Astrid Lindgrens värld med barncancerföreningen









Sjörövare=)










haha så himla skojigt, vilka minisar♥


Lotta utanför Lotta på bråkmakargatan såklart=)

haha, gud sååå söt. Fick tag på "Emils" mössa ;)



Lyckligt barn har fått syn på anka=)


Helt underbart söt=)!!! Han har börjat att att säga "till" när man tar kort, för att han vill att man ska fortsätta, goseplutt!!


Hade en helt underbar dag med familjen, vädret och humöret var på topp. Hoppas på flera såna mysiga utflykter.


Kalas tajm

Hade ett litet kalas för mig själv idag. Alldeles lagom stort så man slipper all stress. Var ialf super mysigt och fick massa fina paket=) Tack alla fina som gjorde mitt kalas så fint!




Nästan som syskonkärlek=)♥

Dom enda som vill vara med på bild här, så därför blev det inte så många kort hehe


Mammas dag

Milton gav mig så generöst sin ögoninflammation idag, tack tack. Så rart mot sin lilla mamma.
Sen hade Milton o pappa varit iväg och köpt en present oxå (den första var ju gratis) Fick en digital fotoram som dom hade proppat full med massa bilder på familjen. Blev alldeles rörd vilken fin present=) Massa bebis bilder på Milton som glömt bort. Så liten han var!

 Idag var det ju alla mammorsdag, men imorgon är det bara min dag för jag fyller år (inget att skryta om egentligen)  men jag har sett ett paket som jag tror kommer tillhöra mig från och med imorgon hihihi. Lyckos mig som har två dagar i rad. Ååå vilken fin familj jag.

Lite förberedelser

Idag har jag förberett lite för mitt kalas imorgon. Det blir en ytterst liten tillställning. Är inte lika kul att fira längre, men paket är såklart skojigt att få=)

K köpte en rolig mojäng igår. Det är en kant trimmer med långt skaft som man även kan klippa häcken med. En liten söt sak=) Imorse slogs vi om att få använda den hihi. O äntligen har vi köpt en gräsklippare med uppsammlare!! Är så trött på att kratta gräs o det kommer in inomhus med hunden o den lilla gossen.

Imorgon är det morsdag med....det här kommer bli spännande=)!

Lillbus och jag

Lillbus och jag sitter här i soffan och slappar och väntar på pappa som tydligen är på shoppingtur??? humm...hur kommer det sig? När jag och Milton sov middag (ja, jag sov oxå. var heeelt slut) så hade han pipit iväg och när jag ringde ville han inte säga vart han var. Undrar om det kan ha något med min födelsedag att göra? I såfall måste jag säga att han är ute i god tid (brukar fixa det samma dag, max 1 dag i förväg) hihi
pNu ska vi tydligen gå ut. Ikväll blir det fredagsmys med familjen♥

Binton

Den lille busen kallar sig själv "Binton" hihi gullunge! Han kör den när han vill göra något själv utan hjälp. Oj oj "kan själv" börjar tidigt. Han pekar även på kort där han är med och säger att det är han. När kusin Lovelia vill låna en leksak förklarar han högt och tydligt att den är "Binton!!!" håller hårt i sina grejer kan jag säga.

1,2,3

Milton har ängnat sig åt att räkna idag. Man kan ju räkna in vad som helst=) "1,2,3" hihi
speciellt roligt var det att hälla vatten på mammas huvud i badet på 3. Får väl se vilka upptåg han ska på imorgon=) Mysungen min♥

Superkvinnan

Om jag klarar provet imorgon är jag en superkvinna!! Milton har tyckt att mammas pluggande är jätte tråkigt. Han ville hellre leka med bilar. Mamma bläddrade dessutom väldigt långsamt i boken, den var roligare om man bläddrade fortare och tittade på sidorna med bilder istället. *Suck* nu lägger jag min faith i ordbajsandet.

Älskling kommer ikväll, hade sommarfest på jobbet först. Eftersom Milton fortfarande inte är bra så fick K komma hem en dag tidigare. Vilket såklart gör oss jätte glada=) Hoppas han lyckas lite bättre med att finna arbetsro med Milton i hasarna än jag ;)

Ögoninflammation

Suck, finns det inget slut på alla sjukdomar? Det är typ någon oskriven lag att de måste ha någon åkomma heeela tiden. Idag blir pluggandet en utmaning. På dagis sa de att han fick komma ialf, är inte det konstigt??? Det smittar ju massor!!

Min handledare ringde nyss, hon ville planera mina kurser inför min sista termin. Sista termin hihi Jippieee! Snart är jag färdig=)

En trött liten "Emil" checkar ut från astr...

foto0676 (MMS)

En trött liten "Emil" checkar ut från astrid lindgrens värld. Har varit en toppen dag med mycket bus o spring. Vi har klättrat, åkt kana, matat fåren, sett på teater o sjungit med Emil o Ida. Nu blir det hemfärd o hoppa i säng!


På väg till Astrid Lindgrens värld. Milton...

foto0669 (MMS)

På väg till Astrid Lindgrens värld. Milton är peppad över att träffa pippi. Solen strålar o humöret på topp! Det här blir en fin dag :)


Traktor VM

I lördags var vi på traktor VM i plogning, vet inte vem som tyckte det var roligast. Milton? pappa? morfar? hihi
Här kommer lite bilder från vår lilla utflykt!






Tom vagn.. ingen Milton, ingen morfar....var är alla?


Jaha ja, det kunde man ju tänka sig! Viktigt att prov åka alla traktorer, ju större desto bättre!




Så här trött blir man av att prov sitta alla traktorer hihih

Tack alla fina för en underbar dag!


Bus på G

Kolla in de här bilderna. Man riktigt ser att bus är på G. Förstog att något var i görningen när han hämtade en katsrull i skåpet och skrattade så där busigt.




Hann inte få en bild på när han hällde över vattnet till kastrullen för vår kamera e lite knasig. Min födelsedag närmar sig och förhoppningsvis får jag en ny då=) hihihi

Onsdags morgon

På väg till dagis. Jag ska plugga järnet när jag kommer hem igen. Sen ska jag piffa lite i trädgården.
Ha en fin dag♥

Basse

Milton propsade på att ha "Basse" mössan (bamse solhatt) på sig, trots att vi är inne och vädret ute är grått och blåsigt. Han är en riktig liten tok den där Milton=)

Snart kommer pappa hem och vi längtar så! Lite mys pys framför DH ikväll då. Med eller utan Milton??

APU

Nu är APU uppgiften inlämnad, hoppas den duger mer än den suger!

Fick nämligen skriva ihop det sista med Milton hemma, dom har nämligen studiedag på hans dagis och då klappar dom ihop hela stället?? Fattar ingenting??!! Förväntar dom sig att föräldrar ska kunna ta ledigt mitt i veckan bara eller? Jag skulle inte vilja lägga en semesterdag på de, bara för att de ska ha studiedag. Det suger enligt mig!

Yes, yes, yes!!!

Fick tillbaka mitt prov och tre bokstäver prydde betygslinjen. Yes!! Nu blev jag sporrad med att fortsätta med en annan uppgift. Den här veckan blir det hård dykning i böckerna om jag ska få något sommarlov=/

Har haft en jätte fin helg och gjort mycket fina familjeaktiviteter♥  Får berätta om det senare.


Sitter i bilen på väg till Ullared med fli...

foto0660 (MMS)

Sitter i bilen på väg till Ullared med flickorna. Frukosten avklarad o kaffen är i högsta hugg! Det här blir en toppen dag:)!!


Bompa

Bompa efter maten, idag ville han se på "tuu-tuut" = elefanten och då pratar vi om Babar=). Så här ser det ut just nu och sömnen är nära. Nu åker pyjamasen på.

Vi ska följa med Emma till affären och hämta ett paket innan det blir läggdags. Ska köpa mig en kexchoklad så jag klarar resan till Ullared imorgon, med grannfruarna=)!!
För min och deras skull är det bäst att ha en kexchoklad i fickan om jag får blodsockerfall där inne, vilket skulle va en katastrof för alla inblandade hehe



Till kvällsmat blev det några pannbiffar och makaroner, hade fyra biffar och Milton äter max 1. Inte idag dock. Han åt upp tre stycken och fort gick det *mmmmm* sa han♥. Jag fick snällt nöja mig med en biff hihih


Sitter i solen o pluggar med en sol dyrkan...

Sitter i solen o pluggar med en sol dyrkande hund i knät. Ååå vad härligt livet kan vara:)!!


Idag!!

Min namnsdag=)

Vädret är soligt och varmt, lite kyligare i luften idag kanske. Milton är på dagis och jag skriver APU uppgift.

Idag grät han efter mig mer än vanligt. Hörde hans lilla röst nästan ända hem. Det var svårt att förmå fötterna att gå hemåt när han ropade så efter mig=( Vanligtvis slutar han gråta innan jag ens gått utanför grindarna. Ååå vad jag längtar efter honom nu, vill bara pussa o krama hans mysiga små kinder! Mammas lilla plutte-skrutt!

Igår

Igår var vi hemma hos H & P, Miltons faster och kusin. Stannar man tillräckligt länge blir man erbjuden kvällsmat=) och visst är det härligt att bli bortskämd ibland, o trevligt sällskap o allt=). Så kul att de flyttat hit de oxå. E o hennes karl var där oxå, förutom god mat så slank ett o annat glas rödvin ner. Det var ju lill lördag så det är ju helt ok + att det börjar bli sommar. Det var första kvällen vi satt te hela tiden, riktigt ok och vi ser fram emot fler såna kvällar=)

Milton däckade strax innan 8 i soffan framför bompa. *tack* äntligen somnade han vettigt. Dagis kanske börjar ta ut sin rätt?? Han sov gott hela vägen hem och när jag la ner honom i sängen + hela natten. Så vi sov nog gott allihopa i natt.

Brum brum med pää

Milton fick åka i P´s jobb bil igår. Han fick sitta vid ratten och trycka o slita o dra i vad han ville. Oj, vad lycklig han var. Hela ansiktet var ett stort leénde!! Trodde aldrig han skulle få ut honom därifrån haha.


"tänga, tänga" - stäng dörren mamma!! hehe. Fick låna kusins pyjamas oxå=)


Killen syns knappt över ratten. Fick hoppa för at han skulle komma med på bild=)


*Änglavakt*

Igår hade lilla vovven änglavakt. Hon blev överkörd av en bil, men klarade sig nästintill oskadd. Så hemskt att bara titta på när det hände, utan att kunna göra något. Helt maktlös stod jag bredvid och bara såg henne snurra runt, runt, runt under bilen. Vet inte ens om jag andades, vet bara att jag hoppades att hon inte skulle hamna under ett hjul. Hon är ju så liten att det bara hade blivit mos av en henne. Hela tiden spelas händelsen upp i huvudet på mig. Fy sjutton. Jag hoppas verkligen att ingen behöver vara med om något liknande.

Som vetrinären sa när hon tittat o klämt på henne "Hon hade verkligen änglavakt"

Lilla lilla vovven vad du skrämde mamma♥

Diza



Inget kul att bli fotad






Inget fel på hennes höfter ialf! Haltar lite, är stel och väldigt rädd. Annars mår sessan bra.

Tack, tack, tack till den som vakade över henne igår!

 


Vackra tisdag

Solen strålar även idag, underbart. Gick till dagis i linne idag utan att frysa, härligt! Hoppas att det håller i sig hela sommaren. Tycker att förra sommaren blev lite snål på värme.
 Milton och jag hade mysdag igår. Vi satt ute på baksidan på en filt och lekte med lego och var en tur till sandlådan. Skönt med lata dagar.

Han fick även testa sina nya sandaler. Köpte dom till dagis, de var billiga så han kan slita ut dom bäst han vill=) Har kollat lite efter ett par ordentliga sandaler med, nu när han går så mycket behöver han rediga skor. Har tittat på kavat, viking, timberland, kangaroo o superfit. Någon som har någon erfarenhet av dessa?? Nu ska jag dyka ner i boken!


sandalerna testas


dom är lite stora, men det ska dom ju tydligen vara. Är rädd att lilletån trillar ut på sidan bara...?


man kan ju alltid prova pappas skor med




liiiite arg;) Så här arg kan man bli när man inte får vara i sandlådan mer.


Effektiv

Lilleman lämnades på dagis 9, sen åkte jag och bytte hans sandaler. Han "små" fötter har lyckats att växa några millimeter på bara två månader...typiskt. Han kommer nog inte få små fötter som mamma!!

Sommarvärmen är kvar idag, konstigt. I fredags fick jag sätta på honom fodrade skor och höstjacka, mössa o vantar och idag har han sommar outfit och sandaler med sig. Får väl se om det blir någon mer snöstorm!!??

22+2=24

yes det stämmer. Om exakt två månader blir vår lilla skatt 2år!! Min lilla bebis, antar att han inte är det längre=/
Idag blir han ialf 22 månader och det har vi firat med sol, glass o grillkväll. En riktigt mysadag, till råga på allt så har han varit en liten solstråle utan massa trots=) Sånna dagar gillar vi! Lite bilder från idag kommer här...



obligatorisk traktor körning

vår fina skatt



ute o glider med bilden lite...




mums, pappas gb produkter ska det va i sommarvärmen ;)


glassigt


Min natt

Somnade i vagnen på promenad med vovvarna, mamma o Emma. Sov sen i min säng till??? Sen ville jag sova mellan mamma & pappa upp och ner=) Sov som skönast när mamma väckte mig 8. Vaknade med ett leénde på läpparna och frågade efter pappa och vovven.
   Sen åt vi frukost tillsammans innan mamma och jag gick till dagis. Där var det fruktstund när jag kom och alla kompisarna satt ute och mummsade i vårsolen. Grävskopan stod parkerad så där samlades alla för att studera den noggrant. Oj vilken rolig dag det här blir!!!

// Milton

                            
                             

Jag har inventerat mammas smyckes låda, lånade ett halsband och ett hårband, "telefonen" håller jag i högsta hugg så att jag kan prata av mig lite=)
                              
 
                             
                    Här har jag kidnappat ärtskålen! Ärtor är mums tycker jag. (Visar stolt upp sitt byte)

22 månader

Om 4 dagar, den 8 maj (söndag) blir Milton 22 månader. Snart fyller vårt lilla bus 2 år! Svårt att föreställa sig att vår stora Milton har legat i min mage och varit en liten plutt. Nu är han så stor och duktig. Förstår allt man säger och man kan be honom om saker. Han sticker fram huvudet framför ansiktet på än och klappar så rart på kinden. Vår fina pojke♥

87,5 cm och 11,9kg kärlek (med kläderna på)


Min prins!

Min fina lilla pojke är tillbaka på dagis, och tårarna forsade när jag lämnade honom. Inte så konstigt då han inte varit där på 3 veckor! Det brukar ju ge sig ganska fort som tur är. Han ska bara vara en kortis idag, som uppvärmning liksom=)

Vintern kom ju tillbaka så det var ju bara att pälsa på honom igen. Han ville ha på sig sina bamseskor, men det är det liiite för kyligt för=) Svårt att veta vad man ska sätta på dom nu.

Vi funderar på att köpa en extra bilbarnstol, någon som har tips på någon bra??

                         

                                                                    Kusin mys♥

                         

                                         När Milton upptäckte cyklarna på busfabriken=)

Idag, måndag

Solen skiner och energin är på topp. Har lite ärenden att fixa. Det verkar som Milton äntligen är på bättrningsvägen. Aptiten har återvänt och så har även humöret.
Just nu sitter Milton jämter pappa och "arbetar". Lånar pappas miniräknare och trycker lite och bläddrar bland pappren, precis som pappa gör=)

Planer

Vad gör man om man inte hittar en säng till lillkillen som man vill ha?? Jo, man bygger en. Idéen har jag i huvudet, försökt att måla lite fint oxå men tallangerna är så där. Man behöver ju en bra ritning, och som tur är så känner jag ju någon som är super duktig på ritningar!!!=)

RSS 2.0