Nödvändigt

Vi delade upp familjen och åkte och handlade. Krille och Milton fick inhandla all mat och jag och Troy fixade lite klädärenden. Hann till och med ett varv på IKEA:)
Vi har skjutit på den här handlingen hela veckan, de har vart så galet mycket folk i affärerna att jag vänt!! Haha. Nu står vi o väntar och tittar på de fina snögubbarna de ställt upp. Tänk att det snart är ett nytt år!


8 månader

Ja, nu har han hunnit med att bli 8 månader här strax innan jul. På min pappas födelsedag faktiskt. Eftersom det var mitt i jul ruchen och när jag var sjuk (are) så orkade jag inte med några fotograferingar. Här kommer lite 8 månaders pics exakt 1 vecka sent!! Nu är det inte frågan om några fina sittbilder längre, nix nu är det bara att passa på att klicka de millisekunder han är still!
 
För tillfället kan yrvädret, krypa, ställa sig, säga "titt-a", "dää" och "mammmma" okej...ibland har vi hört "bappaa" oxå=) Att rota i brorsans leksakslåda är super kul!
Maten fungerar utmärkt nu förtiden och killen har accepterat att flasktiden är över. När vällingen åker fram blir han hur lycklig som helst=)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bada

Troy älskar att bada, bara ligger där och njuter av att bli ompysslad, plaska är med väldigt roligt=)
De här picsen är från precis innan han blev 7 månader.
 
 
 
 
 
 
Hihi Troy brukar prutta så där på munnen, kul att fånga det på bild
 
 
 
oops, bäst att täcka över sig när morsan är i foto tagen ;)
 

Jul

Nu har vi kommit till annandagen och vi har hunnit med att fira julafton 2ggr=)
Båda väldigt trevliga. Milton blev så genuint lycklig över sina klappar att min blir alldeles varm. Hans ögon bara glittrade när han öppnade (slet) upp sina paket. Troy fann ingen som helst lycka i att öppna paket, däremot att äta papper och snören=) Både Diza och Milton ställde upp på att hjälpa lillebror.
  Dom fick så himla många bra och fina paket som vi är jätte tacksamma över. Milton kommer t.ex. att sussa gott mellan cars täcken inatt som han är sååå lycklig över.
 
Krille och jag har njutit av hans julklapp idag, kaffemaskinen, har druckit flera för att smaka de olika så är alldeles mätt haha
Jag ska handla tyg och tråd så att jag kan njuta av min=) Yes!! Fick en symaskin av älsklingen. Nu jägarns ska vi sy!!=) Lyckades även tjata till mig en roter så telefonen fungerar bättre på hemma plan *fniss*
 
Idag myser vi bara och leker med alla fina klappar!!
 
 

Lycklig

Lycklig liten bebis som rotar runt bland Miltons leksaker (som tydligen är mycket roligare än hans egna?)
Milton är med pappa i affären så han har gott om tid och titta igenom hela lådan. Sen skrattar han nöjt när han får tag i nåt extra roligt.
Det här skulle Milton se..."Aja-baja Troy det är för stora pojkar! Mamma ta bort Troy, mammaaa!!!" Haha jag kan riktigt höra honom:)


Hemmadag

Efter sjukstugan som har rådit, så har vi en hemma dag i lugnt tempo. Milton är fortfarande lite slö efter kräksandet, så de har blivit lite bompa idag. Nu tog vi fram puzzlen för det tycker vi båda är roligt:) 4:e gången vi lägger detta puzzel och Milton är jätte duktig!:)
Vi puzzlar och Troy klättrar!!


Fika

Vi fikar lite sent här hemma idag, men de vart ju lite knasigt med sömnen och allt annat idag så det är väl inte så konstigt kanske. Snart har vi nog tvättat allt ialf *blää*


Sjukdom på sjukdom

Det räckte visst inte med att vi fick årtiondets segaste förskyldning med ögoninflammation. Näe! Krille vaknade på ett minst otrevligt sätt vid 1 inatt, Mille kräktes ner sig, honom och sängen!! Sen hela toagolvet...

Om det är nåt jag inte tål är det slem och spyor! Hela sängen var full. Som ni förstår sov vi inte alltför mycket efter det. Stackars Milton som aldrig kräkts innan vart jätte rädd:(

Till på köpet vaknade Troy som sover i vårt rum och undrade som stod på. Han hade sen svårt att somna om:/

Idag får tvättmaskinen arbeta riktigt hårt!!


Under bordet

Tänk att det ska vara så kul att vara under bordet! Krypa under stolarna. Där under trängs hund, bebis och 3 åring. Det bonkas, pangas o stånkas där under. Kanske skulle krypa under för att se vad som är så kul?


På upptäcktsfärd

Troy ger sig iväg på små äventyr och Miltons leksakslåda är ett hett byte:)

För inte så många dagar sen så såg han inte vad som var där i, sen har han lyckats få upp fingrarna på kanten några gånger. Nu, några dagar senare reser han sig på knä med en fot upp och plockar runt i lådan efter de han vill ha till brorsans stora förtvivlan:)


Julgranen

Här hemma har vi klätt granen. Barnen hjälpte gärna till, är helt slut! Kan ju bero på att jag fortfarande är sjuk:/ får nog ringa doktorn imorrn.

Julgranen blev ialf jätte fin och Milton hängde så fint dit alla prydnads saker. Sen gick Troy lös på granen och vi fick möblera om lite. På bilden sliter Troy ner och Milton försöker förtvivlat få honom att sluta och hänga upp sakerna igen hehe. Nu blir det stoffläge för mig igen!


Som en liten vovve

Smart sätt att bära runt leksakerna på:) Sen när man känner för att leka lite är det bara att pilla lite med fingrarna så det skramlar så där roligt. Sen kan man bara krypa vidare på nya äventyr tills man blir leksugen igen:) hihi


"Tomten sover"

Påhittig=)
 
 
Han hade lite sjyssta snark effekter med:)
 

Luciatåg 2012

 
Idag var det dax årets lussefirande på dagis. Ute på gården skulle vi va som förra året. Hur tidigt vi än gå upp blir vi alltid sena!! Så Krille stressar iväg med en tomeklädd Milton medan jag klär mig och Troy, vilket inte är en dans på rosor längre, han är hal som en ål och tjuter så fort han ser overallen. Stressad springer jag bort till dagiset, inte en kotte syns till.....? *panik*
visade sig att de ändrat och skulle ha det inne på grund av den låga tempen idag (-20!!!) Klokt tyckte jag, men det gjorde ju bara oss ännu mer sena=0
Dom fick uppehålla alla små tärnor, tomtar, pepparkakor och lucior så jag och Troy kunde stressa in till ett rum fullt av väntande (och stirrandes) mammor och pappor. Log lite lite fint med mina dimmiga ögon (fortfarande sjuk) och gjorde mitt bästa för att inte hosta igenom hela föreställningen.
 
NU kom det lilla tåget in lullandes och spänningen var total för att se hur Milton skulle hantera det de här året (förra året satt han som en liten surbulle och vägra sjunga) Jag gissade på liknande senario i år, man ack så jag bedrog mig. In kommer en solstråle som sjöng högt och tydligt....Neeeeeeej=)!
Han såg lika butter åt i år, årets tvist var att han sprang till oss så fort han kom in..jahopp! Så söta och duktiga var dom ialf. Sjöng så fint och tydligt hihi.
 
    Vi håller tummarna för nästa år;) 
 
Liten pic från innan vi sprang iväg
 
 
 
liten syskonklapp vid fikat=)
 
 
 
 
Troy skolade in sig själv hihi. Han gick loss på leksakerna direkt och inte helt otippat började han köra med en bil det första han gjorde (bil tokig som sin bror)
 
 
 
 
 
 

Triss i sjukdomar

Ja o kidsen feel low today:/
Jag har haft ont i halsen ett tag och nu har de nått kidsen i en mer elak artad form. Troy var så slemmig och varm i natt att han knappt fick luft:(. Han vaknade flera gånger i panik. Milton är snorig, hostig och så en släng ögoninflammation på de!!

Blir så less att de blir sjuka till helgen så att man inte kan göra roliga saker tillsammans:( och jag som sa till mamma att vi äntligen var friska allihop samtidigt (tji fick jag!)

Igår lyckades vi slänga in årets första pulkaåkning. Blir nog ett varv idag med! Tanka lite ljusenergi under de få timmar de går:)


Ställa sig själv

Igår kom han äntligen upp på fötterna på egen hand. Han har trälat och trälat. Med tanke på att han inte hanterar konsten så kan han gott vänta tycker vi!
Bambi framstår som balans kungen jämfört med Troy. Lyckades såklart få några kort på "första gången" (tack iPhone!)


Troyans nya vän

Har införskaffat oss en tyghjälm till Troy:) han är ju helt skogs tokig och tror att han kan stå upp!! Det kan han inte kan jag säga....så efter många många "Bang" i de lilla huvudet blev det en sån här. Han har ju så litet huvud dock så de ser ju ut som hjälmen e ute och går med honom hehe.

Troyan var inte sen med att testa funktionen på hjälmen och drog en prakt kletning rätt ner i golvet. Han såg minst sagt förbluffad ut när skallebangen uteblev:) På't igen bara!!


Snö pics

Lite mer vinter pics;)


Snö snö snö

Igår fick vi nog hela vinterns snö upplaga. Snöade hela natten och hela dagen. Fick inte ens upp ytterdörren för all snö och hunden försvann i drivorna.

Plogbilarna har nog fullt upp för de har inte plogat hos oss en enda gång!
Har massa fina vinterbilder men iphonen låter mig bara lägga till 1, möjligtvis två bilder.
Troyan fick hänga med ut i snöyran och satt där alldeles förbluffad. Han gillade dock att titta på sin far när han skottade:)


Julkänsla

Javisst känns de lite mer jul när man skottar bort nyfallen snö och hund och barn skuttar runt av glädje åt den första snön. Lika underbart varje år, men framåt mars vill vi ha den väck och vår:)!


Julmarknad i gamla stan

Idag var vi på julmarknad i gamla stan, så mysigt där. Syrran o kidsen var med där:) fick med oss lite saffran biscotti hem som vi mumsade på. Kexade till kaffet med lite kardemumma med. En riktig julfina helt enkelt:)

Fyndade en varm gosig mössa på vägen hem med så man slipper frysa. Med -7grader här idag så känns de väldigt burrigt. Så har mys sockar o halsduk på mig inne, mössan var på en stund med, men tänkte att grannarna tror nog att ja e snurrig om de ser mig hihi. Vi har tänt massa ljus nu när de är kallt och mört ute, så himla mysigt.



En tomte-tomte

Idag har vi de gott här hemma. Lunkar runt och plockar och fixar, stjärnor, stakar, dukar o nån tomte har fått komma fram:) Hade lite mysfika förut och Milton gick all in i jul stämmningen:)

När han var liten så sa han jämt "tomte-tomte" när han såg en tomte hihi härligt att komma ihåg alla små egenheter de haft för sig när de är små.



https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1496289/images/2012/pic_50b8e20de087c37b933cc3d3.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1496289/images/2012/pic_50b8e20de087c37b933cc3d3.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1496289/images/2012/pic_50b8e20de087c37b933cc3d3.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1496289/images/2012/pic_50b8e20de087c37b933cc3d3.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1496289/images/2012/pic_50bb74f0e087c37b3af044b2.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1496289/images/2012/pic_50bb74f0e087c37b3af044b2.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1496289/images/2012/pic_50bb7538e087c37b32023c10.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1496289/images/2012/pic_50bb7546e087c37b4a8a3fe5.jpg" class="image">


RSS 2.0