Gympa time

Efter tre veckors uppehåll gympade vi loss ikväll, Mille och jag. Gick riktigt bra för att ha varit borta så länge. Började lite knagligt, men sen kom han igång. Hinderbanan idag var klättra och hoppa. Passade ju vår kille jätte bra=) Han gjorde även stationerna där fröknarna stod (dom brukar han vägra). Ett varv blev han berömd av en av dom utan att bryta ihop= framgång!!=) Snart kanske jag kan vänta i omklädningsrummet med dom andra mammorna???

Mr bus

Tittade vad som fastnade på bild när jag fotade kuddar här om dagen=) Sen blev ju det objektet mycket roligare att fota så klart. Telefonen är en riktig hit och han passar på att leka med den flitigt när storebror inte här hemma, för sen blir den ju en iphone med massa häftiga spel på när storebror har den=) Då får inte bebisar ha den hehe. Tror Milton längtar lika mycket som jag efter min iphone=/
 
 
 

smoothie-mannen

Idag invigde vi Krilles smoothie blender som han fick i present av oss. Så himla gott det blev *mums*
Fanns ju en viss liten herre som älskade det oxå=) Han åt upp nästan hela min, så jag fick knycka Krilles. Milton har dock aldrig varit någon fantast så "blä" blev det från honom.
 
 
 
 
 
 
Visar lampan och...
 
 
...blomman=)
 
Sen ville även killen som inte gillade smoothie va med =O (stort kors i taket!!)
 
 
Fina Milton med världens vackraste ögon♥
 
 
 
Milton stoppade in sin smoothie i frysen och hoppades på att den skulle bli godare som glass form, vi får väl se=)
 
 

Milton hjälper till

Milton och pappa gjorde en fin glass tårta till kalaset igår. Pappan (och sonen) är biltokigg och Milton är glasstokig. Vad är då bättre än en bil -glass -tårta??!! Genierna arbetade ihop den coolaste (och godaste) pick-up glass tårtan och Milton ville så gärna att kalaset skulle börja så att det kunde smaskas tårta=)
Han hade klätt upp sig dagen till ära med "sotta som pappa" och egna gjorda armbandet för det ville han visa för farmor. Halsbandet tjatade jag till mig att få änvända;)
 
 
Arbetet i full gång=)
 
 
 
Ta-daa!! Hallon och maränger som last.
En mycket trevlig eftermiddag=)
 

10 månader

 
 
 
Nu har liten blivit 2 siffrig månad. Igår den 21:a blev han 10 månader på pappas födelsedag. Nu har det hänt massor och han lär sig massor nya saker jätte snabbt.
Han vinkar, klappar händerna, har även stått själv vid något tillfälle, men han är lite feg fortfarande. Pussar och smackar med tungan, dansar och skakar på huvudet åt saker han vet att han inte får göra. Han är världens buskorv som är på allting, alla ljus, prydnadsprylar, ljuslyktor och skor ligger i faro -zonen. Han stoppar gärna ner saker i toaletten om möjlighet ges och allt stoppas i munnen. Vi som trodde att vi skulle få "en till" Milton som aldrig pillade, stoppade i munnen eller kastade saker (väldigt naivt=P) Så nu är inredningen ganska nedskalad och uppflyttad=)
 
Några ord han kör med är, "dä" och pekar på saker. Kan visa oss lampa, blomman, mamma, pappa och vovven. säger "ahh" om vovven" (och lite andra djur),  "tittá", "memma", "bappa" (som även är lampan) Han är super kitlig och älskar att busa i vår säng. Avskyr all påklädning och blöjbyten.
 
Vi var även på BVC igår och trots sjukdom och matvägran så vägde han 9730g (kan bero på smöret i vällingen??=))och 76.8cm. 3cm på en månad??!! Han sträckte dock på sig väldigt så tror knappast det stämmer helt.
 
 
 
 
På 10 månadersdagen=) Uppklädd för kalas=)
 
 
 
Bus minen
 
 
 
 
 
 
En puss=)
 
 
 
Dom sista bilderna är från idag.

Mille & mamma

Jag och Milton har haft en mamma och Milton dag=) Vi lunchade och strosade runt. Tänk att ett litet barn till kan göra att situationen ser heeeeelt annorlunda ut hihi
Det var jätte mysigt att bara va Milton och jag, och han är så himla duktig och snäll när vi är ensama med honom. Inget tjat, inga tårar eller trots. Han kvittrar som en liten fågel och säger "okej mamma" "ååå vilken fiiin mamma" så sammarbetsvillig så=)
 
Nu har vi anlänt till hemmaplan och ska fixa iordning inför kalaset imorgon. K fyller år så vi ska ha ett litet kalas. Inte nog med det så har vi BVC och babysim med så imorrn lär vi nog sova riktigt gott haha

Nytt piff

Mitt inköp kom ju igår och jag var inte sen med att få upp den, en super fin tavla som jag gluttat på hur länge som helst och nu fick jag ett så bra erbjudande att jag bara var tvungen att klippa till=) Love It!
 
 
 
 
Visst är den fiiiin??=) Dom rosa detaljerna gjorde sig så himla fint mot de mörka.
 
 
 
"LIFE" kudden är ny oxå. Roligt med variation och känns lite mer "vår" så här=)
 

Kärlek på tråd

Som jag har längtat efter detta moment. Dagen då Milton kommer med en fin pärl kreation som han har pysslat ihop. Idag var den stora dagen kommen. Dock var verkligheten inte riktigt som i drömmen=)
Jag var med när han gjorde halsbandet och armbandet och han gjorde dom inte till mig haha. Därimot fick jag låna halsbandet nu när han skulle sova (alltid något=) )
Det är nog det finaste halsbandet jag fått äran att bära♥
 
 
 
 
Ska njuta lite av mitt lån nu för imorrn skulle han visst ha det själv igen;)
 

H&M

Äntligen har det kommit in massa fina pojkkläder. Kläder i pastelliga färger och med "cleana" tryck. Längtar efter att få fylla upp grabbarnas garderober med dessa vår godbitar=) Tänk att lite ljusare kläder kan få en att bli vårigt glad.
  Plus plus plus!!! Är det bara jag som blir vääääldigt glad över att se H&M reklamen just nu???!!!=)
 
Dessutom har mitt paket kommit idag som jag längtat efter!! Suuuper nöjd. Visar bilder när det är på plats:)
 
Lite fint till Bojjis
 
och till busen

Sommarminnen

Nu längtar jag (som alla andra) efter sommaren!! Gick igenom lite bilder och fastande för bilderna från Öland. Å vad bra vi hade det=) Det var kasnke inte alltid så varmt, men sommar känslan fanns där!
Vad lite bloggande det blir utan iphone=/ (latmask AB)
 
 
 
 
 
 
 
Med dom bilderna vill jag säga :snälla bli sommar och "Hej" nya härliga minnen
 
 

Milton

Jag brukar lyssna på Petra Marklund och för några veckor sedan kom "händerna mot himlen" när vi åkte bil. Då säger han "Jag vill höra den andra låten, spring för livet" Först fatta jag inte vad han pratade om, men så kom jag ju på att i "aska i vinden" så sjunger hon: spring, spring för ditt liv..."
Han kände alltså igen att det var samma som sjöng båda sångerna. Bra smak dessutom=) Nu lyssnar vi bara på den i bilen han och jag, när den är slut säger han "igen mamma"
Han har dessutom gått runt och små sjungit "...allt är föjåtet älsling" för sig själv här hemma. Hur gulligt som helst!!!=)
 
Under samma biltur kläckte han även den skönaste kommentaren ever!!!
Han sitter och puzzlar på min Iphone, och Krille håller på "titta där Milton en häst...en traktor och Milton ser du.." (ni förstår) Varpå Milton säger
"Tyst pappa, jag är upptagen.......jag puzzlar..vi får ta det där sen"
Hahahaha, jisses vad vi skrattade tyst för oss själva där i framsätet, priseless=)!
 
Helt underbara kommentarer bubblar ur hans mun, tyvärr skrivs dom ner för sällan
 
'
 
 

Iphone

Är det normalt att man får hjärtklappning och ont i magen när man lämnar ifrån sig sin Iphone för att den behöver lagas?? När han talade om för mig att jag skulle få en helt ny telefon var det som ett hugg i magen, ska jag och min trogna iphone skiljas åt för alltid?! åå jisses vilken adict jag är.
 
Tack för den här fina tiden tillsammans, tack för att du visat mig en helt ny värld. Sovgott på skroten *snyft*

Tätt tätt intill

Så nära som möjligt vill man ju va. Tätt tätt intill kryper han. Bara passa på att njuta snart vill han säkert inte gosa alls!:/


Mys-pys

Grabbarna gosade loss i soffan här om kvällen. Troy vill ofta gosa med storebror, menMilton tycker han är för bufflig haha. Söta var dom ialf:)


❤ Dag

Vi firade lite kärleksgos igår för Krille skulle jobba idag. Vi åt middag ensamma. Massa gott, ljus och pussar:)

Idag åt vi middag tillsammans och jag piffade maten lite;) det är väl ungefär så långt det gick. No gifts, just words❤

Hoppas alla där ute haft en fin dag!


Fiskelycka

Två som älskar att bada!!! Milton vill dock bada själv för "Troy bara skvätter vatten" hehe, det är sant han plaskar som en tok!

Milton invigde sitt fiskespö och fiskar som han fick i födelsedags present...i juli haha :) Ja han brukar ju fiska med det, men fram till nu har det bara varit torrfiske! Det var super kul, ja jag fick oxå prova fiskelyckan:) Farliga hajar var det visst.



Välling diet

Myser med killen som satt sig själv på vällingdiet. Inte ens fruktpure vill han ha. Mysigt är det ialf:) idag verkar han dessutom en uns bättre!!!!
Själv är jag ju dock mer död än levande:/ känner att jag börjar bli sjuk plus sviterna av sömnbrist. Önskar verkligen att jag kunde ligga i soffan med en filt och se en rulle, men men


Tack o Godnatt

Oj vilken kväll vi haft! Den började bra med att barnen somnade.
Sen vaknade Troy flera gånger och var jätte ledsen. Sen strax efter nio var han otröstlig, men såå trött att han knappt orkade öppna ögonen. Grät alldeles hjälplöst. Inget gungande och pussande i världen kunde ta bort
ajaj-et:( så himla jobbigt att se honom ha ont utan att veta vart.

Han ville inte ta nappen, inte ha välling inte ligga:/ stackars stackars lilla du.

Imorrn bara måste vi få komma till doktorn. Är säker på att det inte bara kan vara en vanlig förkylning. Han har 38,3-38,7 i temp 5 dagar nu. Nu sussar han ialf och jag hoppas att det förblir så tills imorrn.

Godnatt från en trött och förkrossad mamma


Var e vovven??

Troy blir helt förstörd när Diza går bakom soffan för att få vara i fred. Han verkligen pressar sig mellan soffan för att komma till henne. Han liksom kilar fast sig så man måste dra boet honom hehe. Sen fångade jag ett kärt återseende på bild, lite puss o kram kalas hihi


Fina killen i fina overallen

Titta vilken liten god bit!!:)
Nya overallen, lite stor, men varm och gosig. Han älskar den. Han gillar mönstret och fickorna hihi. Så tummen upp från oss alla:)


Flitiga Lisa

Troy somnade redan på promenaden från dagis och sover än!! Tänk så mycket man får gjort när inte liten hänger i hasorna!! Har hunnit göra mer på dessa två timmar än vad jag brukar hinna på en hel dag haha!!
Får se om det blir en tur till BVC idag. Han gråter typ hela tiden och hostar han gråter han ännu värre. Är orolig att det är hans små öron som spökar igen:(

Snart blir det lite pizza rester till lunch:)


"God"natt

Hoppas vi på ialf. Febern verkar ha lugnat sig lite och efter jag fixa upp huvudhöjden lite andas han mycket lättare. Min stora sover hur gott som helst sen 19.15. Trött liten kille:) älskar att sova lika mycket som sin mor:)
Imorrn hoppas jag på att det blir gympa för Milton om Troy verkar piggare. Missade förra veckan då Milton hade feber:/
Godnatt från oss


Eftermiddagshäng

När jag äntligen fått Troy att somna passade jag på att slappa framför tvn!! Gud såå skönt det va. sen satt jag och Milton och pussla & rita till Troy vaknade. Han gillar med och måla så vi satt och myste ett tag till innan myror i brallan fick övertaget om båda.

Bilder på Miltons o min fina havs teckning med hajar o grejer. Kolla in Troys hår! Så himla långt det blivit (trassligt efter solstingen:))


Vovve

Som Troy älskar vovven. Han kryper jämt ner till henne i hennes korg, följer efter henne och härmar henne när hon skäller.
Diza är just nu ute på baksidan och då kröp Troy bort till dörren och peka och säger "eh" som enligt honom betyder vovve eller voff kanske. Vart super glad när hon kom in igen:)

Syns på bilderna hur sjuk stackarn är. Super slemmig, pipplig och hängig. Blev inte många timmar sömn inatt *gäsp*
Det kompenserar vi med kaffe idag!!!


Utflykt forts

Idag ville jag verkligen hitta på något kul innan nya veckan kickar igång:) Vi packade ihop oss och drog till flygvapenmusee't. Har inte vart där sen jag var liten. Vi strosade runt och Milton var helt salig över alla flygplan. Var typ inget folk så vi kunde väsnas och ta god tid på oss:).

Nu en rolig story:
Jag och K stod och läste på nån skylt. Så hör vi långt in från hangaren "mamma,pappa, hitta mig då"
Ops liksom.... Vi började ropa på honom och kollade efter fötter bort igenom. Nothing! Oj oj nu var goda råd dyra. Vi ropade på honom medan vi skyndade inåt. Helt plötsligt ser vi honom, han har klättrat upp på en sån där mackapär som man sitter i och så är de ett mega stort gevär som skjuter ner flygplan (vad vet jag? Jag är ingen flygexpert eller pang-pang fantast)
B U S U N G E! Han har klättrat över avspärrningarna och klättrat upp. Krille sa "Hur kom du upp där??!:O"
"Jag klättrade upp där" (pekade ut sin färd sträcka) hahaha. Tog en liten bild innan vi plockade ner killen.
Vi var bara glada att han inte klättrat upp i ett flygplan som hängde och dingla i taket! Vi klarade oss även från att bli utkastade "tjohoo";)

(På sista bilden ser ni killen som inte gör bus, "de bara blir")


Söndags utflykt:)

Två lyckliga killar upptäcker massa flygplan från olika tidsperioder


Lördags planer

Först fick jag sovmorgon!!:) sen har jag haft lite hemma spa, lovely.

Iefm blir det kalas för min syster! Ska bli så skönt att komma ut. Så himla uttråkad efter att bara suttit hemma hela veckan. Troy och pappa får ha lite egen tajm då han verkar lite krasslig idag med.
Ska bli kul att bara göra nåt med Milton. Var så himla längesen det var han och jag, men först: Lunch!!


Blommor

Jag och mina blommor:) fick dessa av älskling (ljusrosa) och allt (jag och blom namn??). Dom har hållt sig mycket bättre än vad tulpanerna har gjort. Detta trots att Milton gav dom en öm behandling;)
Så det verkar som om jag inte behöver köpa en ny fredagsbukett a'la budget. Dom kanske står sig ända till alla ❤-dag då jag kanske får en ny liten bukett!??? =O (hihi)


Sjukling 1 & 2

Inte helt otippat, men idag vaknade lilleputten med feber. Han har hostat i natt och vaknade ledsen inatt och ville inte riktigt somna om förrän jag la honom i min famn och gungade oss till sömns. Sjuk, tänder och allmänt mammig kan ju inte vara en vidare kombo för liten.

Stor är nog lite piggare, men lite feber även där. Och igår slog ju dessutom hans höga feber till (igen) på seneftermiddagen. Blir nog en hemma helg:( Jag som är så uttråkad efter hemmahänget i veckan *suck*


Fredag fast torsdag

Trodde att det var fredag idag!! Har fixat så att vi ska äta tacos ikväll, för Krille kommer hem som har jobbat borta.
Köpt gott som jag tänkte att ja o K skulle äta till en film. Lite gott vin och massa mys-pys med tända ljus och soffhäng med älskling❤
Och så är det bara torsdag!!!??Nä nu har jag planerat för fredags mys och då får det bli det!!:)
Det bästa av allt är ju att imorrn blir det ju fredags mys igen hihi:)


Kvälls läsning

Troy tyckte att det var lite oordning på skorna i hallen och gick till undsättning för att fixa "iordning" lite åt mamma. Sen behövde han ta igen sig lite efter allt slit, så han slappade och läste tidningen innan läggdags

Vilken tur att mamma har dig som hjälper mig på så många sätt. Fina lilla du❤


Magneter

Ojojoj så roligt man kan ha. Super kul att plocka upp magneterna, sätta dom på frysen och sen plocka ner alla igen. Om och om igen. Roligast idag tror jag hihi


Degig kille degar:)

Febern är nästan borta idag, men energin är inte tillbaka helt. Han har valt dom lugnare aktiviteterna idag. Sånna aktiviteter som jag gillar, måla, pussla och så nu degar vi. Han gör lite hjärtan här... Kanske vet han att det är alla hjärtans dag snart och övar sig på att göra nåt fint till mamma???:)


Vår känslor

Lite kaffe och nya numret av "vi i villa" blir såååå sugen på att tapetsera, måla och fixa när man ser alla pastelliga färger, tapeter och inrednings prylar!! Just nu är jag på jakt efter ett par gardiner till ett av vardagsrums fönstren. Dom som hängde där förut har fått flytta upp till vårt rum.
Finns ju bara så himla mycket av välja mellan bara...


Tand nr 6

Såg idag när jag borstade lillens tänder att en pytteliten bit på tand nr 6 kikat fram. Den är där uppe jämter mitt tänderna på hans vänstra sida. Stackarn som precis fått dom två däruppe. Han har varit väldigt gnällig och vi har fått truga i honom mat dom senaste dagarna:/ inte ens gröt har han velat ha:(.
Nu får dom andra tänderna lugna sig lite så han får i sig ordentligt med mat ett tag!


Egen vilja AB

Gjorde iordning lite frukt till mig och sjuklingen och direkt dök det upp en annan intressent;) han attackerade fruktfatet och lyssnade varken på "aja-baja" eller "lugna ner dig lite". Nix, han var ute efter en äppelklyfta och det spelade ingen roll hur många gånger jag tog tillbaka den för att ta bort skal och dela små bitar. Han knyckte bara tillbax den. Dom små prydliga bitarna jag gjorde iordning till honom vägrade han smaka och skakade bara på huvudet och tog klyftan istället. Såååå det är tydligen i n t e jag som bestämmer här hemma hehe.

Pics på äppel tjuven


Läsa bok

Troy älskar att läsa bok. Tycker det är hur spännande som helst att bläddra i brorsans stora djurbok. En del djur låter och då är det ju super kul att bara sitta och trycka på sidan så man kan lyssna om och om igen:) Längtar till bokrean som börjar snart! Hoppas på att göra några bra fynd till barnen:)


Feber

Den store grabben har fått feber, så inget dagis och ingen gympa:( Han är dock väldigt pigg och aktiv för att vara sjuk, så det blir nog full fart ändå idag:)

Tyvärr upptäckte jag inte febern förrän jag väckt och släpat upp alla, typiskt annars kunde han fått sova vidare och vi kunde haft mys morgon i sängen, aja nu är vi uppe och vi har ätit och allt det där.

Riktigt ruggväder ute så kanske en film under filten i soffan??!!:)

Fick ialf reda på att barnen kommer börja på den nya skolan/förskolan till höst terminen. Ska bli jätte kul såg så fint ut:) med byggrum, gympasal, bibliotek, målarrum och en stor och rolig utegård. Vi längtar❤


Föräldrarmöte

Ikväll ska jag iväg på föräldrar möte, vårt första hehe. Ska bli spännande och så skaffar man ju sig lite mer vuxen poäng;)
Vi ska bl.a. prata om nya skolan/förskolan. Den ska vara färdig till sommaren. Spännande och se om förskolan nu ska flytta in där. I såfall får Troy börja där till hösten tillsammans med brorsan. Sen ska vi prata om jämställdhet... bara dom inte kommer med nån dum jäkla idioti om att dom ska kalla ungarna "hen", då går jag i taket!!


En milstolpe, klappa händerna

Vilken lycka, när jag säger klappa händerna så spritter helaTroy av lycka och han anstränger sig till max för att pricka händerna och få ihop dom till ett klapp. Han har övat hela dagen och blir tok glad när man berömmer honom och klappar tillsammans med honom.

En riktig milstolpe för vår klimp❤


Busfabriken

Fick sovmorgon idag istället:) verkligen välbehövligt efter dom senaste nätterna med allt bökande och gnällande.

Nu laddar vi för några timmar på busfabriken med fina vänner. Det blir första gången för Troy, men jag tror att han kommer att gilla det, då får han klättra och fara precis hur mycket han vill:) Milton älskar det och vill jämt åka dom värsta kanorna. Jag gillar med farten och en extra tumme upp för gratis träningen man får:)


RSS 2.0