Busfabriken

Igår gjorde Milton sin premiär på Busfabriken. Han satt så nöjd i bollhavet och sultade på en boll och tittade på alla barn som sprang omkring. Nästan hela hans besök bestod i att iakta andra hehe.

Sen åkte vi till Ikano och jag fick gå och titta i lugn och ro medans son och man gick och åt inne på IKEA. Fick en jättefin klänning av Kristian till Nyår -Tack älskling!=)

Idag ska Kristian och grabbarna fixa inför nyår, jag och Milton ska fördriva tiden på stan och sen åka till Tess och Lalis, sen ska vi träffa tant Elin kväll=)
Idag blir det alltså fullt ös!!

Miltons klappar

Ett smakprov på de fina klapparna Mille fick. Får plocka fram några åt gången att leka med, annars blir det för mycket. Favoriten är den stora plastbollen som spelar och snurrar. Han fick julklappar som flugit ända från Sicilien och Frankrike oxå.

                           
                                 Den fina dregelscarfsen och halkstrumporna är med julklappar

Njuter av lugnet

Milton sover och det är alldeles tyst i huset, inga barn som springer runt, ingen hund som skäller. Ska njuta en stund av det=)
Idag blir det att slappa och leka lite med Miltons nya leksaker=) Han fick jätte roliga klossar (mjuka)
Sen kommer bror och hans familj på middag. Stackars Dizel (vovve) har blivit opererad för han har svalt plastbitar. Han kommer hit ikväll så vi kan pyssla om honom lite=)

Julafton

Vilken dag!
Den blev helt perfekt, med ett glatt humör hos alla barnen och många fina klappar=)
Det blev dock inte bingen förän halv 2 för oss så är liiite sega idag, men nu ska vi iväg på julfirande nummer 2 och fullt ös med en massa små barn. Milton ska få träffa sina minstings-kusiner från Frankrike, ska bli så kul=)

Milton tyckte att paket var väldigt spännande och slet och drog i dem=) Även innehållen var en hit. Diza fick inte så många paket, men var inte sen att hjälpa lillebror med hans haha. Hon slet och drog för att få upp dem, Milton passa på att dra lite i hennes svans då, när hon ändå var så upptagen för att bry sig. Riktigt bra dag.

Jag och Irma spela sims3 sen och jisses vad kul det var, hoppas på att det är ett sånt i min klapp, men Kristian sa nej=/ *Hoppas hoppas*

Hoppas ni hade det lika fint som vi
God Jul

trafic jam

Av den värsta sorten!! Har suttit i bil kö i 2,5h timma och kommit tja..2-3 mil. Det är inte slut än, men vi har kommit fram till en avfart så vi svängde av för att äta och kissa. Mille har hållt lådan här bak. Eftersom vi stått helt still så har han varit "lös"=) Stackars Diza därimot som sitter själv i bagaget. Ska kolla lite weeds sen om det fortsätter så här

När Milton blir stor..

Man klurar ju alltid på vad ens barn ska bli när de blir stora, så även vi. Detta är de förslag vi har hittills.

Operasångare- kan ta väldigt höga och ljusa toner
Trummis- kan veva med armar och ben jätte fort.
Pianist- Långa fingrar
Eletriker- gillar att pilla, dra och undersöka kablar
Hantverkare (smycken)- har väldigt fin finmotorik och blir väldigt koncentrerad när han pillar på något, känsla för detaljer (etiketter, smulor, knappar).
Psykolog- Kan sitta och stirra på en hur länge som helst utan att röra en min (hoppas han är bra på att lyssna med)


Snart är det jul

Kan inte fatta att julafton är om 2 dagar. Tycker inte att den rätta julstämningen har känts av än=/. Det har lixom gått för fort. Ändå har vi gjort allt, julkort, julgran, snö, pyntning, klappar...nu är det bara känslan då.

Idag blir det att städa här hemma så det är fint tills vi kommer hem igen. Imorrn åker vi till Motala efter frukosten med ett stopp i lkpg. Ska iväg till gymet med och bränna lite fett=)

Har nån granne här uppe som fått tag i en fiol!!! Behöver jag säga så mycket mer??
Dom ploga ordentligt här ute igår så promenaden idag blir nog inte fullt lika jobbig.
   Kanske nämnde det, men sänkte Miltons säng igår för han är en riktig klätterapa med starka nypor och en vilja av stål

Min stackars lilla plutt

Idag fick Milton sin andra spruta. Han grät så dant och hade jätte ont, min pluttis=/ Gjorde ont i hjärtat att se honom ha så ont. Vägde honom med 8000g!! Min stora gosse=)
  Han sov som en stock i nästan 3 timmar sen!

Har betalt räkningar=/ och varit ute och busat i snön med. Dom har inte plogat här, så snön är bara upptrampad, ni kan ju tro att det är jobbigt att gå med vagnen. Var helt slut i benen när jag kom in (gratis träning). Har gått ner lite mer i vikt nu, sen jag började med gröt frukost. Väger nu 52, heja heja

julgranen

Nu är julgranen på plats med alla utsmyckningar prydligt på dess grenar. Miltons första julgran, Han var givetvis med och det fotades flitigt=). I år blev granen silver och blå. Milton norpa genast åt sig en blå kula från granens nedre grenar. ÅÅåå så fint den glänste, o massa paket att dra lite i=) Ska bli riktigt kul på julafton att se hans min=)

Klänning

Var på stan en snabbis igår och titta efter varma skor till moi och vips så var jag inne i en klädbutik??!!=O
Nu när man blivit lite normal i kroppen igen så var det jättekul att pröva klänningar till nyår. Ska bli så kul att klä upp sig och känna sig lite fin ett tag, utan slem, snor och spya som accessoar=) Nu är ju bara problemet vilken klänning man vill ha, finns massor fina!

Nu ska vi ut och leka i det fina vädret

Snö oväder

Jisses vad kallt det vart idag! Kändes som minus tjugo, men var ynka 6! Som tur är tycker min mamma om att köpa jackor och har samma storlek som mig så lånade en av henne. Uch och fy, höll på att blåsa bort och vagnen var jätte svår att styra i snön. Har bestämt mig för att jag verkligen avskyr kyla nu. Alla dessa kläder man ska bylsa på en arg Milton.

Håller på med mer kok. Nu börjar jag få in snitsen och gör inte allt på en gång. Faktiskt rätt kul, och det blir gott med! Upptäckte att välling är dyrt med..det kan man inte göra egen va?=P. Mitt matglada troll tyckte att äpplegröten var mums, och konsistensen var mycket bättre på denna och inte lika rinnig o geggig.

Snart helg igen. Då blir det mys-pys i Kärsby framför brasan=).

Barnmat

Skulle vara duktig och göra egen barnmat, jisses, det var ju ett helt företag! Ska inte avskräcka er som har tänkt samma sak nu, men det tog längre tid än jag trodde och var kladdigt. Fast det vart väldigt gott. Milton rös när han fick smaka det, hoppas det berodde på att det var kallt och inte hans mammas matkunskaper.
      Han ska veta att jag faktiskt har VG i hemkunskap (jag strök lärarens gardiner, tror att detta kan ha bidragit till det + att jag gör supergoda raggmunkar som hon älskade). Hur som haver så är EN maträtt färdig och imorgon ska jag ge mig på en till, dock ska jag vänta till lilla prinsen sover förmiddag=)
Nu blir det bingen!

Klapp på axeln

Igår natt sov Milton i sin säng till halv 4, då tog jag upp och matade honom i min säng *mys mys* och i natt sov han i sin säng till kl 5 då fick han komma över till mig och äta, och det är inte Miton ni ska berömma utan mig!! Känns jätte tomt att sova utan honom, han bryr sig dock inte ett skvatt=(

Finns det snökedjor till barnvagnar? Skulle behövt det idag, var som Bambi

Ut o pulsa i snön

Nu har jag lyckats duscha samtidigt som Milton låg på badrumsmattan och inte var allför nöjd. Fick sjunga igenom alla låtar som jag kom på för att hålla honom lugn bla imse, blinka, tänk om jag hade en liten apa, pippi, moraträsk. Nu ska vi äta biffstroganoff innan vi går ut och pulsar i snön=)

God Jul

Tycker jämt att man hörde dessa söta ord "förr" när man handlade. Har inte hört någon säga det alls i år. God Jul på er ialf.

                                     
                                                        Min Älskade lilla Tomte ♥

Tomte natta

Vi har varit ute och lekt i snön, Miltons första snö=)
  Idag ska vi på Lucia firande på Novas dagis, sessan ska vara lucia=) Milton kanske ska ha på sig sin tomteluva?

Sen blir det en tur in till stan för som sagt så är det tomte natta, blir säkert en snabb visit för det kommer väl vara smackat med folk. Såg att Idol finalisterna skulle dit med så varenda tonåring kommer väl vara på stan.

Gröt fight

Milton satt i mitt knä när jag skulle äta frukost, han hade gett sig i den på att få tag på skålen. Flera gånger fick han tag i brickan som skålen stod på, -ajabaja Milton (han skrattar) en ny tugga och samma sak igen. Trodde inte att man skulle behöva slåss för sin frukost. Jag vet vad ni tänker, "tänk om han fick gröten över sig och bränner sig". Lugnt, den hade kallnat för länge länge sen.
    Nedanför satt en förväntansfull Diza, som väntade på att en katastrof skulle intträffa som skulle gynna hennes instresse att få i sig lite mjölk. Slutet gott allting gott- ingen katastrof inträffade till Dizas stora förtret.

Öppnade altandörrn och visade Diza att det var snö ute+ att det snöade. Hon skuttade glatt ut och sprang runt runt och skuttade i snön och åt lite fast hon inte fick. Så idag är hon världens gladaste Diza, hon har till och med varit ute flera gånger själv (!) och lekt.

Ännu en dag sprang förbi

Hittade inga bra burkar, men min kära mamma tipsade om att frysa in i plastpåsar för de tar mindre plats i frysen. Så det får det bli till att börja med. Hoppas den lilla skrutten tycker om min mat bara.

Idag har vi även slagit in lite klappar, undra just vad tomten hittar på=)

Motala

Milton somnade lätt trots att det var ett nytt ställe att somna på. Han sover numera i sin säng (på dagarna) då han flyttar sig så mycket. Imorse vaknade jag av ett pip och vänder mig om. Då står han på alla fyra precis vid kanten av sängen!!! Slängde mig efter honom och drog ner honom tätt intill mig, mitt mamma hjärta bankade rätt fort då!!! Ska skjuta in sängen ändå upp mot väggen, det var huvudändan). Idag ska jag fixa med lite smått och gott, leta efter plastburkar till barnmat och lämna in massa söta tomtekort på Milton på framkallning (72 kort blev det i tomte-outfit hehe)


Tand nr 2

Jag och Kristian hade sagt "ingen dator idag", men måste ju bara medela att pappa och farmor (Miltons) upptäckte tand nummer 2 på nedre raden förut ikväll. Han var ganska pipplig framåt kvällen,men det var ju inte så konstigt då. En panodil och han blev sol igen.
   Den lille skrutten står stadigt på alla fyra och drar in/fram bakbenen så att han kommer framåt, bara en tidsfråga tills han fattar att han ska flytta på händerna med sen är han "all over the place". Händer så himla mycket nu!
  Maten funkar fint och det mesta verkar passa herrn, han gapar så fint när man kommer med skeden. Har hittills köpt mat,men är ju svindyrt i längden så ska göra egen mat i veckan, måste bara köpa burkar i lämplig storlek som man kan frysa in i.

Var på stan i Motala i dag (som alla andra). Snart är alla julklappar klara. Både Lindex och Kappahl har fått in himla mycket gulliga kläder!! *kliar i mina fingrar*. Får bli efter jul, får hålla hårt i sina kronor.

Så mycket att stå i

Måste hinna städa, packa och duscha innan vi åker. Hatar att komma hem och det inte är rent. Ska bli så skönt att komma hem till mamma och pappa, saknar dom så mycket och jag vill att Milton ska få träffa dem så mycket som möjligt. Lillen knoppar så det är då man får passa på att fixa lite här hemma, måste bara dricka upp morgonkaffet först så man får lite energi. Motala- here we come

Miltons hörna

                                 
                                        Så här ser det ut än så länge efter dagens pyssel. Vad tycks?

Säljes

Plockade ur Miltons garderob igår. Hittade massor fina kläder i stl 62 som knappt är använda, alltså ser nya ut!=/ Nån som vill köpa?Tråkigt slänga och kan inte spara allt. Fynda fynda 25kr/st. Den randiga är i velour och det finns ett par byxor till den 50kr båda.

                                   
                                   
                                    

Första tanden

Milton hara fått sin första tand!!! Imorse kände jag något vasst och undrade vad tusan det kunde vara. Lyckades pilla in fingrarna och hålla bort tungan och fick en glimt av något vitt på nedre raden! Ringde genast Kristian och mormor för att berätta de glada nyheterna. Inte lustigt att han var lite pipplig igår lilla skatten.♥♥

                                     

                                     
                                                                           ♥Mina sötnosar♥

Nu ska det pysslas

Fick hem väggdekalerna som jag vann på Tradera. Jätte gulliga verkligen, men eftersom jag inte får klistra upp några på väggen för Sandberg så får jag väl använda kludd (bästis). Så imorrn när Milton sover förmiddag ska det pysslas här hemma. Kanske bjuder på en bild när jag är klar. Ikväll blir det bingen tidigt. Natti

Sjuk, sjukare, sjukast

Den här förskyldningen försvinner ju inte! Har e sån himla huvudvärk som varken kaffe eller panodil rår bot på. Är det grissjukan tro??
  Milton var ialf jätte gnällig idag, från det att han gick upp tills han somande för en stund sedan. Verkar som han blivit sämre för det var ett väldigt snorande idag.

Ska passa på att hoppa in i duschen medans lillen sover så att man ser lite mänsklig ut ialf.

Sova i sängen

Så här slutade historien med att Milton skulle sova i egen säng.

Vid tolv när jag precis krypit ner i sängen och gosat in mig började han att gny, jag var uppe fem gånger och satte in nappen och la honom på rätt plats i sängen (hittade honom nere vid fotändan tuttandes på nallens tass) Han nöjde sig med detta och låg still i några minuter.
    Sen hörde vi bara ett "pang" följt av ett tjut. Då har han ställt sig och gungat in huvudet i sängramen. Då kunde jag inte hålla mina mamma tassar borta utan lyfte över honom i vår säng där han fick mat.
     Sen stoppa jag in nappen och då tog han tag i min hand med sina små fingrar och la benen över min arm så att jag satt fast. Det var som att han sa; "Det där gör vi inte om igen va, vi har ju de så mysigt" och jag skakade på huvudet instämmande, sen somnade vi alla tre nöjda och glada (jätte nöjda)

Hipp Hipp Hurra!

Min skatt blir 5 månader idag. Liten skatt har blivit lite större skatt=) Tänk vad tiden bara rusar iväg. Miljoner pussar till min lilla älskade gosse.  ♥

Och nu till något annat. Nån som såg desperate? Jisses vad spännande. Helt galet hur ska jag kunna vänta till i vår!!!! Okej..vilka dog nu då? Vilka överlevde??? Jag tror att Celia överlevde och Lynette, men hon fick missfall..hum sen vet ja inte

P.s Milton sover i sin säng, jag vet att jag inte gått och lagt mig än, men det känns redan i mitt mammahjärta att inte få krypa ner hos honom.

Julklappstips

Finns att göra jättefina muggar med egna fotografier, som jag visat innan, köpte mina på extrafilm.se

På öppna förskolan har vi tryckt fotavtryck på canvas dukar. Dessa finns att köpa i vanliga hoppyaffärer, ibland på Ö&B/rusta,nätet. Detsamma med färgen.Vi gjorde med jättefina guldavtryck som skimmrar i olika ljus. Ska ta kort o visa er, men måste iväg nu

Nu händer det grejer

Igår morse stod det 10 vita tallrikar och tillhörande assietter på hyllan och en blackgammon spel..?
Senare var både tallrikarna och spelet borta, men nu finns där istället en vinröd duk. Någon som vill ha?? Börjar fundera på att haffa någon av grannarna och fråga om de vet något om den här mystiska hyllan.

Idag blir vi hemma Milton och jag. Känner mig fortfarande sjuk och han snorar så öppna förskolan får klara sig utan oss=(.

Miltons nya trick är att stå fyrfota och gunga fram och tillbaka. Så får väl börja att städa bort alla fina prydnadssaker i "fisk" höjd snart. Jycken har jag dresserat till att låta mina stora vaser vara ifred (hon är klippt livrädd för dem), men känns inte som att skrämmsel taktiken kommer att bita på lilla herrn. 
   
Han dreglar så himla mycket nu så surfade runt och hittade jättesöta dregelscarfsar på www.dockklader.se (3st för 100kr) billigt tycker jag. De är för bebisar, inte för dockor=) De hade lite annorlunda jämfört med hm´s tråkiga

Ute på hyllan

okej, nu händer de grejer. Portföljen är borta och ersatt med en vas??!! Någon tyckte tydligen att den blå skjortan var fin, för även den var putts väck. Har kollat runt lite här hemma och funderat på vad vi ska bidra med..

Utkastad?

Ute i trappuppgången finns det som en hylla, där brukar det ligga massa konstiga saker. Vi har undrat vad som försigår ända sen vi flytta in. Ibland ligger det en korg, tidning. Sen försvinner en pryl och ersätts av en annan??
Igår ialf när vi kom hem så såg det ut så här..??? Ett par skor, en portfölj, några galgar och två skjortor. Vi trodde att någon blivit utkastad med omedelbar värkan. Senare när jag gick ut med hunden så var portföljen borta haha det är så himla skumt det här. Kollade ut förut och alla andra sakerna ligger fortfarande kvar. Det kanske är någon tradition i huset att "offra" något till hyllan. Vi kanske ska bidra med något vi med??

                               

lördag

Dagen har varit ruggig så vi åkte till Barkaby, Kristian var mottligt road och höll sig undan. Milton var dock farscinerad över alla leksaker i affärn. Blev två julklappar till honom och en till Diza. Trodde att de skulle finnas andra roliga saker i de andra affärerna, men de gjorde de inte=( Köpte nya nappar, han har börjat att vilja ha dom lite när han ska sova, så nu ligger han och tuttar på en i sängen. Resten av julklapparna handlar jag i Motala när vi ska dit (rolig jag är va). Tänkte stanna några dagar extra så att det inte blir så stressigt. Snart kommer bilen vår thihi.

Ikväll blir det potatisgratäng=)

sjukling

JAg och Mille har blivit förskylda=/ Vi snorar i kapp här hemma. Skönt med helg så Kristian kan ta Milton så jag kan få vara sjuk ifred. Ikväll blir det fredags-mys med Idol och Sean-banan såklart=). Mille hade premiär i hans nya mössa idag, de andra kläderna slog jag in för de ska bli julklappar. Bara några julklappar kvar nu, till Milton är de lätt men vad tusan köper man till karln *suck* får klura ett tag.

Idag har vi varit på Bonti och kollat på åkpåsar, vet inte vilken jag ska ha, någon som vet någon bra??

Undra om man kan få med Kristian till Barkaby imorrn (babyproffsen, babyland o toys ´r us)

kryp dax?

Barnmorskan sa igår att nästa steg för Milton var att börja dra in benen och stå fyrfota eller som en tunnel (på händer och fötter) innan de sen börjar krypa. Jag sa att han hade gjort något liknande vid något tillfälle, men inte mer. Det var som om han satt och lyssnade och fick en aha-upplevelse - "är de så jag ska göra..."
för det enda han gjorde sen igår kväll var att gå upp i fyrfota ställning. "Inte börja krypa än Milton då vet mamma inte vart hon har dig". Diza se upp, snart får du igen för alla pussar.

Har funderat lite på draken med alla bollar efter ett inlägg, kom fram till att han fortfarande önskar sig draken, men att han vill ha den hemma hos mormor och morfar=)

julklapp

En sån här önskar sig Milton i julklapp, Kristian tror dock att en annan familjemedlem kommer visa stort intresse för dessa 60 bollar, men hur söt är den inte???Ett eget bollhav. Hade tänkt köpa någo slags pool och ha sånna bollar i när han blir lite äldre, men kan man motstå denna??

                                                      

burr

Idag var det kallt ute, frost i gräset och på bilarna. Himlen var klarblå och solen lyste=perfekt vinterdag.
Har varit på föräldrarträff och pratat om sömn och utveckling/rutiner.

sovmorgon

Idag hade vi chansen att sova ut, då vi inte ska iväg förän i efm. Kl 9 var det dock någon som låg och klappade mig på ryggen och smakade lite på mig och pratade med sina ljusaste toner, som vanligt så möttes jag av ett stort leende när jag vände mig om. Vi låg och kramades lite och pratade innan vi gick upp och gjorde frukost. Eftersom han vaknade "tidigt" somnade han lagom tills jag skulle dricka morgon kaffe, tack för det=)
Solen skiner idag så vi ska ta en promenad innan det blir mörk (det vill säga att vi måste gå snart!)
Hej så länge

Huvudvärk

Har haft en skum huvudvärk som inte ens kaffe kunde råda bot på. Imorrn ska vi på föräldrarträff och prata om rutiner. Kristian har varit på team-dag så vi har vart själva, men Milton har varit solstråle som vanligt och däckade 20.55 efter en hård dag på öppna förskolan=) Idag har han ätit två mål mat som han klarade sig på till nästa måltid utan att tutta efter, mammas duktiga pojke. Så ammade 14 och sen inte förän 20.40...då fanns det myyycket mjölk ska jag säga. Idag stod banangröt och potatis och palsternacka på reportoaren= nöjd Milton Natti

RSS 2.0