Pannkaka

Milton är så sööööt. Står i sitt lilla kök och lagar mat. Sen kommer han och ropar "mammaaa" (visar pannkakan) berömmer man honom för att han är så duktig på att laga mat skiner han upp som en sol o skrattar=). Sen säger han "om" =kom och visar mig in till hans lilla bordoch visar vart jag ska sitta. Sen sätter han sig nöjt mitt emot och tittar på när man "äter".
Han är bara helt underbar och inga ord i världen kan beskriva hur mycket jag älskar min lilla Milton♥

 

 


Som alla andra

Som alla andra tittade vi på solsidan o garvade lite. Ska kolla lite på filmen, men sen blir det nog sängen. Vi kom hem halv 1 igår från H&P, god mat o trevligt sällskap=) och Milton vaknade halv nio så ingen sovmorgon direkt (i våra mått) 
Vi var lite barnvakt igår, när dom var på vinden o fixade. Mysigt att få sniffa bebis utan att alla andra drar i henne=P. Dessutom fick vi lite möjlighet att prova på två småbarn. Spännande kan jag säga haha.
Lilla L har redan blivit så stor och duktig. Milton är så gó mot henne, försöker ialf. Han vill krama och pyssla. Stoppa in nappen, mata henne. Ibland blir de bara lite fel, en del av socialiseringen helt enkelt.

Bröllopsmässa

Jag och Hanna tog oss till bröllopsmässan idag, men det var inte någon jätte hit. Det fanns inga klänningar och bara några få dukningar o typ två olika tårtor. Lite besviken, men ett kul söndags nöje.

Tonight

Ikväll ska jag och titta på mina syskonbarn när dom tävlar i konståkning. Tycker det är så kul att se dom åka i sina fina dräkter. Dom är så himla duktiga. Milton kanske vill börja sen??!!

Milton ska med sin pappa på grabbkväll, så det blir nog en riktigt bra kväll.

p.s Just nu sitter mina föräldrar på ett plan på väg till Thailand och jag är inte ett dugg avundsjuk! d.s

städning pågår

Gjorde ett städ ryck idag. K tog med sig vovven till sommarstugan så jag passade på att dammsuga ordentligt och moppa. Milton hjälpte så klart till. Sen lagade han lite mat åt sin mamma i sitt kök innan han blev trött. Nu sover han gott i vagnen o jag tar det lite lugnt. Skönt att varva ner lite mitt på dagen. Snart är det ju dax för nästa ryck.
Nu ska jag dricka en kopp kaffe innan solstrålen vaknar.

Shopping

Hanna o jag tog kidsen till Norrköping för lite barn stuff shopping. Våra karlar ska vara glada att dom slapp det äventyret haha. Blev bara tre butiker på ca 5 timmar=) Oj vad skoj det är. Blev dock inte så mycket prylar, men det är kul att titta på alla bebis grejer. Milton levde loppan och provade sortimentet noggrannt.
   Nu är jag helt slut och landade i soffan för ett tag sedan. Bara en familjemedlem som saknas nu, han borde ramla in vilken sekund som helst=)

Potta

Vi provade pottan imorse igen, fick läsa en bok samtidigt för att han skulle gå med på att sätta sig. Gick ett bra tag (hann o läsa boken 3ggr) men sen plingade pottan för fullt och Milton dansade lite haha. Duktiga killen, inte för att han fatta något men hehe. Nånstans ska man väl börja.
Kram

Färdigt

Jaha då har man betalt månadens räkningar, inte super skoj direkt=( Hade gärna velat behålla dom där kronorna.
Känns skönt att få det gjort ialf. Annars så blir det lugnt idag. Hunnit med två promenader i det fina vädret och nu ropar dammsugaren på mig. Sen blir det kvällsmat hos Hanna ikväll=) Skönt att bli lite bortskämd!
Nä, nu måste jag sätta fart

15-20



V. 15-20 är min praktik. Tills dess måste vi ha en dagis plats!!
Sitter och kollar gamla bilder=)



Köttbullar är mums!



Sommargos



Fotbollsproffs=)


Varför potta mamma?

Imorse när vi skulle prova pottan, tyckte Milton att det var bättre att kissa på golvet...
Varför ska man ha en såndär? Det blev ingen invigning utan en dusch istället.
   Ikväll gjorde vi ett nytt försök, men se nej! Det ville Sir Milton inte. Han total vägrade att sätta sig haha...okej, vi försöker imorgon istället=)

Dagens plugg och bus

Har en liten solstråle här hemma som tycker att allt mamma gör är super skoj, han riktigt bubblar av skratt. Gud vad underbart det är att höra! Hela dagen har vi lekt o busat på hemma plan. Behövde det efter allt farande på sistonde. Har dessutom lämnat in en uppg. och påbörjat en annan så känner mig rätt duktig faktiskt.
resultatet på förra terminen blev två VG o ett MVG, tyvärr missade jag ett MVG för att vi blev fast i Paris, men jag är mer än nöjd med VG. Nu kör vi nya tag och hoppas på bra resultat även denna termin.
Tycker det känns fint att visa att man kan ha småbarn och plugga samtidigt, "alla" som påstår att det nästan är omöjligt.

P.s. Vad sjuttan hände med texten??


träningsvärk

Yes det stämmer, känner av gårdagens core träningspass. Bra jobbat. Eller är det hemma träningen eller blöjshoppingen som gör sig påmind? Aja, huvudsaken är att det känns. Måste ha chockat kroppen. 3 träninstillfällen på 1 månad, varenda cell måste ha undrat vad det var frågan om.

Nu?

.....Då kanske man kan få köpa lite fina träningskläder?? Finns så mycket fint som jag bara får titta på annars för att jag är så lat o aldrig tränar=P

Core

Mamma core, skojigt och faktiskt lite jobbigt. Tror nog att detta blir sysselsättningen. Eftersom Milton får följa med så kommer det inte bli några problem att komma iväg bara för att K jobbar.

Milton tyckte att det var riktigt kul. Först stirrade han bara på oss och undrade vad sjutton vi sysslade med. Vissa övningar satt han och asgarvade åt oss (vi såg säkert super skojiga ut hehe) sen när det var dags att ligga på golvet o jobba tyckte han att det såg alldeles för lätt ut för mamma och satte sig på mig, haha. Då blev det lite motstånd kan jag säga.

Rekomenderar det starkt ialf. Dom fokuserar på övningar så att man återfår styrkan efter graviditet och födsel samt bäckenbotten övningar, samt styrka. Jag & Mille kommer lätt vara där nästa måndag!=)

Royal

En liten prins som Milton ska självklart ha en royalpotta som spelar en truddelutt när det trillar ner något.
Har alltid tittat på en sån potta och tyckt dom varit festliga. Så självklart ska min lilla snutt ha en sån! Så nu har vi gjort BVC sköterskan till lags och hoppas på att Milton gillar´t ;)

Dagmamma sökes

Komunen kan ju ta och stoppa sin garanti plats någonstans! Låter så himla fint att man blir lovad en plats om man inte kommer in på sina val. Av 7 förskolor kom vi inte in på en enda!! Vi fick en garanti plats, i Hjulsbro!!!! Det är 1,3 mil enkel resa! 35 minuter med bil. Vi bor utanför stan, det här är med utanför stan fast på andra sidan. Det är ett stooooooort skämt. Dom har gjort sitt bästa anser dom???!! Skäms på er Linköping komun, pga av detta kan jag inte jobba och kommer få de kämpigt med att plugga med ett barn hemma, f*n vad ni ska skämas.

Stockholm hela veckan

Stockholm var underbart! Hade super kul. Hann med Junibacken, öf, rum för barn, fika, lunchdater och lekdater. Vi var helt slut både jag och Milton redan innan 8 varje kväll=)
Hade ialf jätte kul och Carina hade hittat på massor roliga saker som vi skulle göra. Alltid lika kul att träffa er.


Söndag med solsidan

Idag har vi hunnit med massor med lek. K har varit duktig och tagit tag i den stoora smutsklädshögen som låg som en vall i tvättstugan.

Imorgon ska jag och Milton på mammagympa med Hanna och Lovelia. Gympa redskapet är tydligen barnet själv....spännande, mitt redskap kommer nog springa omkring och leka tittut.

Igår hade vi en heldag i Motala och hann hälsa på hela högen. Först lunch hos mamma & pappa, sen fika hos Linn & flickorna och sedan kvällsmat hos svärmor/farmor. Har vart skönt att bara vara hemma idag. Nu ska jag mysa vidare i soffan innan jag kryper till kojs

På topp

Idag har Milton haft en bra-dag. Dvs hans humör har varit på topp, inga tårar och bra/trevliga måltider. Känns som det var längesen sen sist...
Han impade ordentligt på mormor & morfar med sitt ordförråd, aptit och glada humör.

Väskan är packad, bilen tankad. Imorgon drar vi "hem" längtar sååå mycket. När bilen rullar över västerbron så känns det så hemma och man blir alldeles glad. e närmaste tre dagarna kommer bli så roliga. Har massor planerat med finaste Carina & Sofia. Nu ska jag sussa så jag är redo♥

Tillbaxs i soffan

Soffmys framför en rulle. Är lite seg i bollen...är inne på den trdje förskylningen nu på knappt 2 måander. Jag som ville testa skidorna. Hoppas på imorgon. Skulle behövas efter kvällens måltid. Potatisgratäng med lövbiff i rödvinssås & ärter. Det är såååå gott. Mammas är aningens godare, men jag är på god väg =P

 

                                   
 
                                                                Saknar värmen sååå mycket


Hett tips

Måste bara tipsa om en sak. Gratis tamponger hem 1 gång i månaden, ingen frakt kostnad eller liknande!! Jag är riktigt impad!! Här kan du läsa mer  http://www.tamponsforfree.se/Home.aspx .
Läste om det på Malins blogg, tack för tipset=)

Från soffan

Sitter i soffan och latar. Ska dricka lite kaffe innan jag drar fram dammsugaren. Diza fäller som tusan så måste dammsuga en gång om dagen=/
Milton sover gott i vagnen efter en promenad.

Han var på riktigt tjurigt humör idag. Middagen blev en katastrof! Han blev arg, för vad? Började kasta saker så att han inte fick sitta kvar med oss. Bölade som sjutton, ville sitta igen, men bara för att kunna kasta lite till. Sen ner från stolen och mer gråt....*suck* middagsron uteblev så att säga. Förstår inte att det ska kastas så mycket, säger man till flyger det bara ännu mer saker.

 

Ska åka och handla choklad sen, det förtjänar jag.


Skolstart

Har prov imorgon, måste verkligen öppna boken nu. Har hittat på ursäkter hela dagen. Nu är huset fint och rent ialf=)
Hoppas på att Milton ska laga kvällsmat åt sin kära mamma idag i sitt nya kök=)

Nikotinplåster

Undrar om det finns ett liknande plåster för mammiga barn? "När du inte vill, får eller kan klänga på mamma"
Jag skulle köpa det direkt! Idag har han varit förjäklig. Försökt att krypa in under skinnet på mig liksom. Bara mamma, mamma, mamma

Ringde dagis tanten och sa "Ge mig en dagis plats NU! Mitt barn behöver stimuleras till max!!"
Hehe hoppas på det bästa nu.

Nya "kompisar"

Igår när vi svängde upp på gatan efter vår kvällspromenad med hunden så beter sig hunden lite konstigt. Hon ville liksom inte svänga in på garage uppfarten. Jag tittar bortåt gatan och får då se två älgar!! Jag skriker rätt ut och springer fram till ytterdörren och skriker på K, "öppna dörrren!!" (drabbas av panik) Älgarna var typ 25m bort.
När älgarna såg oss (hörde hehe) klättrade en av dom upp i en snödriva, typ för att "se lite bättre"

Vi stannade kvar utanför dörren och tittade på dom (efter jag lugnat mig en aning) Då kommer kon fram och hon var stoooor (tre stycken alltså)! Hon blev hungrig mitt upp i allt och började gå mot oss fram till ett träd och började slita av grenar som hon knastrade i sig. Hon ställde sig på bakbenen för att nå. Jag trodde inte mina ögon. Aldrig i min vildaste fantasi trodde jag att jag skulle stå och titta på älgar utanför min dörr!!!!

Jag kunde knappt somna för att adrenalinet pumpade för fullt

Om inte det skulle vara nog mötte jag dom även idag (mitt på ljusa dagen) De stog alla tre utanför dagiset på vår gata och glodde! Jag blev så rädd så jag skrek "ååå dra åt hel***e!!" Några el-killar som satt och arbetade en bit bort ställde sig upp och såg dom oxå. Jag fotade dom med mobilen på ca 30m avstånd. Inte ett dugg rädda. Jag sprang hem och gömde mig. Jag trodde att jag åtminstonde skulle slippa dom på dagen!

Snickerboa

Vi har snickrat ihop ett kök till Milton här hemma. Milton hjälpte självklart till! Han är lika pysslig och händig som morfar sin. Han plockade ut skruvarna ur påsen och pillade in dom i alla skruvhål han hittade. Jätte duktig=) Han arbetade på fint, helt tyst och med stort tålamod. Han blev så glad när han såg vad det blev!!
   Han lekte massor med köket på IKEA och ville inte alls gå där i från. Lite svårt att förklara att vi ska åka hem och snickra ihop ett eget kök. Han pysslade en bra stund innan det var dax att krypa ner i sängen. Medans jag och Milton byggde, fixade pappa med Miltons lampa. Nu är det mattan som ska på plats sen är det typ klart=)

I´m back

Hemma från träningspasset. Den som säger att vattengympa är fjantigt har inte varit på ett träningspass med bettan=)

Det var riktigt kul ialf, till och med jag kan tänka mig att göra det igen. Tänk er det. Nu är det vindruvor och "The deep" som gäller

Lille plutt

Min lille plutt vaknade precis. Jag som hade tänkt göra så mycket medan han sov!! Nu får vi se hur det blir med det.

Ikväll ska jag och Hanna på vattengympa, det här ska bli spännande=) Återkommer om hur det slutar hehe

Nya grannar!

I vår får vi nya grannar. Världens bästa grannar=) Jag är sååå glad. Bättre än så här blir det inte. Jisses vad stora vi blivit. Krog och fest har bytts mot familj och hus hehe. Mycket mysigare med det senare. Välkomna till området då ;)

The fever is back

Man tror inte att det är sant! Man vill ju bara kräkas!

Idag var kusin Lovelia här och lekte. Vi dammade av Miltons gym som hon sparkade loss i. Gisses vilket fotarbete. Tjejen skulle bli en bra Linedansare, eller stepare...en riktig stjärna! Milton var ju lite seg i gemet, men han gjorde några lekryck. Dock har han haft nappen i munnen nästan hela dagen. Vi försöker att bara ha den när han ska sova eller om han blivit ledsen. När man är lite sjuk blir man ju lite bortskämd....

Senare blev det middag med hela högen. Väldigt trevligt att ha fullt med middagsgäster runt bordet=)

Helgen i korthet

Lördag,
Lovelias dop, Sötaste tjejen fick pannan blöt och vi andra fick tårta. Och inte vilka tårtor som helst! Väldigt fina tårtor ( & goda). Släkten var såklart där och backade upp presentbordet. Vi bidrog med en bedårande dockvagn från Jabadabadoo. Milton hade tydligen helt på egen hand lallat iväg och köpt en egen present oxå?!
Kvällen avslutades med pizza och några från släkten hos svägerskan. Milton hade fullt upp med att limma på Kristians kusiner och knäppa kort med Ö`s kamera=)

Söndag,
Middag hos mamma & pappa. Super god med efterrätt!!=) Oj så gott, man blir verkligen bortskämd med så god mat där=) Vart visst kvar där hela dagen hehe, det snackades en hel del. Sen letade vi fram mammas längd skidor som jag lånade med mig som "prova på" då jag har för vana att tröttna på saker väldigt fort. Det fina skidspåret har väl smält bort by now, så jag är väl typ den enda som längtar efter kyla igen??

Hur som sitter jag nu i soffan och skriver en rad. Straxt dax att sussa. Imorgon börjar skolan igen och Hanna & Lovelia kommer hit och leker med oss.

God natt.


18 +1

Igår, på självaste Lovelias dopdag blev Milton 18 månader, 1,5 år. Mammas stora lilla bebis!! Han har blivit så stor och duktig. Han är bra på allting. Varje dag överraskar han oss med sina tallanger. Dessutom har en vilja av stål haha.

Puss min älsklings unge=) Mommy loves you big time♥


Soffmys med Göta kanal 3

Blev myskväll i soffan med film. Filmen var väl sådär....men tilltugget var bra.

Milton blev helt slut av allt lekande med alla barn. Det är ju väldigt uttröttande att vakta leksaker och hålla koll på alla. Halv 8 ville han sova trots att dom flesta var kvar. Han somnade på stört och ger oss förhoppningsvis sovmorgon imorgon=)

Imorrn måste jag in till stan och leta outfit tills på lördag, annars får jag damma fram någon gammal trasa...

Måste bara skryta med alla Mille räknade till 4 idag med

Så gick det till när det blev fullt

Var och handlade i godan ro, visste att vi skulle få besök av faster, farbror och lilla kusinen. Fick ett samtal som genererade i att Linn, Nowa & Lilo kom som tillökning. Väl hemma fick jag ytterligare ett samtal. Linn med familj + 2. Då var det alltså 5 barn och 6 vuxna. Sen kom äntligen farbror K som pga av vädret hamnade på Arlanda istället för skavsta. Och med alla dessa människor hemma anser jag att det blev fullt=) Massa mysiga människor hemma som gjorde torsdag till en bra dag=)

Tack för idag allihopa!

Den bästa tiden

Den här tiden med Milton är helt underbar. För varje dag som går bubblar det ut små ord ur hans mun. Lilla gossen kan säga "grävskopa", hur coolt är inte det=)!!!
Han försöker härmar det man säger och han har börjat nicka när man frågar honom saker. Mammas lilla godis, så underbar du är ♥

Bäst av allt är att han älskar att komma och gosa lite med sin gamla mamma, ger mig pussar och kramar. Man kan aldrig få för många blöta pussar av det lilla charmtrollet

Motala t & r

Vi tog en sväng till Motala igår med övernattning. Fick i oss god mat och sömn. Milton körde ett race och kallade på alla tomtar.

Idag tog vi en tur på stan, lite shopping medans Milton sov gott i vagnen. Nu är vi på hemmaplan igen och vi har lekt massor med nya brandbilen som Milton fick av kusin E. Den tutar, blinkar och låter=)

Nu ska jag klura lite på vad jag ska ha på mig på lördag

Jag ser det snöar

Massor, bara öser ner. Räcker de inte med det vi har?

Är lite putt idag, hade verkligen hoppats på dagisplats. Tror att Milton skulle älska att vara där och leka och lära sig av de äldre barnen. Så nu är jag egoistisk och hoppas att någon flyttar (sorry)

Hade dessutom hoppats på sol i ansiktet och dopp i det blå, men vi hittade ingen resa som passade med datum=/
Den nya planen är att dra i början av Mars, kan ju vara fint ha något att längta till med eller hur?

Idag är målet att kolla in MIO och om köksbordet vi vill ha finns kvar.

Milton sover och jag sitter med en kopp varmt kaffe. Nu ska det njutas några minuter innan jag tar tag i hemmet.

Riktigt tjurig

Milton fick ingen dagisplats, vad ska vi göra nu? Jag som hade hoppats på att få plugga i fred. Får man ha med sig barn på praktiken? Hur sjutton har dom tänkt de här??? Så nu får man gå och hoppas på att någon av sina grannar ska flytta, sjysst.

Uch vad jag är sur. Stackars Milton

Det fina vädret

Tog en långis med snowracern, det gillas=)

                              

                                                                  Morgonmys i soffan

                              

                                                                        Promenaden

Annars har det bara varit lite pyssel på hemmaplan. Imorgon ska vi till busfabriken med faster och kusinen. Milton sover gott i sängen för att ladda batterierna=)

RSS 2.0