superlims problem

har superlim på hela handen, hann ialf få i sär fingrarna innan det torkade...
Husmorstips någon????!!

1:a cykeln

Vi köpte en cykel till Milton här om dagen. Så himla söt. Han tycker nog att det är häfftigare med stora cyklar, men han gillar att åka på den, men på sitt sätt såklart...han använder den som en bobby car. Han blir vansinnig om man säger att han ska ha fötterna på tramperna hehe (humör AB!) Sen är det ju jätte kul att gå runt med cykeln och köra den med handtaget (vårt handtag efter cykeln) att lägga stenar på flaket är även en hit. Milton har inte förstått att det är en grusväg utanför, han tror att det är en väldigt stor sandlåda=)  Ska ta lite pics imorgon så får ni se hur en cykeltur går till!

Frisör besök

Andra gången Milton är hos frisören, vi hade dock inte mage att klippa bort hans långa hår=) Så det blev lite toppat och klippt för att få fram lockarna. Syns kanske inte så bra på bilderna, en det är mycket kortare nu. Först ville han inte alls, men mamma Lotta körde lite pedagogik snack enligt konstens regler och till slut satt han from som ett lamm i frisör stolen, dock i mitt knä, men ändå! Inte ett knyst sa han och han satt heeelt stilla!

Före.
Efter.Det krullade upp sig direkt efter vi hade badat, hoppas det håller i sig. Är så sött med lockarna=)

Här sitter jag

Yepp, paus i pluggandet och då hamnar jag såklart här=P. Hinner ruskigt mycket nu när Mille inte hjälper till. När man läser det jag skrivit finns det nu förtiden ett samhang och en röd tråd hehe och det kan ju vara bra. Även om jag uppskattar Miltons hjälp så går det lättare att göra skoluppgifter utan honom=)

Tror nog att han har roligare där oxå än att hjälpa mig. Så fort jag lämnar honom springer han fram till dom "äldre" tjejerna och flinar upp sig, dom springer iväg och han efter. Jätte nöjd hehe, den lilla tjej tjusaren=)

Förskylda klubben

Här är det lite sjukstuga, K ligger nerbäddad och jag trotsar frossan och snörvlet och sitter här och pluggar. Tänkte bara göra en snabb uppdatering.
   Solen skiner och snart ska lilleman hem från dagis. Gick jätte bra och lämna idag oxå. Skönt att helgerna inte förstör något och att han inte blir ledsen. Han gick direkt in på gården och började leka med en spade och lastbil=) Dom brukar få muta honom för att han ska vilja gå in haha.
Hoppas på att snön smälter bort och att våren äntligen kan komma. Två bakslag måste väl ändå räcka??

Snart är det dax för praktik, lite pirrigt måste jag säga, hoppas jag hamnar på ett bra ställe!
Nu ska jag skriva några rader till på min uppgift så att fröken blir nöjd

kram.

Vink vink

Milton vinkade så glatt när jag lämnade honom igår, jahopp tänkte jag. Hellre det än tårar. Han leker jätte bra och är hur glad som helst. Tror att det var precis det här han behövde. Och jag får massa tid för mina böcker.

Idag ska han vara lite längre, jag hoppas att även det går bra. Vill att han ska vänja sig med längre dagar innan jag går ut på praktik. Det kommer nog gå bra. Det var visst soppa idag på dagis...undra hur det kommer att gå hehe...

När jag blir färdig..

Skolan länkade till en sida där man kunde köpa namnskyltar. Jag kunde inte låta bli att gå in och titta. Hittade en sååå fin brosch som jag vill ha när jag är färdig i skolan. Den har vit bakgrund, guld text och ett rosa kors i mitten, bara så himla jag. Nu vill jag bli färdig. Namnskylt har jag redan, men en ny skadar kanske inte heller=)

Kanske ska sätta fart lite med plugget då, så att jag blir färdig nån gång.


På väg hem

Milton var på dagis mellan 10 och 12. Det hade gått jätte bra, ingen gråt eller lessenhet alls. Därimot hade han blivit vansinnig när han inte fick mer korv på mackan innan han åt lite macka oxå...hehe låter inte aaaalls som Milton.

Jag hittade honom med en grävskopa bland alla kuddar, det är tydligen där han brukar hålla till=)

                                  

                               Söte-plutten på vägen hem. Han ville ha sin väska på sig. Så stor han blivit...

                                  

                    Hit kom vi, men inte längre. Dom håller på och gräver utanför Miltons dagis. = heaven

Skänk en slant..

Varje dag drabbas barn och deras familjer av cancer. En hel familj står lamslagen. Vi kan hjälpa till istället för att bara stå att titta på. Det kan hända precis vem som helst.

"Barncancerfonden ger stöd till forskning, tar fram och sprider informationsmaterial och är ett samarbetsorgan för de lokala barncancerföreningarna. Föreningarnas huvuduppgift är att på olika sätt stödja drabbade familjer i den egna regionen. Barncancerföreningen i Östra Götaland bildades 1983. I regionen finns också en stiftelse, Barncancerstiftelsen som stöder föreningens verksamhet." www.barncancerforeningen.se

Genom att bara skänka en liten slant kan vi hjälpa till.

PG: 90 07 07-1 BG: 900-7071
Det här är för barncancerforeningen i östra götaland. Man kan gå in på deras hemsida för att skänka pengar till sin region om man vill.
Man kan dessutom bli medlem och få delta i cancerföreningens verksamhet, de hittar på aktiviteter för hela familjen. I Maj ska de till exempel till Astrid Lindgrens värld, gå in på deras hemsida för att bli medlem.

Tillsammans kanske vi kan bota alla en dag.

Fredag och mamma magont

fredag 18/3
Idag har jag ont i magen! Kl 09.00 lämnade vi skrutten på dagis, helt SJÄLV! Han knalla bara rätt in och började leka, jag ville bara pussas o kramas, men det var han inte intresserad av=(
Ska slå en pling bort och se hur det går. De borde vara färdiga med fruktstunden och sången nu.
 Kl. 14 är det jag som kommer springa bort till dagis kan jag säga.

Dag två

Onsdag 16/3
Idag var vi inne och lekte. Milton lekte massor med barnen och jag höll mig i bakgrunden. Även denna gång var han blyg vid sångstunden och vågade inte ens sitta på mattan. Han ville sitta i mitt knä och så viskade han till mig "bäppe" (äpple). Han mumsade äpple, sen ville han busa i kojan med alla stora kuddar. Kl 11 ville han inte ens följa med hem.

Dag tre

Torsdag 17/3
Idag skulle vi stanna över maten. Fröken L föreslog att jag och den andra pappan skulle gå och ta en fika en stund efter fruktstunden. Vadå? Ska jag lämna honom här?? Och yes, det skulle jag. Jag lomma iväg till fika rummet och satt på helspänn de första 30 minutrarna, men inte ett knyst hörde jag.

Sen hörs ett illvrål, Jaha de är min lilla dramaqueen tänkte jag, men gråten tystande aldrig så jag smög bort. Visade sig att Milton ade fått ett riktigt nasty hugg av en annan unge och det hade gått igenom. Bah!! Tvätta tvätta fort fort. Alla vidriga sjukdomar gick runt i huvudet på mig oc Milton satt och hulka efter mig. Mamma hjärtat fick jätte ont och jag ville inte släppa min guld klimp. Han höll sina armar stenhårt runt mig och mina om honom. Beskyddaren i mig kunde inte låta bli att blänga på "huggaren".

Lämnade honom ytterligare en stund, efter att han lugnat sig, blivit omplåstrad och börjat leka igen. Han grät någon minut efter mig, men tvärtystnade när fröken L stack en traktor i hans hand.

Lunchen gick fint, han åt så duktigt och jag bara satt och gapade.

Miltons första dag

Tisdag 15/3
Vi kommer dit vid nio. Det första Milton ser är en traktor så han springer rakt in me kläder på. Själv så beundrar jag hans lilla hylla med hans namn, hans låda, hans sko plats, hans mat plats. Milton tar för sig och hamstrar på sig alla stora fordon han kan hitta. Vid sångstunden sitter han tyst, men på mattan åtminstonde och studerar alla barnen, som i sin tur har fullt upp och studera mig hehe. Milton blir så blyg att han inte ens vågar säga vilken frukt han vill ha, så jag fick säga åt honom. Lek och bus i mängder. Vi var ute och Milton släpade fram varenda traktor, grävskopa och lastbil ur förrådet och vaktade dom med sitt liv. Tills han fick syn på ett stort däck fyllt med vatten och is. Milton och tre ungar till hängde över däcket och grävde för fullt.

Kl. 11 fick jag med mig ett lermonster hem.

Första dagen, Måndags möte

Måndag 14/3, jag träffar Miltons fröken L och vi går igenom verksamheten punkt för punkt. Jag får komma med mina funderingar och önskningar (listan var lång). Hon säger sedan "Beskriv Milton"
"Öhhh, (hur lång tid har jag?) Livlig krabat, envis, har ett temperament till tusen, energi till max, gosig, hyffsat snäll och väldigt pratglad. (Där fick jag sätta stopp för mig själv, listan kunde blivit mycket lång)

Äntligen

Nu har jag lyckats hitta underställ i ull + vantar til min frusna unge. Eller han är varm av sig, men blir lätt kall ute eftersom han inte alltid rör på sig så mycket. Hittade underställ och vantar på POP. Nu behöver jag bara pallra mig dit innan dagis börjar

I miltons huvud

Apa, han vill bara kolla på apan (Nicke)
Vi har bara en jul film med Nicke, de känns ju inte så kul nu...
Fixade hem en box med typ 50 nya avsnitt med Nickenyfiken, så nu är jag officiellt världens bästa mamma=)


Solen skiner idag, vår?

Undrar om man vågar tro att det är vår på G?
Sitter med min balja kaffe och försöker vakna. Satt och plugga alldeles för länge igår *gäsp*
Måste få färdigt två uppgifter den här veckan och jag har bara gjort en halv....typ. Hoppas att Milton låter mig skriva lite idag. Snart börjar han dagis och då blir det en baggis att plugga. 
Gud va jag kommer att sakna han

Verb

Kom på att han kan fler verb... måste bara lista ut vilka som kom först?
 Öppna- "pna",  Stänga- "tänga". Måste klottra ner det på riktigt snart. Bara rattlar ner lite här och där. Skärpning Lotta. Nu vill jag sova!!!

Godkväll i stugorna

Sitter framför burken och knapprar för glatta livet. Den nya kursen har massor inlämningsuppgifter=/ Dom är ju iofs. roliga till skillnad från den andra trista kursen. Fast det är lite svårt att plugga på dagarna ibland. Milton vill ju så gärna hjälpa till, han vill med skriva och titta i mammas bok. Och man blir ju lite xtra kramsugen när mamma är uppragen med annat. Han kryper i mellan mig och datorn och tittar mig i ögonen "tjom, tjom mamma" och så kramas han och gosar. Hihi=) Så nu sitter jag här istället, klippt slut eftersom Milton väckte stackars mamma halv 7 imorse=(

Idag var våren hos oss (kanske bara hälsade på?) jag satt ute i solstolen medans Milton gick runt i tunn mössa och fingervantar och flyttade runt på all snö med en liten spade=) Vovven låg bredvid mig i solen och gottade sig=) Helt underbart var det ialf, promenaderna var underbar då man slapp frysa, vill ha mer!!!!
Ibland kan jag inte fatta att man kan springa runt i kjol och linne ute, när det är så här kallt nu.

Just nu...

Ända sen vi var ute och tittade på grävskopan och lastbilen som hällde av grus, har han suttit så här. Att ta en lunch paus mitt i var ingen hit.


Viktigt att ha en "gobbe" som kör lastbilen oxå.


"Tså"

Miltons nya ord. Han prickar in det helt rätt oxå=) "tså" han trälar och trälar för att få till ett riktigt "s". Säger ordet om och om igen tills han blir nöjd. Sitter så gulligt och leker och när han fixat något så säger han "tså" hihi. När vi klär på oss är det med mycket "tså"=) Gulleplutt så gò=)!!!♥ Roligt att det kommer sånna ord med. Första verbet (partikelverb =D)var nog "kom" eller snarare "tjom" som det lät i början=).
Måste bli bättre på att skriva ner hans ord. Det här är ord som han använder själv och inte härmar efter bara, som han förstår innebörden av.

Just nu

Efter massa lek, påklädning, titta i fönstret på grävskoporna, äta frukost. Så var det dax för dagens obligatoriska "nicke nyfiken"

                            

                                                                        koncentrerad=)

                            
 
                                                               Visar apan=) "appa"

Så börjar vi vår dag...

Kaffe såklart=) och frukost till oss båda. Milton älskar gröt med russin i så det brukar vi äta. Sen brukar lilleman busa runt, kolla vart vovven är och då brukar jag sätta mig här och läsa mina favoritbloggar. Efter det börjar vi dagens måsten eller aktiviteter. Idag står plugg högt på listan. Som tur är har jag allt som jag ska skriva i huvudet så det går nog bra. Solen tittade just fram så snart blir det en promenad för att titta på traktorer o grävskopor som gräver här ute. Någon som älskar det kan jag säga. Igår stog vi en halv timme och glodde på en parkerad traktor....

                                

                                                            Ett litet konstverk, made by us♥

Dagen

Idag har det varit segt. Varit så himla trött, så när Milton sov somnade jag med som en stock. Kände mig mycket bättre när jag vaknade. Milton var nog med trött för han sov nästan 2 timmar innan jag väckte honom. Vi åt lite mellis, myste sen klädde vi på oss och gick ut. Vi provade Dizas nya koppel och jag tror hon godkände det=)

Blev inte så mycket shopping igår. Klädavdelningen var under all kritik! Fanns nästan inte ett smack=(. Riktigt besviken faktiskt. Blev inte värst mycket leksaker heller. Inte för att han behöver några=P
Köpte lite sandlåde bilar tills i vår och en traktor med ljud bara. Hittade däremot lite kläder till mig, linnen, träningsbyxor, en kofta och en tunika. Tror aldrig jag köpt så mycet kläder där till mig förut=)
Sen blev det lite scrapbooking prylar och lite annat smått o gott såklart=) 

Dagens projekt

Efter att ha sett Carros fina konstverk, var jag tvungen att ta tag i mitt som bara legat och väntat nästan 1 år!!
Tadaa!! (Ups, var lite ivrig med att visa att jag glömde ta bort skräpet innan=P)Ett annant konstverk vi hunnit med idag=)


Vi måste vara galna

Gå upp i ottan, sätta oss i bilen, åka ca 30 mil för att trängas med likasinnade galna tjejer för att shoppa!!!
Jag älskar att vara galen=)

Tjohooo here we come ;)


RSS 2.0