Inget konstigt alls!

Oj oj vilken huvudbry Milton fick över det här haha. Han diktade upp flera olika historier om vad som hänt mannen med Skorna!;)


Dop!

I
 
söndags var det dags för Troyans dop. Vi var för en gångs skull itid och behövde inte stressa allt för mycket=)
Kristians moster spelade och sjöng två jätte fina sånger i kyrkan och efteråt vart det mat och tårta. Troy skötte sig galant i kyrkan, men slocknade i sluttampen. Sen sov killen genom heeeela festen (vaknade endast för att käka 1 gång) Fick väcka honom (krävdes mycket ansträngning) så att alla åtminstonde kunde få säga hejdå till honom hihi. Sen fortsatte han att sova hela kvällen och natten (jobbigt med dop?)
 
Någon annan som skötte sig galant i kyrkan var Milton. Dom sista 8 minuterna var dock kritiska när han och Lovelia körde jaga framme runt altaret. Milton frågade mig om han och Lovelia fick klättra över "staketet". Jag tittar in innaför "staketet", där stod pelare med blommor, statyer mm. EEhh NEJ!!! (kära gode gud gör så att dom inte välter något, helt rimlig önskan anser jag då vi befann oss i hans hus??) Sen började Milton att klättra på dopfunten från 1200-talet (!!) Den svajade så där härligt så att man bara stod och höll andan (käre gode gud gör så att den inte vippar! helt rimlig önskan ännu en gång)
 Prällen drog en skön kommentar om att gud kanske inte riktigt visste vad han sa när han sa "låt alla barnen komma till mig och hindra dom inte" hehe. Undrar om hon varit lika skämtsam om dopfunten vällt??
 
Här är lite bilder från dagen som vi är jätte nöjda med!=) Jätte tacksamma till alla er som ställde upp och hjälpte till på olika sätt med=)!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Super fina tårtor!!!
 
 
Fin klädd=)
 
 
Troy hemma med sina paket. Eftersom han missade paketöppningen fick han studera dom fina presenterna hemma på kvällen=) Han tyckte dom var jättefina och säger Tack tack!
 
Super trött=)

Leksaksbuff'e

Grabbarna roar sig rätt bra. Milton trivs ganska bra med att vara förebild och Troy älskar att ha en så skojig och stojig förebild som underhåller till 100% alla dygnets vakna timmar:)


Shoppat

Var och handlade kläder till barnen här om dagen. Tänkte visa lite av det fina som hängde med hem. Fick hem massa rabatt kuponger nu inför skol/dagis start så lika bra att passa på=)
 
 
Från Lindex och Kappahl
 
 
H&M. Förövrigt den enda jacka som fanns till små gossar...så man kan ju gissa vad alla små gose bebisar kommer att ha på sig i höst...=P
Nu klarar han sig nån månad till då innan nästa storleksbyte... *Puh*

Första måltiden

Igår när Krille jobbade hemma passade vi på att prova med första smak portionen. Milton åt fulla måltider när han var 5 månader, men det var mest för att han vägrade ta flaskan och jag var less på att amma varannan timme dygnet runt. MedTroy känns det inte så brottom, men smaka ska han ju självklart få.
Startade med potatit och majs som fick tummen upp av mig och Krille, Milton vägrade smaka=)
 
Troys känslor var blandade haha. Allt kom ju givetvis ut igen, men först gapade han efter mer, mer, mer. Sen fick han dille på vattnet som han inte heller fick kläm på, men det var tydligen godare=) Sen fick han rysningar av maten haha. Hade glöm att det blev så kladdigt att mata små bebisar hahahaha
 
 
Sitter glad och ovetandes om vad som ska hända hihi
 
 
Första tuggan...
 
 
"What is this mummy??"
 
 
Det här var ju skoj! (Brorsan garvar ju, det måste ju betyda att det är skoj eller hur?)
 
 
"Men vad smakar de..?"
 
 
Efter några tuggor till...
 
"nä..det var nog inte så himla gott när allt kom omkring"
(efter detta gick syrenen och killen krävde att den riktiga maten skulle fram! NU!!!)

Grattis Troy 4 månader!

Nu har skrutten/korven/bebis/gullungen blivit 4 månader!! =O
Han kommer nu över på mage själv (första gången 16/8 kl. 07:09) han tyckte det var bra att börja dagen så...
Rätt skoj för han har ju inte direkt jublat över att ligga på mage innan eller ens försökt att komma över, så fick han bara för sig att "mage vore ju skoj att ligga på.." och så klarade han det på första försöket haha
 
Hålla i fötter och stoppa in dom i munnen (tummen upp), dock blir han så glad när han lyckas att han börjar sprattla vilket reulterar i att foten far iväg=) Försöker ta saker och stoppa i dom i munnen, det är klurigt ska ni veta;) Babysittern gillar han forfarande, men i sittande ställning såklart.
    Annars är han fortfarande lika glad och pratsam, Milton och Diza är hans stora idoler och även i dom tuffaste stunder kan han inte hindra ett leende från att bryta fram när han ser dom. Stl i kläder all i från 56-68!
 
 
1 månad
 
 
2 månader
 
 
3 månader
 
 
 
4 månader=)

Nu är dagen slut

Nästan! Jag känner mig helt slut ialf haha:)
Idag har vi shoppat massa nödvändigheter, kläder till Krille, regnkläder till Mille o lite sånt där ni vet:)
Nu sover båda barnen gott och vi ska kolla på ny framkallade kort:)


Veckans fynd!

Älskar denna tavla! Den bara måste med hem tänkte jag, "hoppas den är billig, hoppas den är billig!"
Veckans fynd helt klart:)!! tyckte den passade fint där och gjorde den vita väggen lite mer rolig:)
(hihi ser ni förstoringsglaset??? INTE jag som är skyldig till den haha)


Äntligen!!

Å tack! Nu kan jag blogga igen s*iten hängde sig och jag kunde inte göra något:/ fick radera appen o ladda ner den igen??! Såg att fler hade samma problem. Får väl se hur länge den hänger i nu då! Idag vart de sovmorgon på vår lediga dag:)
Fixa inför dop idag då! På söndag smäller de:)!


På mage

Måste bli bättre på att knäppa kort med kameran! Korten blir sååå mycket finare, iphonen är bara så mycket mer lätt tillgänglig=P Jobbar på att framkalla kort med, har sorterat i flera dagar, uch så trist de är!
Här är några bilder från den 14/8 då jag tvingade fram kameran ;)Tycker Troy är så fin i denna body från Newbie. Önskar att de kunde utöka den kollektion, både på bredden och i stl.
 
 
 
 
Som en liten kung sitter han där haha♥
 

Bakom mina solglasögon

Milton gillar solglasögon. Hittar en ett par ska dom på, spelar ingen roll om de är stora, små, trasiga, rosa eller blå. Ibland se han så jäkla festlig ut, här lyckades han få till det ganska bra=) Lite stora, omoderna (typ från 80 talet) men fullt fungerande hihi=)

babysim

Nästa vecka ska Troy börja på babysim med några av sina bebis kompisar=) Kul att hamna i samma grupp! Han har ett par riktigt läckra speedos väntandes i garderoben som pappa köpt (=O!!) Får vi se vad lilleman tycker om att hoppa i plurret. Badbaljan är skoj, men det är vääääldigt kinkigt med rätt temeratur..annars går stora syrenen, jodå han låter oss alla veta vad han anser om för kallt/varmt vatten haha

Stora frågan är ju vad mamman ska knöggla in sig i..våtdräkt??

Vill du bada Troy?

Dop planering

Håller på att förbereda inför Troys dop som är snart. Man tror jämt att det inte är så mycket, men allt tar ju sån tid!! Har suttit flera timmar på förmiddagen och pysslat (givetvis har solen skinit) Måste bestämma låtar och psalmer med... tips någon??

Kräftor

Milton hade kräftpremiär (vi med) här om dagen. Han älskar ju räkor och fisk så vi trodde nog att detta skulle vara en hit, han var näst intill livrädd för dom, men när pappa skalat dom smaskade han i sig för fullt! Vi frågade om han ville hålla i en, men han betackade sig;) Man ska ju inte leka med maten eller hur=)?
 
 

Övning!

Här hemma övas det för fullt, vi har en riktig lite spanare att göra med. Sitter och kikar runt och suger in intryck. Just nu ska allt in i munnen, han har blivit duktig på att få tag på saker och lyckas för det mesta få med dom till munnen. Hetast just nu är att fösöka komma över på mage, måste bara komma på vart man ska göra av den där lilla armen/axel. Så fort han hamnar på rygg grabbar han tag i båda fötterna i ett standigt tag, nån gång lyckades han även få in en liten tå i munnen. Övning ger färdighet!=)
 
 
"Heja Troy! Bravo!! Duktig kille" jamen visst, självklart har han en egen liten hejarklack som uppmuntrar och berömmer hans små framsteg. Vår lilla solstråle. Helt galet hur en bebis kan vara så glaaaad! Hela tiden sitter han och ler och kvittrar som en liten fågel, hans glädje tjut när han får se på Disney chanel med brorsan undgår inte en kotte!
 
 
*smaskens*
 
 
 
Snart blir lill pricken 4 månader (=O!!) Det är galet!

Hurtbulle

Kom just in efter en rask promenad! Jätteskön luft ute idag och det var så skönt att gå...super fort utan att behöva stanna och vänta på någon, kolla på sniglar, skalbaggar eller plocka blommor. Härligt att bara knalla på=)
 
Filmen igår var jättebra, men dom kunde brett på lite extra på karaktärerna och Kristen i huvudrollen var sådär..
Men att komma ut, sitta och äta i lugn och ro och bara umgås och snacka skit var härligt! Nu måste vi planera in nästa event att se fram emot;)

Redo=)

Nu är jag fit for fight inför kvällen. Väntar in klockan bara och så ska lilleman få sig en slurp innan jag pyser!
Tänk så mycket man kan se fram emot en biokväll haha


Veckans fynd!

Gjorde ett grymt bra fynd på blocket här om dagen. Kollade efter en "grön brio åkpåse shiny" utan resultat ovh kollade till slut bara under grön, och där pluppa den upp, helt alone. Tjejen i skåne gick med på att skicka den (utan frakt tillägg) priset var ynka 350kr för en i princip ny åkpåse!! och då slängde hon med ett jättefint regnskydd från brio som också såg nytt ut =O "man tackar" Helt galet fynd om ni frågar mig!!
  Åkpåsen kom igår och såg verkligen ny ut! Jag älskar att göra fynd, blir glad i hela kroppen=) Ensam om det??
Nu kommer Troy att åka kungligt i vinter=)
 
                                                                 (bilden är lånad av brio)

Mamma tid

Ikväll blir det egen tid! Upptäckte hur skönt och väl behövligt det var när vi var på konserten=)
 
Ikväll står bio och middag på tablån, snövit filmen blir det. Någon som vet om den är bra??
Ska bli nice att ta på sig spyfria/kladdfria kläder och bara vara inågra timmar, koppla av hökögonen (efter springande barn på vift) och låta någon annan fixa biffen (barnen). Första gången pappa ska ha båda barnen vid läggning, hoppas han värmer upp ordentligt;)
 
Pic från Öland- Borgholm

Sova sött

Sover lika gott nu som han gjorde när han var ny=) Oj så han har växt! Pyttelilla bebisen är borta och här har vi nu en stor bebis
 
 
  
 I magen..
 
Hos mamma 22/4
 
 I vagnen 15/5
 
 Efter badet (kolla in hårsvallet!!) 25/4
 
 
 
 igår (7/8), hos mamma
 
ja..var man än är som liten bebis kan man sova hur gott som helst, lyx=)

Mitt i veckan

Blogg.se har fungerat så där och inga av mina inlägg har kommit upp=/
Masa mig till datorn för att skriva en rad. Igår efter dagis åkte vi till Hanna och co för att inviga deras sandlåda=) Efter lek och bus styrde vi hem för att möta upp pappa som kom från jobbet. Avslutade med en lugn middag.

Bilden är från förmiddagen (andra klädbytet för dagen)

Dagis tajm

Skickade iväg stora killen till dagis idag, första dagen efter semestern. Gick väldigt bra vid lämningen. Lite blyg och gömde sig bakom mig, men jag dröjde mig kvar och vi gick och hängde in väskan tillsammans och kollade in alla leksaker. Sen gick vi ut till de andra och då smälte han lite och började leka:) Så nu är det dax att hämta hem honom igen:)


Igelkotts bett

Milton blev biten av en igelkott igår strax efter vi kom hem. Igelkotten gick mellan husen och kände sig nog hotad av barnen, sprang efter och bet honom i benet:( Stackars Milton som bara ville titta på honom. Igelkotten var fortfarande tjurig och satte efter grannarna (två vuxna) förstå synen! Bli jagad av en söt liten kotte! Vi gick in med Mille och tvättade såret och ringde 1177 (trogen vän). När vi kom ut ur badrummet mötte vi ingen mindre än igelkotten i vår hall! Okej... Han vände tvärt och gömde sig under vår skohylla. Krille fick till slut ut honom och mota honom in i skogen med en kvast. Milton grät ett litet tag och sa att igelkotten var dum, vi försökte förklara varför igelkotten gjorde så. Såret såg jätte fint ut på kvällen så vi somnade lugnt. Idag kom Milton gående med sin mobil och pratade "vem pratar du med?" frågade jag "de är igelkotten som ringer"- Milton "jaha vad vill han då?" -jag "han sa att de inte var min mening och bita mig, han trodde jag skulle döda honom"-Milton "jaha, men det var ju snällt att han ringde och sa förlåt"-jag "aa" -Milton -=parkerat=- :)


Övning!

Titta vad duktig jag blivit:) Nu gillar jag allt mer att ligga på mage. Idag låg jag riktigt länge så mamma kunde knäppa några sjyssta bilder;) Efter träningspasset och modellandet somna jag gott:)


Önskelista till dopet

Har samlat ihop lite tips på presenter till Troy. Här är några förslag som vi hittat och gillar extra mycket:) Troy önskar sig helst presenter som han kan ha nytta av i livet. Kan bli en kostsam historia, men man kan kanske kan gå ihop? Har även skrivit vilken sida ni kan hitta sakerna på , o de med en ring om är saker våra hjärtan klappar extra för;) Ramen för foto och gjutning finns även på babyproffsen (lite billigare där)


Dagen

Haft vän besök av Linn och barnen:) så himla kul varje gång!! Barnen lekte inne, ute och badade, dom hade riktigt kul tillsammans:) och vi med;) Sen tog vi bilen åkte och åt, träffade upp Elin och pös ner till hamnen, där vi natta barnen, slog ner rumpan i soffarna ute drog en kaffe och öl:) så härligt att ladda vuxen batteriet lite. Sällan vi går ut, eller bara sitter ner och tar en kaffe på stan:/. Hamnen i hem byn är ju så himla fin och mysig på sommaren med, lite västkusten känsla:) vi såg några riktigt kexiga båtar med! *vill ha* Bilden är från när kidsen spela golf hemma idag


Fina augusti

Precis som förra sommaren bjuds de på några fina dagar i augusti. Vi suger ut det sista ur semestern innan vi går tillbaka till vardagen med alla rutiner och måsten. Solen steker rejält idag och ett dopp i Vättern är ut lovat efter maten:) får se om en själv vågar sig i igen;)


Kisse paus

Nu kör vi lite blöj-fri race här hemma! Funkar riktigt bra:) kissepauser kör vi i gräset eller på toan. Påminner honom lite då och då att han är utan. Igår kväll när han lagt sig ropa han på mig om att han var kissnödig. Så då gick vi till toan och det stämde. Så himla duktig! Funkat riktigt bra att bara ta blöjan och köra några timmar utan! Det finns hopp:)!!


Chillar och läser en bok:)

Vi har gos medan pappa lagar hamburgare:) Troy läser sin favorit bok och Milton bökar runt i sängen och gömmer sig (en stoooor favorit) Lyckan är total när han får tag på boken och får in den i munnen!!


Liten och go

Liten kille hittade sina fötter igår. Fick äntligen fatt på dom:) Nästa nöt att knäcka är hur man får in den mumsiga tossingen i munnen!!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1496289/images/2012/pic_50194ededdf2b337cd0000c6.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1496289/images/2012/pic_50194ededdf2b337cd0000c6.jpg" class="image">


Vi åker till Thailand!

Mycket snack om Thailand här hemma från 3 åringen, trots att han aldrig vart där haha. "kom vi åker till Thailand" sa han och drog med syrran bort till buskarn (på en varm och skön semester;)) skulle vara väldigt härligt nu med tanke på den snåla sommaren!


RSS 2.0