Sova gott

Ser inte det här väldigt skönt ut!!?? Idag lyser solen och det är en sån där härlig fin vinterdag som man längtat efter. Efter en skön promenad blir det nu en kopp te i lugnet.





Ser riktigt mysigt och snyttigt ut tycker jag=)

Full fart en måndag morgon

Måndag igen, med rutiner och tidspassning. Alltid lika klurigt att ramla in i dom efter helgens latheter. Här är det fullfart (på mig ialf, lilleman stressar inte) dagis lämning innan jag ska vidare till BM för lite mätning och provtagning. Ska bli spännande att se vart det där strecket på kurvan tar vägen=)

En vanlig söndag

Som vanligt när det är helg har vi 100 saker att göra. Idag blir det att fixa iordning det sista fixet i köket med socklar och små pill, städa skulle behövas..varför är inte helgen längre??

                      

                                         En bad-bild från när vi var Lovelia vakt=)

Lycka är att

låna pappas lego "för stora barn" (som han själv säger)









leksaker som håller...han älskar att plocka med små lego, det gör han även på dagis. Både jag och Krille har väl lite som vi kan damma fram från vinden så småningom.

Härliga fredag

Äntligen är febern väck, men han fick en karens dag idag -Inget dagis alltså.
Jag sitter och sippar på mitt kaffe (som fortfarande är varmt) och lyssnar på flickan och kråkan med timbuktu som jag blivit helt såld på! Såg ni "så mycket bättre"?? Kanon program att vila ögonen på=) 

Säger väl som alla andra, äntligen helg♥

När jag var liten och sjuk

När jag var liten och sjuk brukade jag ibland få någon liten grej att sysselsätta mig med, en musik saga, bokmärken, en tidning. Något litet så där för att det var så synd om mig ;) (eller hur mamma?)

Nu är det ju väldigt synd om Milton då sjukan inte verkar gå över, så när vi var i affären fick han en liten present att sysselsätta sig med...



Milton visar upp sin lilla sjukis present. "öppa den mamma, öppa den"



"åå den e göulli" (lite östgötska med len röst)



                                         söta va??





Jag kan bara inte låta bli att skämma bort min lilla prins. Dessa små djur är ju så himla ful-söta och Milton älskar ju hundar och katter...what to do 


Min lilla kock

Milton lagar mat åt mig...

















English breakfast blev det visst=) toast, ägg, bacon, pannkaka och korv...mmm vilken blandning;)

Bussigt kompis

Milton jagade upp mig ur sängen, tjatade om att han var hungrig och ville gå ner och leka. Bara att knata upp tänkte jag. Gick och tvätta mig klädde på mig, ropade på honom hela, men ingen Milton kom.  Jag ropade: "Kom nu då om du var så himla hungrig!"  
"vadå??" hör jag från sovrummet och kikar ut. Då har killen bäddat ner sig igen...på min plats (!!) och ligger och glor på bompa.... Bussigt kompis

Saker man måste göra

Idag har jag pyssalt med sånt där osynligt arbete, ni vet. Diskat, dammat, kokat nappar och flaskor, bytt sängkläder, tvättat kuddar och täcken, pysslat och plockat. Inte en kotte som märker någon skillnad förutom en själv.
Dammat den där förbaskade kökslampan som håller på att gå i kras varje gång man tar i den! Lovar att ingen ser det, men skulle den vara dammig skulle folk se direkt. Tur att Krille brukar berömma mig för mitt putsande ialf=)

Ikväll käkade vi raggmunk med bacon=) Inget fel på feber killens aptit ialf trots att han har 39 grader. Dock har han bett om att få sova middag och nu till kvällen hihi "snnnääälla mamma, jag vill sova" Sånt tonfall kan man bara inte säga nej till;)


En feber kille

När jag hämtade in Milton kl 5 var den en varm och skakig kille jag fick med mig. Han slukade två glas vatten, sen ville han kolla på bompa! Näe inte det mamma??...då vill jag leka! Försökte förklara att det var natt, men det trodde han minann inte på. Efter mycket om och men somnade han om och vaknade strax innan 9 (skönt) Nu käkar vi frulle sen klär vi på oss och går en promenad.

                          

På restaurangen inne på disney visade de kortfilmer på en stor tv, Så här såg alla tre barnen ut hehe. Milton sitter i en Musse pigg stol=)


Disneyland Paris 2012

Vilket ställe! Jag har varit där en gång tidigare, men när vi räknade efter så var det visst ett par år sedan =P
Vi hann med att se en ur häftig bil show, dom var riktigt grymma på att köra bil och körde massa stunts som dom klippte ihop och visade på en stor tv för att visa hur man gjorde när man gjorde en film.
mcqueen och bärgaren dök upp på ett hörn och körde en liten show. Miltons ögon var som tefat!

Tro det eller ej, men grabben åkte några karuseller med. Den första som var med cars karaktärerna tjöt han sig igenom. Han åkte med Krille och när jag mötte upp dom så  sa han
"Det var jätte läskigt mamma, jag ropade på dig" Lilla plutten då=(



Inte lätt att fota en snurrande karusell=P Men rakt fram i den första gröna bilen sitter han med sin röda och turkosa mössa.



Pluto var alldeles för läskig enligt Milton och han höll sig på flera meters avstånd (haha)



Luigi och Milton



Och här fastnade visst jag på kort=)



Den stora paraden som går från slottet till maine street, jätte häftig


 
Toy story







En "karusell" i Miltons smak, en båt som åkte runt inne i en tunnel där det var massa figurer som dansade och sjöng.

Måste till lägga att han åkte "flygande dumbo" med som gick en bra bit uppe i luften och ganska fort gick den med. Den älskade han och ville bara åka mer och mer. Två gånger fick dock räcka=)



Avslutar med en bild på slottet som är riktigt mäktigt.
Nästa tripp hit blir nog om 2-3 då "tvåan" kan ha lite glädje av det hela ;)


Hemma i Sverige

Nu är vi hemma på svensk mark och det firar Milton in med feber och hosta...
Han är hemma från dagis och upp packning och städning går sådär=P Tvättmaskinen går på högvarv ialf.
Nu ska jag gå igenom alla bilder från resan och se om jag lyckades knäppa några fina kort med kameran.

Disneyland

Idag packar vi oss iväg till Disneyland. Milton ser fram emot att se Musses hus?? Vart han ni fått det ifrån. Jag själv hoppas på  en trevlig dag utan regn tack=) Nu ska vi äta frukost.

Ååå vad roligt det här ska bli!

Bonjour!

Vi packade väskan och drog till Paris. Vart uppe sen tre inatt så familjen är skapligt trött=) Milton badar med sina kusiner och har the time of his life;)

Imorgon blir det shopping, lite roliga bebisprylar står på listan=)  Kanske har de lite roliga bebiskläder här?? Kul om man har något som ingen annan har. Milton går förmodligen inte lottlös han heller=)

Ikväll blir det mysig middag med farbror K och kusinerna.

Ha det fint alla ni!

I fönstret

Tomtarna är väck, likaså blomman jag lyckades ta kol på. Köpte en ny fager "blomma" igår samt ljusstakarna



Älskar den lampan, tycker den är så söt=)



Köpte lite lila "ludd" som jag bäddade runt blomman med och så matchande ljus. Silver ljuset är kvar sen julen hehe, försöker göra slut på det


Medan lill-kotten sov

Hämtade Milton kl 1, gick en promenix i väldigt ruggigt och regningt väder. Hunden surade, men Milton somnade gott i vagnen. Rullade upp på infarten och leta fram skruvdragaren. Nu ska det skruvas ihop lådor!=)



Krille fixade den stora "biten" igår, och min uppgift var att skruva ihop lådor.





En låda klar! Bara två kvar...skruva skruva



Ta-da! 45min senare satt alla på plats, utan raseriutbrott, misstag eller svordommar. Nu var det bara att väcka "juryn" för att få ett utlåtande...



                                         Godkänd!!!

Nu är bara lite kuddar för myspys känsla som behövs. Miltons största bekymmer var att tv:n inte var på plats =)

Lilla magen

Har visst glömt det här med magen lite. Så här kommer bilder från v.26 och v. 27




v. 26+3



v.27+1

Du går nu in i den tredje trimestern och din bebis är c:a 24 cm lång från huvud till rumpa och 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1200 gram, eller 1.2 kg! Den kommer dessutom att öka ordentligt i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större.




Mammas leksak

Igår kväll fick jag (familjen) en ny leksak=) En systemkamera! Fick den i present för att jag varit så duktig i skolan och att jag fick topp betyg ;) "tack älskling". Jag har velat ha en ett tag, så äntligen så är den vår=)

Hela förmiddagen har vi läst instruktioner och provat olika inställningar. Jag gillar när objektet är skarpt och bakgrunden är suddig (vet inte vad det heter?) Så det har jag trälat med ett tag. Fanns massa skojiga inställningar ialf, men jag fattar inte ens hälften hehe. Har tagit massa kort idag och Milton ställde upp som modell (!!!) Han var väldigt from och foglig hihi

















Börjar tröttna lite smått på mammas klickande och tjat hihi





Det här kortet tog jag och Milton tillsammans=)

Inget proffs direkt, men kul att trycka och ratta på alla knappar och rattar tycker jag. Bilderna är inte redigerade så dom skulle säkert kunna bli bättre.

Milton o jag är på junbacken:) milton älsk...

foto0946 (MMS)

Milton o jag är på junbacken:) milton älskar bokhandeln med alla fina leksaker. Snart ska vi upp till villervalla på sångstund med pippi o karlsson.


Of we go

Nu ska jag pysa iväg till frisören. Ska bli jätte skönt! Hoppas jag blir lika nöjd som sist bara, ska till en annan tjej idag (jag blir super nervös av sånt här!!)

Nya vagnen

Igår kom den, Milton såg den först när K bar in den "haha en ny vagn haha"
Jag frågade om han ville prov sitta den "näé" svarade han nonchalant...eehh nehepp.. Jag fick pilla, dra och känna alldeles själv=)

Idag tog vi den på en spin till dagis, självklart spöregnade det och det tog 10 minuter att fatta hur regnskyddet skulle sitta??!! (Hur svårt kan det va?)
Tror att Milton gillade åkturen=) Han satt i när jag körde ut ur huset och körde lite ljudefekter "Åhhh" "Ahh" "Oooojj" "Nya vagnen mamma haha" det lät positivt ialf=)

 




Ny förvaring i Milles rum

Milton har blivit så stor nu att han vill och kan vara själv på övervåningen och trappan klarar han fint själv nu (upp ialf) Därför har jag grejat lite så att lite leksaker ska försvinna här nerefrån så att han vill vara där mer. Har även skrivit någon gång att jag ska visa hans rum, men det har aldrig blivit av, så nu kommer lite pix på det=)


 Ny förvaringsback under sängen där alla klossar fick vara, legot fick klossarnas back i hyllan, och alla småbilar fick flytta ner i stora lådan med elefanterna på. I den minsta har vi napparna. Lite varstans i rummet finnt det djur, på lysknappen sitter tex. denna lilla goja=)

Tågstationen är helt bedårande med massa musik, fågelkvitter och tågljud= mummy likes=) Även en glimt av Miltons fina boll-borg som morfar gjort till honom, den bara älskar jag!



Miltons crib där han sussar gott nästan hela natten. Dom fina klossarna och en sprattelgubbe från Italien.
 


Söka jobb?

Har kikat runt lite för att se om det finns några extra jobb. Tror dock inte att de är någon som är intresserad av ta in en gravid tjej i bara 2-3 månader...=/ Jag kommer dö av uttråkning av att bara gå hemma fram till April!!Jag bönar och ber om att det ska bli mer att göra på jobbet så att jag får jobba lite!
Buhu=(

En mardröm!

Imorgon får vi hem vår nya vagn ♥ Det längtar jag såklart till, vill pilla och provköra=P

Men det betyder att vi ska sälja vår älskade teutonia fun=( ÅÅ vad vi älskar den vagnen, den är så bra på alla sätt och vis! Ett bevis på hur mycket jag tycker om den: inatt drömde jag en mardröm att den blev stulen, ååå vad jag grät och grät. Helt otröstlig... Lite seperationsångest kanske???


När Lotta tvättar

Tryck och tryck in..lite till får plats, men hoppsan vad hände med det vita handdukarna??? Baby blue...? hum vad hände?=P



En liten touch av blue *ups* hehe

Tapeten på plats

Mitt hårda arbete=)



Inne i hörnet blev det en 5,8cm bred bit....jääätte kul att mäta och skära=P Men det blev perfekt och bra som attan!



Väggarna är ljusgrå, vi hade tänkt att måla vitt, men det passade jätte fint ihop med det silvriga i tapeten så färgen får hänga kvar (=mindre arbete hihi) Rosa gardiner som passade fin-fint in. Nu är det bara att invänta sängmöbeln (trampar otåligt)

Tillbax till dagis

Idag är det dax för dagis igen efter en lång ledighet. Gick oerhört lätt att få upp honom och göra honom i ordning idag!!??? (iofs har jag ju inte tagit fram overallen än..) Han är helt inställd på idén om dagis så jag tror att det ska gå lätt att lämna trots det långa uppehållet.

Idag blir det nog att städa undan åtminstonde en del av julen...

Vi leker

Mille och jag sitter och leker med en annan av alla julklappar. Duplo husvagnen=) Jag tycker den är helt bedårande=)
Det är han som planterat alla blommor, radat upp djuren och fixat med staketet, en liten arkitekt kanske?=)








 

Imorgon ska Milton tillbaka till dagis och han är jätte glad, åå vad han har tjatat. Tror att han saknar sina kompisar och att slippa mamma & pappas tjat såklart.


Milton leker med Pippi båten

Milton siter och leker med pippi figurerna, dom har rest en stege i soffan som Pippi, Tommy och Annika ska klättra uppför.
Milton berättar för mig att de ska klättra upp där så att de kan gå hem.
"klätt,klätt,klätt,klätt" (dom klättrar upp på stegen alla på en gång) Helt plötligt kickar Pippi ner Tommy för stegen "aaaa" (Tommy skriker gällt)
"flåt Tommy" (Pippi ber om ursäkt)

Haha vilken underhållning, vart får han allt ifrån??

Så där, då var det klart!

Igår vid lunch plockade jag ihop tapetprylarna, med ett väldigt fint resultat=) ska luffsa upp och ta ett kort sen=P
Visade sig att jag var en jäkel på att tapetsera=) Nu vill jag ta tag i nästa projket (gravid grej??)

Vi packade in familjen i bilen och drog iväg för att köpa säng/soffan till rummet....den var slut!!?? Hela resan förgäves,  slutet av veckan får vi göra ett nytt försök.

Ett litet projekt:) jag står i fronten o m...

foto0939 (MMS)

Ett litet projekt:) jag står i fronten o mannen är hjälpreda..det ni!


på resande fot

Igår tog vi en biltur och åkte och hälsade på lite släkt i småland. Idag är jag klippt slut så tänker inte göra någonting förrän vi ska iväg till syrran ikväll. Vi ska bli bjudna på mumsig middag=) Bror med familj kommer med vara där så vore trevligt om man vore lite pigg.

Har fått sånna sjuka sammandragningar att jag höll på att spy, hur ska det här gå med så lång tid kvar? Uch att det bara ska vara besvär efter besvär med den här graviditeten.

Äventyrsbad

Idag har vi varit på äventyrsbadet här i stan, och det var väl dax för vi har ju bara bott här i snart 2 år=P
Milton var super lycklig när han såg allt vatten och bara skrattade och bubblade om allt han såg. Han var helt galen och klättrade och hoppade hej vilt i vattnet.

Dom hade en mini avdelning som dom kallade "Djungelhörnan" eller nåt liknande. Där fanns det "klippor" och bassänger i olika nivåer med sprutande vatten och kanor. Jätte gulligt och Milton älskade det. Efter några timmar där var jag klippt slut! Haha både jag och Milton var tvugna att ta igen oss en stund. Vart tyvärr inga kort, kameran gillade inte fukten där inne...

En liten medel

Pricken är en så länge en medel och hamnade på tjockis strecket i mitten. Allt var bra ialf och vi fick lyssna på bebis hjärta. Barnmorskan sa att "det låter nästan som ett tåg" så ni kan ju tänka er vad Milton tjatade om hela vägen till bilen. Försökte förklara att det inte var ett tåg utan prickens hjärta som hördes, han vart svin arg och sa att det visst var ett tåg. Tack för den barnmorskan! Märktes nästan att hon bara har erfarenhet av barn som är i magen, då hon tittade irriterat på Milton då han hade svårt att hålla ändan still på stolen.

Sen åt vi lunch tillsammans och gick till biblioteket, där vi läste massa böcker och lånade hem minst lika många=) Imorgon funderar vi på att åka till simhallen en sväng, Milton trodde dock inte att det gick "Pappa får inte plats"  (hehe, sjysst)


Första dagen på 2012

Vad har vi gjort idag då? Typ nada, och det var hur skönt som helst. Tog en sovmorgon, mysförmiddag och en film eftermiddag.
     Milton och jag tittade på Narnia, han var helt imponerad och föjde med i hela filmen. Sen kikade vi förbi vännerna i deras nya hus som de håller på att ge en ordentlig upp piffning. Lite kvällsmat och kvällsmys på det så var dagen slut.

Imorgon ska vi upp tidigt och åka och lyssna på prickens hjärta för första gången och Milton ska få följa med. Vi pratade om det förut och han tyckte det skulle bli jätte spännande och vi kände på hans hjärta och pratade om hur det låter. Ska bli spännande att börja jämföra magar nu lite mer på riktigt.



en liten slappis

2012

Första dagen på 2012 och det snöar. Super härligt, hoppas det blir lite så att det blir någon pulka åkning i år!
Hoppas ni hade en lika toppen kväll som vi hade igår. Kom inte i säng förän halv 3 så idag är vi lite möra och går på lågvarv, men det är mysigt det med.
Nu vart visst lill korven trött och ville sova i vagnen, så det är väl bara att lyda order och stoppa ner honom.

RSS 2.0