Bompa time

I en kort stund myser vi i soffan framför bompan:) sen bär de iväg på äventyr för den lille och den store drar runt ett varv o kikar i kastrullerna, i väntan på mat (fiskpinnar enligt önskemål)

Jag o K ska ha mys-pys middag ikväll, bara han och jag lite senare med massa gott gott (plock mat=mumma) När vi äter lite senare bara han o jag blir de lite som ett restaurang besök. Vi kan mysa, prata och njuta av lugnet.
Istället för att fånga flygande mat,torka upp mjölk, serva, skrika för o höras o sånt mysigt som vi gör alla andra måltider;)


Dammsugaren

Troy ska helst va över, framför, bakom dammsugaren. Han gillar den nya mackapären lika mycket som jag. Den e tyst, bra och väldigt kexig hihi;) kolla in den lime gröna sladden som för övrigt e väldigt god att äta på!:) helst medans mamma (o faktiskt pappa) kör runt med den.

"O de e lugnt morsan att du e lite krånglig och byter håll hela tiden o försöker sticka iväg, jag hänger på:)!"


Mammas stora lilla pojk

Milton är inte ett dugg bättre idag, nu är vi inne på tredje dagen utan mat=/
Han får bara i sig nån sked här och där (väldigt matglad annars) Han är så himla utmattad att han bara lägger sig och somnar överallt, min lilla lilla Milton. Hoppas så att du blir frisk väldigt snart!!
Vi skulle ha film mys i soffan nu med en ny film som jag tror han skulle gilla, men han hann att somna innan jag fixat fram den. *stackars liten*

Nappfri

Igår var det två veckor sen Milton så duktigt lämnade napparna till älgarna i skogen. Vår napp-tokiga kille har varit sååå duktig:)!

Han har bara frågat efter dom någon gång, men inga utbrott eller tårar. Helt otroligt. Det enda som blivit är att det tar längre tid för honom att somna. Han ropar på oss, frågar lite, går på pottan en extra gång, men de är helt ok! Klart att de blir en stor förändring.
Vi är så stolta så❤


Pang-bom-bang

Sjuka...again. Börjar lessa på att skriva ordet. Troy hade feber i torsdags så vi missade simmet. Nu har Milton feber, så att han missade två kalas i helgen, så himla ledsen var han:( Trååk!!

Riktig latmask söndag har vi:P
Fick med mig riktigt smaskig tårta från kalaset igår som jag ska smaska på nu:)


7 månader

Hurra Hurra för Troy=) 7 månader idag lilla gubben. Som ni förstår har ju tiden rusat fram alldeles för fort! (som den alltid gör)
 
När jag skulle fota den lilla kotten så satt han inte sådär gulligt som han gjort de andra månaderna. 50% av korten bestod av halva Troy, sudd eller en rumpa för killen kröp ur bild hela tiden hihi. Igår kom han ju på hur man gjorde på riktigt och idag har han praktiserat, praktiserat och praktiserat.
 
Helt plötsligt har han bara dykt upp vid fötterna *mys*. Tänk så fort det går när de väl lär sig!!
Han har även visat upp andra nya konster idag. Han kan sätta sig upp från krypställning samt ställa sig upp på knä mot saker (farligt) Hans balans är iiiinte 100, så det är ju totalt livsfarligt att lämna honom några sekunder.
 
Mat är forfarande sådär...eller väldigt äckligt faktiskt! Om det inte vankas fruktpuré såklart då gapas det så stort och fint sååå. När mat råkar komma in i maten kan man antingen A, gråta, B, prutta ut den, eller C, knipa ihop läpparna så hårt man kan.
2 ståtliga bissingar har växt upp där nere och deras funktion provas reglebundet .
 
Bilder från idag=)
 
 
 
 
 
Små bissingar=)
 
 

Troy kryper!

Igår kväll tog Troy sin första längre kryp tripp=) Han har tagit två tre "steg" innan han slängt sig innan.
 Han avslutade alltså sin 6 månaders period med att få in knixen på krypet och gick idag över till 7månader och krypar kung;)
   Efter att ha övat i veckor genom att gunga, slänga sig framåt, slå i golvet och "mmm-aa" så gjorde han igår slag i saken med ett mål...den blå kakburken. Lyckan var total när han äntligen nådde den och kunde banka den i golvet ett par gånger.
 
Så idag...sitta är ju heeelt ute, nu ska det bara krypas. Han har varit överallt idag och undersökt och pillat och dragit. Behöver verkligen baby-proofá för den här lille kotten. Han är så lycklig när han kommer krypandes, "stegen är sådär härligt stappliga.
Och med krypet "ingick" visst att kunna sätta sig själv upp igen och kunna ställa sig upp mot saker på knä!! Totalt livsfarlig, för han ingen som helst koll hehe. Mamma får nog helt enkelt knappa hem en liten söt hjälm imorrn...
 
 
 

Girls night

Var ute med Hanna igår. Inga män, no kids;)

Vi käkade lite, lååångsamt, satt och snackade och bara njöt av att bara vara. Sen vart de Twilight bio. Dra åt skogen såå bra den var!! (Se den, se den, SE DEN!) jag ska ialf se den...igen alltså;)

Super kul kväll ialf, tack Hannis:)


Otröstlig

Har haft en helt förkrossad bebis här hemma. Han vaknade o gnydde så jag gick in flera gånger och stoppade om honom. Till slut tjöt han helt förtvivlat och inget hjälpte, helt svullen av gråt och panikslagen. Tog upp honom, men inget jag gjorde lugnade honom:( han var heelt förstörd och snyftade och drog efter andan och ryckte i hela kroppen. Shit vad ont de gjorde i mig och höra honom så:/.

Till sist somnade han i min famn, när jag vaggade o klappade honom. Nu ligger han i sin säng, men snyftar fortfarande i sömnen. Vad hände??:( har aldrig hänt innan att han varit så otröstlig. Stackars liten, mammas lilla❤


Krypa

Jaha slut på lugnet! Han börjar få in snitsen och nu är det bara den sista tekniken som saknas. Han har tagit två "kryptag" idag, de är bara så rackarns halt på golvet hihi
Snart så gäller de att hålla undan alla små leksaker som ligger överallt. En lekhage kanske!:)


Godnatt från oss

Godnatt!
Grabbarna sover sen 20 och jag har haft tv kväll with "Me":P men imorrn kommer älskling hem och då kan vi dega ihop igen❤

Lilla kossan här bredvid snosar så gott:) han är väldigt lättväckt dock. Hostar/nyser man tittar han upp med sina stora blå och blänger på än *sorry*
Så ett eget rum blir nog kanoners;)


Troys rum

I helgen ska vi börja med Troys rum hihi (Krilles idé!!??=O) Jag har valt tapeten som jag funderade på till Miltons rum. Rummet kommer gå i grönt (Miltons i turkost) kommer bli sååå fint. Det jag ville komma till är att jag köpt in första detaljen. Sängkläder, alla som vi har går ju i turkost..och de går ju inte=P
 
Valde en enkel, men såå fint tycker jag=)
Passar fint till vår prins nr2
 
Även denna ska jag inhandla någon dag för Troys dop pengar han fick
 
Gullig va?=)
 
Sen har jag lite hemliga planer för ett litet bord med;)

Krydda i vardagen

Milton kan verkligen sockra tillvaron ibland=) Hans kommentarer är ljuvliga.
 
"Mamma, när Troy får tänder och stora fötter då kan han prata" Bara att invänta de då?=)
 
Min mamma brukar ha melon hemma när Milton kommer för han älskar det, en dag i somras när vi var där säger han
"Mormor har du melon?"
"Nä jag har inte det idag"
Milton tänker några sekunder..
"Skämtar du med mig eller?"
Hahha klockren!!
 
Påväg till djurparken i bilen.
"Milton när du blir stor kan ju du jobba på djurparken, ta hand om dom, mata dom"-Jag
"Näe! (Tjurigt)-Milton
"Vill du inte det? Det vore väl jätte kul?"-Jag
"Näe! jag vill va hemma med ni!"-Milton
♥♥

Joy

Lika glad som vanligt. Han är en riktig liten lyckospridare vår Troy, eller som Milton säger
"Tjoy, Pelle, Sjante"♥
 
 
 
 
 
 
 
Vi har en lugn dag, har börjat få sååå ont i halsen *orka*
Den stora är på dagis så vi har bebis mys på lekmattan.
    Ljuset föll in så fint mot hans ögon så var tvungen att knäppa några kort. Man behöver bara titta på honom så ler han med hela kroppen. Han är verkligen vårt solsken. Vilket kan pigga upp då 3-åringen är som ett åskmoln ibland haha. Trotsen är helt otrolig ibland! Så mycket känslor och vilja det måste finnas i den där lilla kroppen.

Tända ljus & mellis

Nej nej nej! Redan mörknar de ute:(
Vi sitter inne i värmen och äter mellis med tända ljus *mys*


Sim sim sim

Idag blir plask i bassängen med Troy. Lite lägligt har jag fått ont i halsen...väldigt ont, men vad gör väl det, de är ju inte så att jag redan varit sjuk för typ 2 veckor sen. På't igen bara!! (jublar inom bords)

Dessutom har 3-åringens trots nått sitt klimax (tror jag, h o p p a s jag)
Gaahh han verkligen gnager på mina nerver!
"bli arg då mamma, bli arg då...mamma bli arg" ......ooooo 1...2....3...4...

Regn rusk idag... Sötis innanför regnsklyddet i en varm o gosig vagn


Suddigt

Suddig men full av kärlek❤ hunden missar ju gärna inte ett puss kalas heller hihi


BVC besök, 6 mån kontroll

Kontrollen gick bra igår, hans höfter funkar fortfarande, ingen gomspalt och båda testiklarna är kvar! (skulle den ena kunna försvinna liksom??)
 
Trots lite matvägran och nan diet under sjukdom så har skrutten gått upp i vikt. Han växer både på bredden och längden.
8380g och 71 cm samt det lilla pluttiga huvudet på 43,5cm.
Nu kan han ha mössor från baby avdelningen ialf, istället för nyfödd hihi
Förra besöket den 26/9 (5mån) 7550g och 68cm (hoppsan=))
Ville fota honom idag då ljuset var så fint, och tillslut var det någon mer som ville vara med (han hade dock svårt att låta bli att spexa hela tiden=P)
 
Resultat ser ni här. Syskonbilderna blev så härliga trots att de inte alls blev som jag hade tänkt mig *fniss*
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En tisdags morgon

Oj oj oj vilken morgon! Stressnivån var på max! Ju mer man försöker skynda på Milton desto långsammare går det och desto mer stressad blir jag haha

Idag ska Troy och jag på playdate med sim- kompisarna och sen blir det BVC i efm för en 6 mån kontroll...en sen sådan. Blir spännande att se vad som hänt sen sist. Att han dragit iväg på längden är inte så svårt att gissa då alla kläder helt plötsligt blev alldeles för små??=O¿

Här är en glad och stress-fri grabb ialf:)


Fina pojkar

Milton är sån fin storebror. Pussar och kramas och är alltid mån om honom, inte konstigt att han är Troys idol❤

Imorrn är de ny vecka och redan flera dagar in i November. Skönt att vi är friska nu och att energin är på väg tillbaka, behövs nu i mörkret. Tänk att snart är det jul!! Bojans första jul, helt galet vad fort tiden gått, för fort! Vill ju ha min lilla bebis kvar ju:/!¡


Barnens val

Barnen fick välja grej i souvenir butiken (hjälpte Troy liiite kanske)
Milton valde en läskig groda och Troy en surikat gosedjur. Tyckte den passade honom eftersom han blev så fascinerad av dom:) Barnen tyckte att det var super kul.
Troy satt och jublade i tunneln vid de stora akvariet, super häftigt med hajarna tyckte även vi.


Lilla snickarn

Snickarbänken uppskattas även av den lille.
C Ni har hört om "arga snickarn", men låt mig nu presentera er för den "glada snickaren" en helt ny generation snickare. Om 25år kommer ni se honom i rutan;)


Tropicarium

Utflykt med familjen. Troy älskar surikaterna:) Milton vill se hajarna. Hittills har vi gosat med apor:)


Halkskydd

Letat ihjäl mig efter strumpor med halkskydd till barnen, sen hittade jag en förg på Panduro som man målar på och så blir det som halkskydd när det torkat:)
Provade igår på några gamla strumpor och det verkar funka. Fanns tyvärr inte jätte roliga färger, men ändå!!:)


Nya mössan


Tröjor till fotograferingen

Dessa tröjor tänkte jag mig. Har inte ens använt dom än för jag tror tanken var att de skulle ha på sig dom till en fotografering...man kommer ju bara se en snutt av tröjorna (tror jag)
Vad tror ni?


Gos pågår!!

Diza som inte gillar barn, tycker de är läskiga och högljudda, har börjat söka sig till Milton:) Hon har alltid flytt fältet när han kommit, men nu går hon till honom, lägger tassen på honom "klia mig, snälla..."
Han är ju så inne i sitt så han sitter lite förstrött och kliar lite. Då passar hon på och smyger sig ner i hans knä hihi
Bedårande enligt mig:)


Rea fynd

Så söt pyjamas:) har kikat på den sen den kom ut i butik och nu hängde den där på reaställningen!! Bara min:) ja eller Troys;) älskar rea fynd. Saftade på i stl med så han kan ha den riktigt lääänge


Syskonkort

Imorrn är de foto dax för kidsen. Velar på klädseln... Ska de ha likadan tröja eller ej!??
Ska ialf bli jättekul att få ta syskonkort!! Tur att Troy inte ser så febrig ut i blicken längre, dessvärre har han fått ett präktigt rivmärke vid ögat vid en hockeytackling på öf hehe, tur de finns täckstift ;) :P


Vinterkläder

Åå att det varje år ska va sååå svårt med dessa vinterkläder. Jag fick ju tji när jag insåg att inte Milton alls kunde ha sin overall från förra året *suck* alla overaller till pojk är ju typ svart, grå klarblå eller skogsgröna:/ inte alls mina färger. Vill att barnen ska synas och lysa upp i vintermörkret i glada färger:)
Nu har jag lyckats att hitta en likadan overall som han hade förra året i en ljus blå/turkos färg och en lite mildare grön till Troy, hittade även en snygg matchande mössa efter 2h surfande och lika många timmar på stan och 3 telefon samtal!!!
Mössa till Mille får bli nästa veckas problem!!:)


RSS 2.0