Gladfis

Söndag idag, vad ska vi hitta på idag då?? Mannen i huset är ju sjuk så vi kör maka takt i helgen. Jag tycker vi ska åka och köpa en gåstol till Troy, men jag kommer nog bli totalt nerröstad=P Busfabriken är nog utesluten (hela stan kommer nog vara där med tanke på vädret) Åka handla mat är ett måste, men tyvärr inte så mycket nöje. Speciellt inte om barnen följer med haha. Då brukar det gå riktigt vilt till och det orkar vi nog inte idag haha
 
Nya mama tidningen kom här om dagen och den skulle det ju vara väldigt trevligt om man fick öppna=D
Bästa vädret för att ligga i soffan med en filt och läsa lite, men så fort man lägger sig ner här är det någon som kommer och klättrar på än (konstigt=))
 
 
 

När hösten kom

 
Så här såg det ut för bara någon vecka sedan. Då satt vi ute i solen i bara tröja! Här är vi på besök hos Emma och M. Nu är det så kallt att mössa, vantar och jacka är nästan obligatoriskt varje dag. Tur att vi njöt ordentligt den där dagen.
 
 
 
 
 

Gröt vs pannkaka

Pannkakslunch idag (pojkaras val) och Troy gjorde gröt premiär. Han drog en halv portion utan problem! Smaskens sa han från första tuggan. Satt och gjorde "mmm" ljud haha
 
 
Pannkaka
 
 
Gröt=)
 
 
 
Pannkakan slank ner rätt fint hos den unge herrn=)

Spöregns promenad

Oj vad det regnar idag! Men vi var tvugna att trotsa till slut! Hela familjen gav sig iväg på spöregnspromenad. Milton provhoppade alla vattenpölar och jag en=)
Mötte bara en tokig joggare annars var det väldigt folk tomt överallt.
Annars har vi byggt med lego och byggt med lego (typ det enda vi gör=))
 
En liten svamp på promenad hihihi
 
 
 
Man måste prov plaska i alla vattenpölar längs vägen

Shopping

Var och handlade lite igår, fick med mig en tröja och en kniv hem till mig själv =O
Troy fick en jacka, vantar och mössa, behövs ju nu=/ Det bästa av allt var nog ändå fikan som vi njöt av under lugn och ro! Våra barn sov gott och vi bara satt där *lyx*
 
 
Min nya läckra kniv!!!=) Den är ceriserosa vilket syns lite dåligt. Visst är den cool! Nu måste jag bara köpa in dom andra knivarna, fanns i massa coola färger
 
                                                                       *fniss*
 
 
 
 
                                                  Så jäkla söt jacka *mycket nöjd*
 
 

5 månader!

Oj vad tiden sprang i väg denna månad! Nu är Troy 5 månader och på denna månad har han lärt sig massor. Han är mycket stadigare i allt han gör och kan sitta mycket stadigare, både på marken och i stolen. Han tuttar fortfarande i sig maten, men det är inget jag kämpat med för att det ska gå bättre. Nu är han ialf mer intresserad när vi äter och sitter alltid med vid bordet.
 
Efter lite gnäll, rastlöshet och trötthet den 17 och 18 sep. så tittade äntligen första tanden upp på Troys vänstra nedre sida. Tror även andra tanden där nere är på väg med. Han rullar utan problem och snackar på för fullt på sitt egna lilla språk. Kvittrar ljust som en liten fågel=) Dom flesta dagen strålar han ikapp med solen och är bara alldeles nöjd=) 
 
 
 
 
 
 
Vår fina lilla underbara Troy♥
 
Dagen har vi spenderat ute i lekparken och för en gångs skull så var han vaken lite och satt upp i vagnen och kikade på dom stora barnen. Ruggväder var det dock, så mösa och vantar på!
 
 

Tja!

Vad gör ni då?
 
(Blixten fångade en härlig reaktion hihi)
 
vi chillar....
 
...smakar på soffan...
 
...chillar...
 
...soffhäng helt enkelt innan bingen=)
 

Gnällarn

Fick just förklaring till varför allt gnäll, sovproblem och rastlöshet- tänder. Jodå, kikade flera gånger, för jag måste ju inbilla mig eller hur??!
Två små är precis under huden (där nere, men sticker inte fram) men han är svullen och bullig runt om. Jag som hoppades på att det skulle dröja liiite till=/ Milton fick sin första när han var 4 månader så Troy är ialf 1 månad efter. Men det kanske går tillbaka igen?
 

Pyssel en ruskdag

Regnar det ute och man har några minuter till övers kan man ju alltid klippa och klistra lite. Piffade till mina fina glasburkar lite=)
 
 
Så pluttigt så=)

Rusk höst

Idag känns det som höst. 10 grader ute på morgonen så mössa och vantar på=/
Vi har börjat förbereda i trådgården inför kyla, nu är det bara det sista kvar och så tvätta fönster=( Uch så tråkigt det är. Tro jag putsat dom 5 gånger redan sen i våras (de kanske är lite?=P) Tråkigt som tusan ialf.
 
Troyan har lite svårt att komma till ro idag, inget är jätte bra. Leka är bara kul i några minuter, sova är överskattat och gnälla är kul??! Så inte mycket gjort på hemmafronten idag inte
 
En annan dag då det var lite soligare;)
 
Milton som liten bebis=) Bara några veckor gammal
 
Lilla Mille♥ ca 11månader
 

 Amen buuu♥ Gud vad längesen jag såg dom här korten! Vilket hår!! 6-7månader
 
5-6 månader
 
Troy eller Milton?
 
September för 3 år sedan
 
Fina Olivia med Milton som bara var 2 dagar
 
Who???
 
Oj vilka minnen. Nu är Troy på G så lika bra att försöka hänga på. Värsta ovädret så slipper tvätta fönster ialf;P
 
 

öppna förskolan

Idag ska Troy göra premiär på öppna förskolan. Vi har liksom inte hunnit innan!?
Tror att han kommer gilla det, men med tanke på att han inte sovit så mycket på fm kommer han nog sova sig igenom första besöket (som allt annat) haha, men mamma kan ju få komma utanför dörren och dricka lite kaffe på bortaplan ialf ;P
 

Shoppat

Vart verkligen en heldag i Ullared, vi åkte arla och kom hem sent. Fick med mig nästan allt från listan och det bästa av allt, vi kan checka av årets julklappar!! Ute i god tid?? Javisst, men annars blir det bara att man stressar runt bland alla andra i sista minuten. Nu kan vi sitta hemma och drick glögg och äta julskinkemacka istället;)
 
Köpte en liten traktor med plog till Milton som han fick direkt.Kan säga att det var dom bästa investerade 12.50 jag gjort på länge, han höll sig sysselsatt hela helgen med den och hade den till och med i sängen=)
Troy fick en spegel med lite prassel och snurrhjul, han älskar att titta på den lilla blonda bebisen som garvar åt honom *fniss*

Simning!

Jisses vad veckorna springer iväg!! Idag är de babysim igen. Vi var visst väldigt tidiga idag så vi sitter o myser lite innan:) Troy är mätt och utsövd så det blir nog rejält plaskigt idag igen;)


Busunge!

Troy ligger i sin säng och äter. Han ser bara så underbart söt ut att ja måste ta kort. Killen får syn på kameran och lyser upp som en sol:) Sööööt ungen!


Playdate

På fm var vi på playdate med Troys kusin och deras jämn gamla kompis M i deras nya hus! Längtar verkligen tills vi med får vårt dröm hus♥ Det var jättefint väder och 20 grader ute så vi satte oss i solen och åt nybakade scones som Emma fixat och kaffe (Lyx) alla tre barnen somnade så vi fick ensam tid där i solen hihi
 
Sen blev det babylek inne och självklart ville alla tre ha samma leksak;) Efter lite mat, sömn, gruffande, dragande, sparkande så vart det dax att styra hemåt med ett stop på Maxi.
   Dom har byggt om avdelningarna där så alla babysaker/mat och blöjor var på samma ställe (smart!) förut har alla dessa varit på helt spridda ställen i butiken. Han bara kika lite snabbt, men det såg bra ut;)
  
Lagom tills jag fått hem Milton blev himlen grå och det började spö regna! Sen dess har vi sysselsatt oss med mellis, lek och tvättning. Nu återstår bara en brottningsmatch med hugo (dammsugaren)=/
 
P.s Ullared på fredag jippi!
 
The gang;)
 
Glidarn=)

Guppy fisk

Troys babysim går som en dans. Han är helt galen i vattnet och plaskar och simmar som aldrig förr. Milton visade ingen sån entusiasm när han gick på babysim, han hade fullt upp med att äta på sina tår haha. Badet i baljan igår gick riktigt vilt till och det var vatten överallt så framöver får han nog börja bada i badkaret med vår lilla fisk.
 
 
 
 

Höst måndag

Ja nu är det verkligen börjat bli höst, en del barn har till och med mössa på sig ute
 
Har rensat barnens garderober då de behövde mer plats. Visade sig att Troy har 4 högar med byxor och två små högar med tröjor *suck* så lyckades jag göra med MIltons garderob med när han var liten. Hittar jämt massa söta byxor som sällan passar bra ihop med de tröjor/bodys han har. Sen använder man ändå bara samma kläder hela tiden. Skulle behöva göra mig av med lite. En loppis skulle sitta fint=)
 
Milton är på dagis idag igen. Han planerade på vägen dit vad han skulle göra idag. Han skulle cykla med E. Så himla gulligt att han skaffat egna kompisar. Dom har blivit riktiga bundisar de där två=)
 
Här hemma händer det inte mycket, pillar och pular lite. Ska bli kul att komma till Ullared och se om det finns lite nytt fint till hemmet=)

Pyssel söndag

Söndagar är lite av en fixar dag för oss här hemma, vi putsar lite i huset, fixar i trädgården, tvättar och sånt där som man måste göra när man är vuxen=P
Jag stack in huvudet i förrådet och insåg att vi behöver röja lite, så har lagt upp annons på blocket. Insåg även att vi har lite många vagnar (nämner inte hur många) så en sån har vi bestämt ska få ett nytt hem. Solen strålar idag så vi ska packa oss ut till grabbarna nu
 
 

Äta mat

Vi provar då och då med lite mat, han har väl inte fått in snitsen än, men han vill ha mer och försöker ialf=) Det är ju väldigt spännande att äta tillsammans med storebror=)
 
Väldigt spännande att äta på haklappen med, kanske ska välja en som inte ser så god ut?=)
 

Kompis dop

Idag har Troy och jag varit på dop, Troys polare ordnade med fint dop idag. Medan pappa och Milton hade grabb dag och städade bilarna=) Krille har en stor Ford pick-up som Milton är mycket imponerad av, han har lekt på flaket och rockat loss i bilen medan han "körde". Vilken lycka va?=)

Nu ska vi snart ha en mysig lördagsmiddag med ugnsrostade rotfrukter och kyckling *mums*, hoppas vi ialf, man vet aldrig hur det blir när man har barn=P Några andra ord som beskriver våra middagar kan vara: högljudda, stimmiga, trotsiga, kladdiga. Vi äter tillsammans ialf=)

 

Finklädda Troy just hemkommen från dop. Miltons gamla lekmatta har dammats fram med, den är väääldigt rolig

Tack Emma, Jocke och fina M för idag

 


Ullared

Neeej vad tråååkigt, jag måste skriva en shopping lista;P

RSS 2.0