Barnrum

I början kommer kidsen dela rum tills övervåningen är klar. Jag vill ändå att de ska få sin del, att det är deras egna stil. Kollat runt på barntapeter och tänker varsin tapet en målad vägg emellan. Därför måste jag hitta två tapeter med samma bottenfärg eller att färgen återfinns nånstans i tapeten. Har hittat några söta. Vad tycks??


Stenmuren

Min favorit med tomten, stenmuren. Den ska stärkas upp och byggas på. Vad tror ni om en vit syren häck bakom??
Så här naket blev det utan alla granar där nere. Slänger upp en före bild med:)

Längst ner mot skogen ska vi ha ett staket.


Bygglov

Vi har målat in hus, garage och veranda på nybyggnationskartan. Helt otroligt att en karta målat på "bakplåtspapper" med små fyrkanter, plustecken och siffror kan kosta 6000kr!!! Inte ens en gnutta guldtråd fanns det med!:P

Rivningslov och bilder har vi oxå bifogat, allt är påskrivet och lades på lådan för några dagar sen. Nu är det bara att vänta, vänta och vänta tills det blir ett bygglovsmöte med massa viktiga gubbar och oss.


Hejdå granarna

Igår gick vi upp tidigt till tomten (läs runt 11) sen avverkade vi granar som om vi vore värsta proffs huggarna. Okej, i början kan jag erkänna att dom inte hamnade riktigt som planerat...min stenmur fick sig en kyss och trädet jag ville spara är numera ett minne blott, meen sen gran 4-7 hamnade klockrent. Rätt mäktigt när dom knakandes och brakandes faller till marken så att den vibrerar.

Oj vad vi slet med dessa granar, grenarna som såg så fjuttiga ut när de svajade i skyn vart stora och tunga att bära på. Sommaren 2014 kommer lätt vara sommaren jag har snyggaste armarna haha

Kidsen var ju med och de skötte sig kanon. Lite syskon tjafs och tjiv om leksaker, men överlag:) Vi sa igår att det är så himla kul att barnen är med från början och hjälper till och ser vårt hus växa fram. Ska erkänna att de oxå bidrog med grenar till den stora högen.

(På bilden längst ner var högen ytte-pytte liten, ska ta ett nytt kort på den)


Trädfällning

I helgen var vi uppe och sågade ner björkar och granar, vilka pjäser!! Såg rätt gängliga när dom stod där och svajade, men när dom föll till marken med ett dån och brak så såg dom inte så små ut längre!!
Jag rensade bort sly vid muren, men hann halv vägs innan saxen la av. Sen avslutade vi med korv grillning innan vi åkte hem till mina föräldrar för påskmiddag!!!


Sol på tomten

Var uppe på tomten idag efter kalaset för lilleman som blir två idag. Så himla härligt det är där. Rofyllt, fågelkvitter och värmande solstrålar, ååå vad vi längtar nu!!


RSS 2.0