Kakel och klinker badrum

Lånade hem kaklet vi tänkt att ha i badrummet med, för att se att det passar med golvet. Kaklet är ett vitt med struktur och lite stänk av glans i. Tror plattorna är 30x50 och kommer från bauhaus 199kr/kvm, golvet kostar 387kr/kvm. Tror det kan bli fint ihop:) vad tycks?


Grovutsättning

Kommunen har varit på tomten och satt ut hörn pinnar. Nästa steg blir att grävkillarna gör en mer noggrann utsättning i veckan. Inte helt super nöjd över dumpen som körde sönder gräsmattan när han skulle köra iväg (inte han heller förmodligen)
Någon har trollat dit en smålandsvillan skylt med, oj vad det händer grejer nu! Har sagt det förr, men kan inte fatta att vi bygger hus (:O) och att det snart är här! Så himla galet, men på ett pirrigt och bra sätt:)


Klinker till hall/kök

Var inne på ett klinker till hallen i lite betong stil/färg. Hittade ett från CC Höganäs "freedom" den var väldigt snygg i verkligheten och till ett bra pris!

Nu när jag skulle in och kolla bilder på det så hittade jag ju givetvis ett annat som är dubbelt så dyrt:/ typiskt, varför ska man kolla för??!
Det jag hittade nu efterliknar gamla plankgolv. Försöker intala mig att jag kommer tröttna...😏
Frågor på det??

Först 2 bilder på "freedom"
Sen kommer "formwork"


Badrummet på nedervåningen

Något som är väldigt bestämt till badrummet är ialf att det blir dubbelhandfat!! Som vi längtar efter det båda två! Vi hittade ett på Ikea som passar lite lantligstil och blir nog super ihop med klinkergolvet. Kommoden kommer från serien "Hemnes" såg att det fanns ett skåp till med, men jag vet inte...är inte överförtjust i att det är en spegel utanpå...:/ Lampan är dock lite pricken över i och bara måååste få följa med den med:)
 
 
 
 
Hallå! Den bara ber ju om att få följa med hem :)

Klinker till badrumsgolvet

Kristian tycker jag är omständig:) MEN nu har jag verkligen bestämt mig för att vi ska ha detta golv i badrummet. Jag ville ju ha ljusgrått cement golv, men efter lite forskande kom vi fram till att det inte var så lämpligt med småbarn i huset...sen har jakten pågått efter liknande platta med glacerad yta (vanlig platta) har hittat lite olika varianter, men inte i det mönstret och i absolut fel färger för min smak! Så nu idag ramlade vi över detta för en väldigt rimlig peng!!! Inte riktigt den färg jag tänkt mig, men men.

Det kommer från Dekora och heter charming kostar 387kr/kvm jämfört med 1000kr/kvm (nu har jag ju sparat massa pengar eller hur:) )


Fiffig idé!!:)

Lastpallar brukar man ju hitta lite varstans. Hittade denna bild där någon påtat ihop dessa till en solsäng. Väldigt fiffig idé som man kanske skulle ta och apa efter:) Tänk er att ligga där och läsa en bok i solen.


Husleverans bokad!:)

Idag kom ett spännande brev från smålandsvillan!! Leveransdatum och tid för montage av huset!!!!:) så himla galet, det är verkligen på riktigt! Vårt hus❤

Huset kommer komma i tre lådor som är nästintill klara inuti, som dom sedan monterar ihop på plats till ett hus. Från dagen huset kommer så har de 20 arbetstsdagar på sig att göra helt färdigt tills vi tar vid! (Dags o bestämma det där golvet kanske????)
Första dagen så gör dom huset helt tätt genom att få upp taket. Det är ungefär så långt dom brukar hinna första dagen. Ska bli så spännande att stå där och titta på när dom lastar av huset!


Grund entreprenör och byggledarmöte 23/6

Nyss haft möte på tomten med byggledaren, solen värmde så vi satt ner här och gick igenom allt. Kidsen är med farmor så vi kunde gå igenom allt i lugn och ro. Han var väldigt trevlig och tillmötesgående. Allt verkade fine han skulle bara kolla upp våra önskemål och så var det lite om vart kranbilen ska stå. Det skulle ju räknas som en infarts plats för bil och ingå i priset. Nu trodde han att det inte var möjligt att göra uppställningsplatsen där vi vill ha infarten o då blir jag lite sne när vi blivit lovade en färdig infart. Han var ialf jätte trevlig och skulle försöka lösa det åt oss.

Grund entreprenören var här igår,vi gick igenom tomten och visade alla stubbar och vart vi ville ha garage, han skulle även fixa plintarna till altanen på framsidan så dom sätts direkt och vägs in. Han skulle hem och räkna på allting. Bara håller tummarna att det ligger inom budgeten:/!!! V. 29 kommer dom göra grunden, men förmodligen kommer dom och mäter ut och väger av marken redan nästa vecka! Shit vad det är nära nu!!!:)Nu ska vi riva det sista av stuggolvet och kasta in i containern innan dom hämtar den.


Byggledaren och grundentreprenören

Nu händer det grejer! På söndag kommer killen som ska göra grunden och kollar på tomten. Ska bli spännande att höra vad han tycker och vad kalaset kommer landa på! Han kommer göra grunden i slutet av juli (iiiihhh så nära det är nu)
Sen i veckan kommer vår byggledare ut till tomten och då ska vi gå igenom allt!:) mycket spännande! Nu känns det som att vi bygger hus på riktigt! Hittills har det ju bara varit massa pappersarbete och tomt fix!


En solig dag på tomten

En solig härlig dag på tomten! Vilket sommarväder:)
Så här såg det ut när vi kom upp till tomten halv 11. Kl 16 när vi gick hem var containern full! Tyvärr fick inte allt plats, vilket var en besvikelse då vi hoppats på att bli av med allt och riset:/ blir att hyra en till *suck*

Sen gick jag med trimmern (otippat?) och hittade ett hav av smultron!:) grabbarna roade sig länge bland bären som var söta och solvarma *mums* Icke att glömma hunden som smög runt bland plantorna hon med och mumsade i rask takt hihi:)

Milton gjorde en super häftig varg fälla med som hunden fastnade i:) fantasin är det inget fel på ialf:)


Kakel till badrummet

Har ju varit inne på marokanskt klinker till badrummet, men efter att ha läst att det är känsligt och att man måste special vårda det, fick den drömmen flyta iväg:/
Så nu tänker vi ha den som en bård i badrummet istället, alltså golv till tak. Tror det blir fint det med:)
Har tänkt mig någon av följande, vad tycks??
Glaciär överst följt av monsun och sist gråvit


Nya idéer till killarnas rum

Fick lite nya idéer till barnens rum. Dom ska ju dela rum först innan vi blir klara med övervåningen sen ska det väl bli gästrum/kontor/lekrum? Så vill inte att det ska bli för barn-igt.

Hittade en fin stjärntapet från Borås tapeter som jag bara älskar. Har sett flera som har den i barnrum. Jag tänkte mig i grått eller svart (??) sen vill jag lägga in furugolv som ska målas i en härligt ljus turkos färg. Hittade lite bilder bara för att visa på ett ungefär? Vad tror ni? Kan väl bli ganska coolt och eget?! (Bilderna är lånade från google)

Trimma gräs igen

Vart ju skapligt bitter när båda batteriernatill trimmern tog slut när det var bara en snutt kvar!!! *morr*

Hann ialf klippa ganska mycket, men det tråkiga är ju att gräset jag började klippa har ju redan vuxit 1 dm innan jag hunnit ta allt. Plus att gräset som var knähögt för några dagar sedan räckte nu upp till midjan!!!


Hyrt container

Idag kom containern som vi hyrt över helgen. Så himla smidigt!! Jättebra pris och dom lämnar och hämtar efter utsatt tid. Så nöjda! Imorrn blir det att börja lasta på allt trä från stugan. Håller nog oss sysselsatta ett tag:)

Milton tyckte att det var jätte kul att se när han kom med lastbilen och lastade av. Troy stackarn sov, han som längtat så!:/


Första inköpet

Nu har vi gjort första inköpet till huset, en tvättmaskin! (Kan ju va bra o ha haha) vi kollade ju runt lite när vi tog in offerter och denna som har eco bubble fastnade vi för, den har även lite olika fläckborttagningsprogram som vi lär få bra användning för haha. Den hade även tidsinställd start vilket vi verkligen har saknat. Bla bla bla:)


Trimma sig lite

Bankmötet gick tipp topp och nu är kreditivet upplagt! Så himla skönt att allt är klart nu. Mötet med kommunen (tekniskt samråd) gick med prima så nu är det väl klart med alla papper och vi kan börja pyssla med byggmaterial istället:)

Idag körde jag trimmer när kiddosen var på dagis. Det var liksom knähögt med gräs och alla möjliga sorters ogräs! Vilken tid det tog och det är så långt ifrån klart det kan bli! 3e gången jag är där och kör, O nu har det börjat växa upp där jag började *suck*

Fick hjärtstopp när en orm kom ringlandes i full spurt mellan mina fötter!!! Har blivit lite väl mycket orm på sistone:/

Lite före och efter bilder


Stora bankdagen

E lite pirrig idag, vi ska till banken och göra det sista och upprätthålla spärrförbindelsen. Så att smålandsvillan ser att pengarna finns. Då börjar dom bygga huset! Jag är ju lite nojjig och rädd för att hon ska säga "nopp det blir inga pengar" haha det kommer nog inte hända, meeeen det skulle ju kunna hända:/
Efter det här mötet känns det mer på riktigt, då vet vi att det verkligen blir ett hus. Sen tror jag inte att jag verkligen kommer fatta att vi ska "få" ett hus förrän det står där och de lägger nycklarna i våra händer hihi:)

Nu ska jag ladda inför massa bankord:)


Rivning av stugan

Nu har vi lagt 4 dagar (5tim/varje) och stugan är nästan helt nere. Vi upptäckte att det var 2 olika stugor man byggt ihop. Under panelen fanns mer panel haha, då blir man glad!

Krille har kämpat på och jag har gått och sorterat upp efter honom. Ska försöka få hit en container som hämtar allt. Det blir morgon dagens mission.

Jag har kört med trimmen idag för ogräs och gräs hade växt till en bra bit över mina knän!!! Ops! Fick kämpa ett bra tag och ändå hann jag bara en liten snutt av hela tomten åååvadbradetärmedstooortomt!!!
Tänkte att jag kunde köra imorrn igen, vill inte förstöra grannarnas soliga varma söndag.

Bilder från torsdagens rivning och idag


RSS 2.0