Målning av hall och köksfönstret

Kidsen var på dagis idag så i fem timmar kötta jag målning. Barnens rum klart! Hallen påbörjad och även andra varvet en bit. Blir stor skillnad jämfört med de bruna väggarna när det blir vitt nu😃 


Kolmården

I söndags var det tipp-topp väder, fast blåsigt, men vi packade in oss och styrde mot kolmården!

Hade en toppen fin dag där. Så skönt att göra något annat än hus projekt. Mycket uppskattat. Vi köpte även årskort så nästa år ska utforska varenda hörn grundligt😃


Milton blev målad till läskig tiger:)
Fint med energi påfyllning:)

Målning barnens rum

I söndagskväll började jag målning av barnens rum. Idag strök jag sista vändan!:) så där skulle jag kunna tapetsera imorrn😃 sen är det "bara" golvet kvar...och lister då

Sitter nu ute i solen och dricker kaffe. Hinner nog nån mer vägg innan det blir hämtning på dagis. 
Hallen är med påbörjad och jag kör 1:à och andra strykningen där nu. Önskar jag hade fler armar!!

Hallen

Barnen är så trötta på renovering så i efm blir det "husfritt" för dom:) ska försöka lura med dom till IKEA:) ska inhandla kommod och handfat till badrummet

Byte av köksfönster

Vi ville ha ett stort fönster i köket. Tyckte att det passade bättre med den stil vi valt och så vill vi ha lite trevlig utsikt när vi diskar😃 och skillnaden blev enorm!! Ljuset i köket blev bättre och till och med längst bort i hallen mot tvättstugan blev det ljusare! Lätt ett superbra val. Vi valde även öppningsbart så man kan ha lite mer kontakt mot gatan. Man hänger ju ofta i köket liksom:) tycker även att huset utifrån ser mycket snyggare ut!


Före
Efter:)

Badrummet i helhet

Golvet är klart! Nu återstår fogning och allt som ska in där. Har inte bestämt badkar, men vi vet ungefär vad vi vill ha:) är så nöja med golv valet och tycker att det gjorde sig så himla bra ihop med kaklet:)

Svårt att få med allt på bild☺

Ta-daa😃 

Dörr öppningar, snickardax!

Eftersom vi valt målningsförberett så måste vi fixa dörr öppningarna/valvet (?) själva. I öppningen mot hallen valde vi att bygga till väggen på ca 20cm (?) Det gjorde att väggen i vardagsrummet blir lite mer möblerbar, att det blir lite mer insynsskyddat från gatan och att vi får plats med 38cm djupa garderober med skjutdörrar. Där tänkte vi förvara ytterkläder, skor och ha som bra stuva-undan-plats😊. 
 I öppningen till köket satte vi trä list/smyg. Vart riktigt snygg. I de större öppningarna valde vi gips och förstärkta hörn (behövs verkligen!!!)


Öppningen där vi byggt till lite vägg. Öppningen är fortfarande väldigt generös. Hitom har vi tänkt garderober (där radion står)


Öppningen till köket


En bit av valvet mot köket

Målarn- spackling av väggar

Vi har tagit in en målare som ska spackla åt oss. Vi vill ju ha målade väggar så väldigt noga att spacklingen blir bra, så där kände vi att vi överlåter det till proffsen:)

Han kom igår och började. Han hann med barnens rum och halva vardagsrummet. Så himla skönt att det är igång. Skönt att se att det rör sig framåt:) han kommer en sväng i efm med så vi får se vart vi hamnar då. 


Barnens rum


Vardagsrum 

Badrummet

Nu är väggarna klara i badrummet och det är bara att sätta igång att foga:) Förhoppningsvis kommer golvet börja att läggas på torsdag👍! 

Det blir såå himla fint. Är glad att vi letade läänge efter en vit väggplatta med lite struktur att den dessutom skiftar i glans lite är ett extra plus! Kommer bli tipp-topp det där:)

Provläggning av golvet:)

Badrum

Badrummet påbörjades i måndags. Jag var med lite i uppstarten och hjälpte till. Sen har vår kära kakelsättare jobbat på som sjuttan! Det blir såå himla fint😍 får tyvärr inte någon rättvis bild på plattan som har lite struktur och glans i vissa ljus. Tror det kommer bli smutt med klinkret till!!:) 


Besiktning

Den stora (pirriga) dagen 11 sep -14. Kl 08:00 mötte vi upp byggledare, KA och besktningsman från Garbo. Hela mötet tog ca 3 h och vi fick ta upp allt vad vi ville. Kändes väldigt bra att få det väl genomgånget. Han var väldigt ödmjuk och gick extra noga de saker vi var osäkra på. 

Kl 11:00 höll vi de efterlängtade nycklarna i våra händer. Vi testade låset många gånger den dagen haha
NU börjar det riktigt hårda arbetet...fortsättning följer:)


Vinnarkombon golv!

Vinnarbombon golv! Yaaay äntligen kom vi fram till vad det blir för golv i huset! Var så himla svårt att hitta ett ljust trägolv som gick åt vitt och inte grått. Så nöjd (och halv fattig) näevars var nog ett bra pris, men vi ska ju ha så mycket😁 

På bilden ser ni trägolvet tillsammans med hallgolvet som även det var svår hittat! Ville ha ett ljusgrått lite skiftande, men fortfarande skönt att gå på och inte så där sträft och läskigt. Såå skönt att äntligen bli nöjd. Nu längtar vi tills vi får lägga det bara😃 
Dagen då huset kom, 14 aug 2014

Skulle kunna visa hundra bilder på dagen huset kom:) Torsdag den 14 aug kl 07:00 var de igång för fullt! Det gick så sjukt fort. Första delen var där på en blinkning. Del två var dom tvungna att måtta in lite så det hamnade rätt. Kl halv 9 var båda delarna på plats och vi väntade på takstolarna och det förhöjda vägglivet. Vi var så spända på hur de skulle göra. Det kom i färdiga delar det med:) först satte dom upp dom och sen fäste dom takstolarna i dom. Innan lunch var det klart. 

Vädret var lite svajigt denna dag. Sol, moln och sen blev det bara allt mörkare och vi alla började bli oroliga för att regnet skulle komma innan huset hade blivit tätt. Med lite kraftansträngning fick de på emballage plasten över huset. 

Vi bänkade oss där uppe hela dagen och njöt av showen:) barnen tyckte det var jätte spännande och skötte sig galant hela dagen. 

Vilken dag! Vi var helt slut på kvällen, kändes som det var vi som byggt huset☺ fantastisk upplevelse att få vara med och se hur det går till! En liten tjuvglimt inifrån förhöjde dagen ännu mer. Fantastisk känsla att se ut genom fönstret och se vår framtida utsikt! *mäktigt* å vad vi längtar. 

RSS 2.0