Nyårsaftons korv

Makaroner och korv på nyårsafton. Det var nog första gången...till lunch iofs, men middagen ser inte mer lovande ut. Både K och Mille ligger och sover och jag sitter här en stund. Snart blir det mellis och en promenad i det fina vädret.

Hoppas alla får en fin nyårsafton

Läggdags

Milton är så söt och duktig när det är läggdags.

Antingen "säger" han till själv, genom att hämta snutten och gå till grinden.
     Eller annars börjar han pippla när man frågar om han vill sova och så springer han iväg till grinden. Säger han inget eller sitter kvar vet man att de inte är riktigt dags än. Dock brukar han vara bra sugen på att sova mellan 19 -19.30. Han dricker då en välling i sängen, ger än flaskan när den är tom sträcker fram handen för att ta emot tutten, vänder sig om och slocknar. Sover sen till 06 då han drar en välling och sover vidare till 9 (ibland 10 =O) Mammas duktiga pojke=)

Julfirandet 2010

Spenderades på hemma plan, dock blev Milton sjuk under flygningen hem så han hade hög feber och var jätte sjuk på julafton. Han gick och la sig långt innan det var dags för julklappar. Jag var bara glad att vara hemma. Stackarn åkte på något riktigt elakt, han var dunder sjuk i flera dagar. Först nu han börjar se lite pigg ut. Han fick jättefina julklappar ändå. Han fick öppna dom på morgonen.

Det blev en snabb glimt av hans älskade "tomte" som han tjatar så om. När tomten kom och gick runt huset skrattade han o pekade, när tomten kom in blev han likblek och började skaka som ett asplöv (på riktigt) han höll mig i ett järngrepp. När tomten höll fram ett paket slet han åt sig de och gömde sig i min famn hehe



Största paketet....oj så roligt vi har med det



Bjuckar på äpple=)



Testar en av de nya hehe



 Pepparkaksbak i Paris med kusinerna


                                 

     En av dom nya....


Fortfarande fast i Paris

Längtar hem, önskar sååå att det inte blir något oväder i morgon som dom lovat så att vi kan få åka hem. Vill fira jul på svensk mark!

För något år sedan eller så läste jag en artikel om en svensk tjej som öppnat en liten affär i Paris där man kunde köpa svenska produkter. När jag fråga K`s bror om den visade det sig att det var han som gjort artikeln haha (liten värld). Ialf var vi tvugna att besöka den här affären för vällingen tog slut= stoooor katastrof. Det finns ingen välling att köpa här, bara mjölkersättning med kaksmak, choklad smak, vaniljsmak, jordgubbssmak....vet inte om jag vill att min lilla plutt ska få i sig sånt skräp (ersättning...vilken morsa har dom smakerna i sina tuttar?). Vi begav oss till "Affären" som den heter och jag blev överlycklig när jag såg vällingen stå där på en hylla=) Lyckan var gjord, och då gjorde de inget att vi betala 200 spänn för ett litet paket välling o majskrokar (galet).

 När vi var där inne började jag längta hem ännu mer när jag såg all god svensk mat.

Nu ska jag packa väskan (ännu en gång och hoppas på att vi kommer iväg imorgon)

Önska oss lycka till!

weekend blev vecka

Paris resan som skulle vara en weekend, blev till en vecka. Mitt i kön efter 2h stänger hela flygplatsen ner för "snökaoset" i Paris. 10cm snö och snöfall=kaos här då de inte är vana vid snö eller har vinterdäck. Bilar låg lite varstans längs med vägen. Inga bussar, taxi eller tåg går så stackarna på flygplatsen utan skjuts började gå i snöstormen längs med vägarna. Tack tack tack att vi hade skjuts!!

Nu är vi tillbaka där vi började i värmen, mätta och glada, men det sitter säkert några stackare kvar på flygplatsen. Milton är tillbaka hos sina kusiner och sken upp som en sol när han såg Lea (Ea som han säger=) )

Alla flyg är fullbokade eller inställda, men på torsdag, dagen innan julafton landar vi förhoppningsvis!! *hoppas*

nu måste vi tvätta lite kläder här så vi klarar oss

Sov kalas

Är så himla trött, men jag mååååssste plugga lite. Bara ett prov kvar och det måste gå bra!

Imorgon ska jag börja packa, får inte plats så mycket i dom där små väskorna man får ta med...hur ska det här gå? Milton får inte ens ha någon egen väska och han byter ju kläder varje dag. Blir nog ingen shopping som det ser ut nu. Vart ska det få pats?

Nu är några mer julklappar fixade, bara några till så är det klart.

Milton älskar att balta med vatten. Bara ställa honom på en stol och ge honom en bytta med lite vatten, en visp, lite skedar så kan han stå där läääänge=) Annars är det mycket böcker som gäller nu, läsa läsa läsa. Sen är det vagnen och gå-bilen som toppar listan. Runt, runt, runt går det. Hur mycket energi har dom?

Nu ska jag gå och pussa o krama lite på min lilla skatt innan jag tar tag i nervsystemet

Tjingeling

tomte tomte tomte

Milton har sprungit runt i hela morgonen och sagt "tomte" förmoligen för att han äntligen kom på hur man skulle göra föra att det skulle låta rätt hehe. Just nu är allt tomte och brum brum. Hans absoluta dröm skulle vara om tomten kom i en traktor på julafton.

På tal om traktor så kom det en och stannade utanför vårt fönster igår när vi satt och åt. Jag trodde Milton skulle krypa ur skinnet. Han bara flög upp och börja peka och "aktor" och skratta, fnissa, studsa. Jag vet inte hur han bar sig åt. Att en liten traktor kan göranågon sååå glad. Sen gick han runt och pratade om den där traktorn hela kvällen (tror vi) han pekade på fönstert bladdrade en massa och sa "aktor", "brum brum" "titta" och en massa annat som vi inte förstog=) Söta lilla Milton♥

oj då!

Här var det längesen man var. Har legat med feber och kännt mig hur ynklig som helst. Tant doktorn sa att det var lunginflammain så nu hoppas jag på att jag ska bli bättre! Jisses så liten man känner sig med feber i kroppen. Helt sjukt vad den kan gör med en. Tack för att jag är född efter panodil blev påhittat.

Inte lätt att vara sjuk när man har en ettåring som attackerar en i soffan och slänger en bok i huvudet som om "ligg inte där o lata, läs för mig"=) Och visst måste man det. Vet inte hur många gånger jag hostat mig igenom den där trakor boken. När jag blir frisk ska jag köpa nya böcker för jisses vad jag är trött på dom!
Nu blir det nya panodil, antibiotikum och soffan.

En puss till världens bästa älskling som tar hand om allt när jag bara ligger, fixar och donar + att du passar upp på mig. Du är guld♥ Och till min son som ger mamma massor pussar och gos när jag är sjuk

Vårt hus

Fick någon kommentar för ett tag sedan om att det önskades bilder på vårt hus, måste säga att jag är lite snål med det av anledningen att jag vill vara lite hemlig med det, men jag har lovat kort på Miltons rum när det är färdigt. Nu har jag nog kommit fram till att det kommer att dröja hehe, så därför bjuder jag på bilder innan det är helt klart! (snart)
  Själv är jag jätte nyfiken på hur mina blogg kompisar bor så man får väl vara lite juste att dela med sig om man vill se deras eller hur=)

Jullov

Jullovet närmar sig,men först är det ett prov kvar! Nästa torsdag sen är det bara att hoppas att det går lika fint som det andra!=)

Sen åker vi till Paris sen är det jul och nyår. Sen är det tänkt att Milton ska börja på dagis. För hans skull hoppas jag att han kommer in,men jag har honom gärna hemma ett tag till. Tänk att min lilla plutt ska börja på dagis...han som är så liten! Någon annan ska uppfostra min son, säga till honom vad han får och inte får göra Det kommer bli väldigt svårt för mig som gärna vill ha saker på mitt sätt! Det kommer kännas i mamma hjärtat när man släpper i väg honom=/ Uch nu vill jag inte tänka på det mer. Dessutom verkar det vara lite kris med dagis platser och kommer han inte in där jag vill ha honom får han vara hemma=)

Påminnelse till hösten 2011

Se till att overallen är lagom och att den kommer ha "växa utrymme" under hela vintern.

Har sprungit som en tokför att hitta en overall, det är inte sant, men domär totalt slut! Finns bara nån enstaka kvar, och då är den i helt fel storlek (110) eller fel färg (rosa med mönster). Visst jag gillar rosa, men vissa gränser har till och med jag!
  
                                                    
                                                      (Bilden lånad av kappahl.se)

Denna blev det, fanns en lila kvar i stl 92 och den norpade jag! Helt galet att det kan vara så utplockat redan??!! Det fanns en svart med, men jag är emot svarta ytterplagg på barn då jag vill att de ska synas ordentligt och lysa upp lite. Den här modellen hade massor med reflexer både fram och bak och på sidorna,ännu mer +. Den var inte så tjock, men ska ändå hålla värmen och då kan han röra sig lättare. Trodde han skulle drunkna i den, men han höll upp den rätt bra. Får lätt plats med tjockare tröjor och byxor under nu med=) Så imorgon ska vi testa!!

RSS 2.0