På brandstationen

Har ju glömt att berätta om vårt besök. Det var vi och 550 andra ungar där! Milton var helt galen och ville smita före i kön så han kunde få köra brandbilen. Svårt att få honom på kort eftersom han inte sitter still i mer än 3 sekunder. Några pics blev det ialf och här är dom.

                           
                               Utanför. Ser väldigt folktomt ut med tanke på min kommentar=P

                           
                            
                                          Milton som kör...lite kort i rocken så han syns inte=)

                           

                                "tuut-tuuuut-tuut-tuuuut"- Milton kör och låter som en brandbil

                           

                                    En brandbil utanför av äldre modell. Lika rolig ändå=)

Full fart ut!

Idag stod det en lastbil utanför med lyftkran!!! Vilken fart det blev på lilleman. Han hoppa och skutta, peka och babbla=). Sen rusade han iväg till hallen och det prasslades en hel del där bortifrån så vi kika efter vad han styrde med. Jo då föstår ni, han höll på att ta på sig skorna, han ville gå ut till lastbilen så han skulle se bättre. Amen gullet då=)!!! Mamma hjärtat sa självklart ja, och vi alla klädde på oss. "Vi" roade oss en halv timme med att glo på lastbil och grävskopa....sen hade vi en mycket nöjd liten kille här hemma=)

Ny vecka

Igen får jag nog lov att säga. Blir alltid lika förvånad när Hanna påminner om måndags gympan, har det verkligen redan gått en vecka.

Räkningarna är betalda. Ullared budgeten är lagd och jag är peppad. Ska se till att ha med mig lite små tugg därinne för jag blir så himla grinig när jag blir hungrig, och vem får inte en sockerdipp på ullared liksom??

Den 14:e blir det ett möte på Miltons nya dagis, spännande. Vi ska gå igenom våra egna förväntningar, haha den listan är lång!=)
Idag fick han ett vykort från Dagiset där det stod att dom ser fram emot att lära känna honom. En väldigt gullig gest måste jag säga. 

Girls night out!

Igår hade vi helkväll med flickorna, Linn lagade jätte god mat, vi sjöng sing star och pratade gamla minnen. Så himla roligt, så det bara måste vi göra jätte snart igen! Ska nog redan börja snickra på något=)
Det blev en liten tripp till harrys med, men jag tror nog allt att det var roligare hemma. Blev väldigt sent, men jag år oförskämt bra.

Milton och K höll till hos farmor och hade super kul dom med=) Farmor hade tydligen plockat fram någon tiger sovsäck och då blev det high life för liten kille=)

Hurra hurra, det är din dag idag

...lite sent, men vi hade kalaset idag=) K´s släkt kom hit och mina föräldrar, mina syskon kunde inte komma för de är sjuka=(
Det blev fullt hus ialf, och väldigt trevligt=) Är så kul att samla alla och så gör man det ändå så sällan. Nu är jag helt slut ialf, var ju ute med flickorna igår med så kommer nog sova mycket gott inatt=)
Milton har hållt låda och lekt massor med sina kusiner, han kommer nog med sova gott. Ska stoppa i honom sista målet mat nu innan vällingen, sen blir det nog soffläge här hemma.

Trötter

Är så ruskigt trött! Hur ska detta gå, jag är inte gjord för att gå upp klockan 8! Jag kommer inte få någon sovmorgon i morgon heller så lika bra att krypa ner. Sova, sova, sova så himla underbart!=)
Imorgon blir det flick kväll, måste vara utvilad=P

Dagens aktivitet

Sportlovsöppet hos Räddningstjänsten

Torsdag den 24 februari har Räddningstjänsten Östra Götaland och Falck ambulans sportlovsöppet mellan klockan 13:00 - 16:00. Det är sista gången på nuvarande station centrum som visning av bilar i vagnhallen, förevisning på gården, uppvisning i stångån, informationsbord mm, sker. Kommande år är det tänkt att den nya stationen i Kallerstad och station Lambohov som ska turas om arrangemanget. Alla ”barn” bjuds på godis! Välkomna! Brandmannagatan, Linköping.

 

Nån kommer att älska det här=)


God morgon

Det var riktigt burrigt här hemma när vi vaknade 07.58 (blev väckt). Såklart skulle värmen lägga av när det är
-15 ute. Bara att dra på sig sticketröjan och mecka lite. Nu funkar värmen igen. Duktiga jag=)
Kaffet gjorde sin rätt idag kan jag säga. Trodde att vi skulle få sovmorgon idag då Milton somnade halv 10 igår, men nej. Nu är han jätte seg och bara sitter och kör några bilar fram och tillbaka=)
Hade det inte vart bättre att sova liiite längre istället?

Trend månne?

8.12 vaknade jag idag. Seg som tusan eftersom jag envisades med att se alla tre avsnitt av vampire diaries♥ hehe lite små besatt av det med. Nu har jag inga mer avsnitt att se på ett tag=/

När jag säger vakna, menar jag att jag blev väckt såklart. Någon ropade på "mamma" och "tjom" haha urgulligt detta lilla "tjom". Andra eller tredje morgonen han vaknar så här "tidigt". Vi brukar ju gå upp efter 9. Hinner inte direkt mer nu, för jag är så trött.

Idag ska vi träffa faster och kusinen. Blev utlovad en kvällsmat där med så det ser vi fram emot=)
Nu ska jag rasta vovven innan "våra bästa år" (vilka laster jag har)


Besatt

Är helt besatt av Bruno Mars och hans Grenade. Den bara går runt, runt, runt. Kan inte stå still

Sofias Änglar

Jag tror dom gör ett rum till mig på Sofias änglar. Knallrosa tak o ljusrosa väggar *vill med ha*

Lite värk då

Jo, men visst är det lite träningsvärk som känns. I magen av alla ställen så roligt=) Lite i låren, axlarna oc ryggen med. Nice tycker jag.

Mars

Har massa roliga saker att göra i Mars så månaden kommer säkert springa förbi. Det roliga börjar nu på lördag, ser fram emot det massor Linnsan=)
Sen är nästan varje lördag bokad med något roligt för min del. Jag gör så himla sällan något bara för mig så det ska bli riktigt kul att bara få vara Lottah ett tag. Grabbarna sköter sig så bra själva, dom gillar att ha lite grabb-tid så dom är säkert lika glada som jag.

Paus

Jag fick en välförtjänt paus här. Milton drog en riktig b-blöja under bordet sen blev han trött och ville sova i sängen med tutte & snutte. Jag laddar batterierna inför en promenad alldeles straxt. Vi har redan varit på en snowracer promenad, men den här gången tar vi vagnen. Är så fint väder hos oss idag=)
Kan man hänga upp vårgardinerna nu??

07.59

Känns väldigt ovanligt att gå upp så tidigt, kände mig dock inte så trött så gjorde inget. Tror att det var tåget som lockade den lille herren=)
  Igår kväll när vi skulle lägga honom grät han och sträckte sig efter tåget samtidigt som han genom tårarna sa "tuut-tuut"- tåget alltså. Var knappt att man kunde hålla sig för skratt för att det var så gulligt=)
Ni kanske kan gissa vad han leker med nu?

Lunch dax

Börjar bli lite stressigt här hemma! Lunchen måste fixas och träningen börjar snart, aj aj kommer inte hinna med något ärende innan som jag trodde. Varför tror man alltid att man har så gott om tid? Varför lär man sig aldrig.

Jag har en liten suprise till dig...

När Milton vaknade i morse möttes han av den här saken mitt på golvet. Månne tro att han blev glad=)







Vovven var oxå med=)


Inskolning

Yes, ni läste rätt. Milton har fått en dagisplats!!=) Super glad. Dagiset (jag säger dagis) ligger på vår gata 30 sekunders promenad härifrån. Det har bara en avdelning och alla barn är födda 08 och 09. Perfekt! Allt dom gör är på deras vilkor och de hamnar inte i skymundan som på avdelningar med 1-5 då dom bara får "hänga med" hela tiden. Här handlar det bara om dom, dom, dom! Vi börjar inskolningen i mitten av Mars. Så sart kommer ni få läsa om inskolning och mammatårar (förhoppningsvis inga Mille tårar!).
 Tror han kommer tycka det är jätte kul=)

Söndag och bebis sniff

Söndag och solen strålar! Så gör även Milton. Det är ju bra eftersom vi ska iväg idag och träffa Miltons nya lilla tjejkusin. Nu är lilla Lovelia inte minst längre, hon är nu en av dom större kusinerna=)
  Ska bli mysigt att få mysa med liten mini bebis igen.

Nu ska vi äta lite lunch här hemma innan vi packar in oss i bilen. Milton äter redan för fullt här brevid, fiskgratäng med dill & räkor, potatis och morötter, Milton tyckte att det var en riktig 10 poängare=) Kul att maten man lagar är uppskattad... äntligen

Fredags shopping

Nu ska vi iväg och handla mat, sen blir det fredagsmys såklart=) Milton har precis ätit ett stort lass med gröt, så energin är på topp!

*viskar* Är så glad att han börjat äta ordentligt. (Kommer säkert få ångra att jag sa det)

Förtvivlad son

Milton river runt i översta lagret i lego lådan, "gobbe, gobbe??"
"Den är där i" svara jag
Letar på samma ställe igen. "botta, botta" helt förtvivlad "gobbe, botta"
"gräv lite i lådan..." (jag)
"botta"=(
Lika duktig på att leta som sin far, tror att sakerna ska hoppa upp och bita honom i näsan=D 

Trött trött trött

Varför denna trötthet? För att vi gick upp klockan 8? Jag fick ju faktiskt sova en hel natt då Milton som från halv 8- 8. 8 är ju inte direkt tidigt, men jag är helt slut. Har haft flera dippar under dagen, brukar bara ha en och då brukar kaffe räcka för att energin ska komma tillbaka. Inte idag. 
  
    Första
dagisbesöket avklarat. Som jag misstänkte så ville inte Milton gå hem. Han fann sig till rätta och bara knalla iväg och lekte. Inskolad och klar liksom=) Han höll hårt i grävskopan och vägrade släppa den i från sig, kom något annat barn för nära gav han ifrån sig varningsljud om att "nu är du inne på mitt revir pysen!"
Inskolning fram igenom kommer nog gå fint. När jag fråga om vi skulle gå hem sa han "nej" haha....hem kom vi ialf efter lite övertalning och mutning med kex=)

Imorgon blir det två dagis besök, ett på förmiddagen och ett på efm. Så ingen sovmorgon då heller. Han kommer väl bli helt utslagen av alla intryck med tanke på att han sov 2 timmar idag efter bara ett litet besök=) Tillslut var vi så uttråkade att vi väckte barnen haha

Dagis besök

Nu har jag bokat in mig och Milton på dagis besök. Den här veckan och nästa kommer vi besöka varenda ett=)
Hoppas att dom är lika bra som dom verkar.
   Kom just in från en promenad, jisses så kallt det var ute. Jag hade laddat min mp3 med ljudbok och så funkade inte batteriet, tjurigt! Milton sover en liten stund, men snart är det dax för mellis nr 2. Turkisk yougurt med skogsbärs puré blir det nog. Igår tyckte han att det var så gott att han stoppade ner hela huvudet i tallriken och slickade upp det sista haha


"God morgon"

Dagen startade med en tebjudning, lite dans. Sen blev det frukost. Kaffe till mamma, yougurt o musli till lilleman och kokta ägg till oss båda. Milton älskart ;)
  Vi åt frukosten framför våra bästa år såklart hihi. Måste ju passa på och mysa till det ibland.
Dagen ser lugn ut, ska ringa några samtal, sen blir det nog lite utelek. Nu bjuder lilleman på en b-blöja jag måste ta hand om.
Ha en fin dag


Fika

Min älskling bjöd på en kärleksfika idag. Pannkaka, men glass, bär, frukt och ett chokladhjärta som han gjort av o`hojs chokladsås som stelnar när den landar på något kallt=) (reklam hehe) Väldigt gott och mysigt.
Milton var såklart med och mumsade pannkaka, glassen var ingen hit. Han rös hela han. Kanske gjorde pappa lite ledsen?

Intervju

Dagens energi gick till intervjun som jag inte direkt fattade skulle vara en intervju. Tur de, för jag hade blivit jätte nervös. Tror att det gick bra ialf, jag babblade ju på som vanligt så några vettiga ord fick jag nog ur mig ; )

Gick en mega promenad när jag kom hem eftersom jag missade veckans core pass=( Funderar på att bjuda hem Hanna och köra ett pass hemma i veckan. Gick så jäkla fort så jag var heeelt slut när jag kom hem. Sen har jag inte gjort så mycket mer vettigt hehe

Idag, söndag

Vi har haft besök, åt jätte god mat och pratade...massor=) Super kul, synd att man inte ses mer ofta. Efterrätten var faaarligft god (på riktigt) Ska lägga upp receptet, ni måste prova!
     Nu ska jag sova så att jag är utsövd till jobbintervjun imorgon!!!=). För det har jag väl sagt, att jag ska på jobb intervju? Jojomensann, det är nu en dagisplats skulle vara bra att ha!! *grr*
Hoppas på att hinna till core passet oxå...tajt

Så minns jag 2010

Fixade in alla mobilbilder i datorn. Här kommer resultatet, massor av fina minnen



2009, men jag kunde inte låta bli för han är ju bara för söööööööt


den 4 mars 2010, 15:19:22


9 mars 2010

Mitt vackra, vackra stockholm


 play-date, Milton o brudarna=)

Bästa vänner♥


Liseberg



Haha, det här är dagen vi flyttade in där vi bor. Milton somnade i min famn och vi hade inte packat in flyttlasset, alla sätt är bra eller hur?=)


Milton, hans kusiner & mormor


Haha, men så söt ialf

Midsommar, middag o dans i sommarstugan med kära vänner


brum-brum



hehe, Milton knyckte hästens knäckebröd


Älskling



En av dom häftigaste dagarna i mitt liv, var med när den här fina tösen kom till världen



övningskör lite

gröt


Ytterligare en fin liten tös kom till världen


snackar i telefon i tvdosan=)


mums


...avslutar med en ego bild så ni inte glömmer bort hur jag ser ut=)


Lördag

En aktiv lördag har vi haft. Vi har varit hos farmor, där fick vi god mat=) Milton röjde runt lite och fixade inställningarna på tvättmaskinen=) Krille meckade lite med några hyllor innan vi alla åkte ut till sommarstugan för att se hur långt dom hunnit. Vi hann även med en snabbis i kakel o klinkers affären. Inte jätte impad... tills jag fick låna en katalog från Höganäs med massa fint kakel av svärmor=). Vi roade oss även med att skotta bort en massa snö, Milton gick och bar på ett litet snöklot åt gången=) Jätte söööt hihihi

Snart ska jag krypa ner i bingen där den andra halvan redan ligger och väntar=) Imorgon får vi besök x2 så vi måste vara utvilade allihopa=) Jag ska bjuda på en jättesmarrig efterrätt (tror jag) som jag längtat efter att få bjuda på. Om den är så god som den verkar bjuder jag på pics och recept

Natti


Mammig

Han slår sina armar runt mig hårt och släpper inte. Jag frågar honom;  "Milton, är du mammig?"
Milton "mmm´mm"
Haha oslagbart 

"tom"

Miltons underbarstae ord (efter mamma såklart) och betyder "kom". Han håller fram armarna mot än och säger "tom" så bara slår han sina gosiga armar om än och man får en bamsekram. Obeskrivligt, men man kan försöka med ord som värmande, mysigt, oförglömligt, kärlek♥

Duplo

Idag har vi lket med Miltons duplo, det tycker vi är roligt=) Milton med faktiskt. Han har blivit jätte duktig på att bygga själv. Ännu roligare blev det ju när han fick en liten för tidig alla-hjärtans dag present i form av en "gä-go-pa" - grävskopa alltså. Så det blev en massa lego lek idag=)

pics kalas



Sötis♥




   Milton och Trisse nu ikväll. Han löste till slut problemet med hur han skulle få med sig Trisse utan att han ramlade av, haha. Klurigt




Leker med bilarna



Milton upptäckte cyklarna på busfabriken sist vi var där. Trodde nästan att han skulle bosätta sig där

Målar lite i nya målarboken med "tut-tut"- elefanten


Skäms på mig

Skulle ju lägga in lite bilder här, men så tänkte jag att jag lägger in ett videoklipp i stället. Lyckades filma
Milton när han sjöng o byggde lego, men så visade det ju sig att jag har ju inte en aning om hur man gör!! Får jaga honom med kameran istället tror jag.

ops...hade visst inte rensat kameran sen vi var i stockholm. Har flera hundra bra bilder som jag kan visa, men sen. Nu ska Milton äta

Kärlek

Milton går och kramar om Trisse, han tyckte tydligen att han behövde lite kärlek=) Han är riktigt omhändertagande den där Milton. Igår bytte han blöja på Lovelias docka, gick o bar på den, gav den flaskan o nappen. Han skulle nog bli en bra storebror, men tills dess funderar jag på en docka. Tror att han skulle tycka om att klä på och av. Pyssla om den så där som bara han kan=)

Det andra oxå

Glömde att nämna vad vi hann med innan promenaden=)
Vi åt mysfrukost med yoggi o kokt ägg framför "våra bästa år" =D. Milton blir jätte glad när deras intro börjar. Idag ropade han på mig när det började och peka haha. Vårt favorit program=)
Vi målade även lite på "tut-tut" (elefanten i målarboken) på morgonen. Milton lekte på sitt rum när jag fixade håret och som vanligt serverade han lite god mat från hans kök=)

Han kom även fram till mig och drog sig i blöjan, jag frågade om han ville byta och "aaáa" (nickade med) det ville han. La sig frivilligt ner (har aaaaaldrig hänt, han är ett sånt barn som börjar tjuta bara man nämner att man ska byta blöja). Det var inget i blöjan när jag fick av den, men tanken var ju rar=)

Var är du tränigsvärk?

Trodde att jag skulle ha lite mer träningsvärk än jag har idag efter gårdagens träningspass. Vi bestämde oss därför för att en långpromenad i solskenet.
        Det blev det kan jag säga. Hanna lura ut oss på en landsväg som var flera mil lång. Vi gick nog närmare två mil... 2,5h gick vi, då värkte fötter och ben, Milton grät av hunger och jag kände mig helt matt för jag visste hur långt det var kvar. Som tur var kom P som en räddande ängel och plockade upp oss med bil!!! Räddade!
      Han skrattade när han rattade upp bilen bredvid oss...K skrattade oxå när han fick höra vad som hänt. Förstår inte vad som var roligt? K´s kommentar till Hanna var "Tur att det inte var jag som lurade iväg henne".

Ja...kanske det. Jag tänker ialf inte gå någon väg jag inte känner till igen ialf. Inga hard feelings Hanna, jag är glad att jag är hemma och hoppas på lite träningsvärk imorgon istället=)  (hade mina rump skor på mig)

Gympa-umpa

Gick fint idag med, tror hon körde lite hårdare med oss idag, blev minsann lite svettig. Var i och för sig svettig redan när jag kom in i salen tre minuter sen. Upptäckte att Milton gjort 2an påväg dit. Fick *b* på hela handen när jag lyfte ur honom ur bilen. Försökte kånka väska, skor och en liten kille som inte ville gå in på gymet. sen in på toan av med alla kläder och så saneringen, jisses vad stressigt det blev.

Han har varit ett energi knippe idag med och munnen bara går och går och går, undrar var han fått det ifrån *hihi*

Måste försöka ta lite mer kort framöver, börjar bli tomt med nya pics. Lillen gillart inte riktigt längre. Han bara skakar på huvudet haha...underbart.

"oj"

Klockan var visst ganska mycket (mina mått) jag är tydligen ibehov av ca 12 timmars sömn o med tanke på att lillkillen vaknar vid 8-9 så börjar de bli dax att sussa. Har hunnit klart med uppgift 2 som även är inlämnad nu=)
Bara en uppgift till som ska finputsas innan jag lämnar in den. Fick VG på den första, så hoppas på det bästa

Underbara unge!

Han har varit helt fantastisk idag. Vilken energi, jag har bara suttit och tittat på honom. Energin tog aldrig slut! Det bara bubblade i honom. Tror inte att han varit tyst i ens 5 minuter idag, han bara babblar o babblar o babblar. Han har lekt igenom varenda leksak och totalt kört slut på mig.
    Imorgon är det core igen *jippi* han sa att han inte ville, men han ändrar sig nog=) Han brukar ju tycka tycka det är kul att sitta o titta på oss och äta kex, skratta lite när vi trälar. Blir nog bra=)

Jag ska sova tidigt idag. är heeelt slut.

Förberedelser

Sitter o förbereder mig mentalt för dagen. Ska dricka upp kaffet sen ska vi göra oss iordning o pysa iväg. Idag ska vi på kalas!!! Först ska vi åka o kolla på kakel o klinkers, sen ska vi hem till mamma o pappa seeen ska vi på kalas=) Måste slå in paketen här med, hoppas dom blir bra=).

Milton har bara ätit en gång inatt och det var vid halv 1, sen sov han till jag väckte honom klockan nio imorse. Sånna nätter är underbara och behövs ibland. Ladda på batterierna=). Ikväll hoppas jag på sällskap och ett glas rött kanske?

Nu ska vi sätta fart. Vad ska ni göra idag?

Fredag kväll

Befinner mig just nu hos H&P, väntar på god kvällsmat=) Milton leker med Iphone, lyssnar på fordon och massa djur....tydligen jätte kul.

Boll, boll, boll, boll

Det enda som finns i min lilla vovves huvud. Så nu ska vi klä på oss och gå ut och kasta lite boll=)

                              

                                                        Cooling, lånar lillebrors solbrillor

Kärlek

Ska ge min mobil lite kärlek. Har beställt ett silikonskydd + ett skärmskydd till den. Det är hög tid att jag tar hand om den lite mer. Kommer få dras med den ett tag. Den kommer nog dra till sig ännu mer uppmärksamhet nu, men den kommer ilaf landa mjukt. Silokonskydden har blivit jätte poppis och finns till de flesta telefoner.
Du kanske med ska ge din mobil lite mer kärlek?

RSS 2.0