back on track

Idag har mat varit intressant igen och han har ätit upp alla sina portioner så förhoppningsvis sover han gott i natt. Imorgon ska vi till en kompis och kolla in den ny pimpade lyan=). Längtar tills jag med får pimpa lya!!
   Blev en kartong idag ialf, känns skönt och så har vi städat med. Minstingen sover och jag gör honom nog sällskap snart.

Natti

Som en söndertuggad gräddkola..

Så mår min sambo (enligt han själv), stackarn har varit sjuk länge nu och det blir inte bättre. Får se om han tar tag i att ringa doktorn den här veckan...
Mille mår inte heller så bra. Han äter dåligt, man får truga i honom mat.

Vi köpte lite kartonger igår så idag blir det att packa lite. Finns ju ganska mycket i skåpen som man inte använder som man kan stoppa ner.

                              
                                                                              ♥

Miltons små äventyr

                                   

                         Miltons första "olagliga" äventyr=). Han hade så roligt med glasunderläggen
 
                                    

                                            Milton har fått en gåstol, som är väldigt spännande...

                                     

                                             Inga leksaker i världen slår mammas Ellos katalog

                                   
                                     
                              Vi gjorde pommes en kväll, Milton fick smaka och använde sin som napp=)


                                      

                                   Min fina fina pojke=) Så här börjar vi dagen, får se hur den slutar...
                               


Helt utmattad

Har spenderat natten inne på toan med huvudet i holken. Fy fasen så risig jag var. Nu är jag helt utmattad som om jag sprungit ett maraton! Vill ju inte att Milton ska bli sjuk så försöker hålla mig borta från honom, bara för det så vill han vara hos mig ännu mer en vanligt.
   Gör så ont i hjärtat att se honom sitta och titta på mig gråtandes. Så himla hemskt att inte kunna ta i sitt barn. Vill bara att den här dagen ska vara över. Då ska jag krama och pussa honom massor!!

Snorigt värre

Nu har nog bakterierna hoppat vidare till mig, och med tanke på Miltons dalande humör och hängande ögon så har de kommit tillbaka till honom (där det började).

Han levde loppan på öf idag ialf. Han kröp unt och minglade med massa bebisar och mammor. Idag var det faktiskt tre pappor på plats med sina telingar oxå, det har jag aldrig varit med om. Nästa gång ska vi göra gipshänder. Är i valet och kvalet om vi ska måla gipset eller ej, några tips??

WWF

Funderar på att bli fadder I WWF, för 100 ynka kronor i månaden kan man hjälpa till att rädda olika djur. Det kan det vara värt tycker jag. Man kan avsluta sitt medlemskap när man vill, så tycker man att  man bidragit färdigt, är det bara att hoppa av.

Idag ska vi till öf igen och träffa mammagruppen. Milton leker så himla bra när vi är där och låter mig vara, vilket är skön avlastning av allt kläng och mys här hemma=)

Han har börjat att ge sig ut på små kryp äventyr, men kommer sällan långt för att det finns så många spännande saker att stanna vid på vägen=) Lilla korven vad stolt han är över sig själv när han kryper, men mest stolt är nog jag! ♥♥

Farbror doktorn

Han trodde att det var ett virus som satt sig bla. på tarmen. Hoppas han har rätt. Vi skulle ialf prova mjölkfria produkter tills det börjar bli bättre igen. Lilla plutten. Utslagen trodde han med hade ett samband med viruset. Jag hoppas han har rätt och att han inte har någon mat allergi!.

I dag ska vi träffa mammagruppen, ska peta i mig någon lunch först. Känner mig sällan hungrig nu förtiden. Jag kan vara hungrig, men att äta känns inte lockande. Tror att jag håller på att få sambons  svår övervinnliga förskyldning=/

Måndag

   Efter att ha spenderat två timmar i akutens soffa och läst "DAM" från 2008 och "fråga Ingmar" i ICA tidningen så gav vi upp och åkte hem. De hade en doktor och 4 barn var innan oss, kl var då närmare nio på kvällen.

Har fått en tid hos farbror doktorn imorgon istället 10.20 (=/) för att kolla upp Milles lilla mage. Jag hoppas hoppas hoppas att han inte har någon allergi.

Annars har han varit på toppen humör idag och suttit och lekt och skrattat för sig själv. På öppna förskolan kröp han runt för att visa sin nya konst=)

Igår var vi i gamla stan och jag hittade en leksaksaffär, men bara träleksaker, ååå så mycket fint det fanns. Det är min nya favvo affär. Högst på önskelistan står en stor Noaks ark med trädjur oj oj oj så fin den var. Det fanns jättefina stora trädockhus med massa fina detaljer som var heeeelt bedårande till er som har flickor=)

En liten tös är född

Min barndoms kompis fick en flicka förra veckan. Grattis!!!=)
Tänk vad tiden går och att vi som själva var små nyss har växt upp och skaffar egna familjer. Känns konstigt, för jag känner mig inte så stor.
  Kommer ihåg känslan när Milton var ny hur underbart livet kändes (fortfarande lika underbart). De små underverken. Är så lycklig över min lilla familj, tack så mycket för den.

rapsolja = sova?

En tesked rapsolja i måltiderna och Milton kommer sova på nätterna? Låter ju som en bluff, men visst, jag provar gärna.

csn

Dom vill att man ska betala tillbaka sitt lån, med pengarna som man lånar av dom..?

Kläng apa

Milton har blivit en liten mamma-kläng-apa. Han kravlar bort till mig, trälar och stånkar sig upp i mitt knä. Han vill vara tätt tätt inpå mig. Mysigt i ungefär 5 minuter. Sätter man ner honom/går iväg går hela hans värld i kras och krokodil tårar rullar nerför hans kind=(

Han tar sig fram riktigt bra nu, vi övar hela tiden. Han tar ett kryp tag sen faller han fram och så börjar han om, så snart har han det nog.

Vaknade imorse av att han stog på knä och höll i mig samtidigt som han pratade i örat på mig, okej..killen kan resa sig upp. Det var en nyhet. Så bara på en kort period har han lärt sig att resa sig och sätta sig upp. Det går undan nu.

Vovven löper, så hon springer runt med en trosa och ser dö löjlig ut hehe, hon skäms som tusan och går runt och blänger på än. Hon ger en helt ny innebörd till ordet "köttros" =P

prickig

Min lilla skrutt har fått röda prickar på magen? BVC sköterskan trodde att det var virus prickar, men imorse hade han fått fler. Någon som vet vad det kan vara??
Idag håller vi oss nog inne så att lillen frisknar till någon gång.

Har fått hem en kod så att jag kan ställa Milton i dagiskö. Jätte smidigt. Då kan man anmäla honom till olika dagis och se vilken köplats han har osv. Dagens teknik=)

familjen annorlunda

Dom är ju helt underbara. Världsmys att titta på alla små raringar och hur deras föräldrar lyckas få allt att gå runt=) Heja heja.
Haha vad sköna de är.
De matar björnarna med äpplen och kanelbullar.

Mammas lilla hjärtegryn

Lillen är fortfarande sjuk, äter dåligt gör han med. Tycker det ser ut som han gått ner i vikt=/
Vi ska ju till läkarn imorrn så får se vad hon säger. Lilla plutten vad han ser hängig ut, men ändå är han jätte snäll.

Han har lärt sig att sätta sig upp nu, blev vi varse igår kväll när vi lagt honom. Kristian kollar in i sängen och säger "la inte du honom??" "Jo" sa ja. "Jaha, för han sitter upp nu ialf". Vart jätte stolt över honom. Han var nog lite stolt över sig själv med, för han sken som en sol när jag gick in till honom. Gav honom lite beröm innan jag var taskig och la honom ner igen.
Idag ska vi åka brum- brum=)

Julbord

Vi fick julbord idag på barncancerfondens dag, och vilken måltid sen. Jisses, trodde jag skulle spricka!! Det var jätteroligt att se alla och gratulera Hanna till hennes förlovning. Hon undrade när det var vår tur....

Imorgon ska vi hämta bilen JIPPIE!!Jag ska köra jungfrufärden. Så se upp där ute på vägarna för imorrn ska det åkas=)

Har hittat en helt underbar matta, precis en sån jag fanticerat om, så den ska vi åka köpa snart hoppas jag.


Mille bus

                                        Mammas lilla älskling leker med sin plingande boll ♥


                             

                                                          Hoppas alla får en mysig helg

Paket

Fick hem ett paket idag med nya handdukar, har nämligen tänkt att ha ett litet färgtema på varje toalett. Jag hittade de mest bedårande saker som passar alldeles perfekt, vill inte avslöja nu utan ni får se när det är klart=) Ni som känner mig vet förmodligen ändå vilka färger det handlar om=)

Imorgon ska vi på julgransplundring med barncancer föreningen (eller vad den nu heter), ska bli kul att träffa Kristians släktingar lite. Tror att lite av pengarna går till barncancer föreningen, och det vill vi ju stödja så att fler barn kan räddas som Kristians lilla tjeja.

Nu till något helt annat, när vi gick ut förut så hörde jag något när vi kommit runt hörnet. Jag vänder mig om och ser en kvinna hänga ner i en sån där stor soptunna i plast. Det enda man ser är hennes rumpa, Diza undrade vad sjutton det var frågan om och morrade lite misstänksamt. Såg så jäkla kul ut, vad var hon ute efter liksom?
    Det var ingen uteliggare utan en ganska piffig kvinna (hon reste sig upp en gång och tog mer sats för att komma enda ner) Det är vår tunna med återvinningstidningar, hon var väl ute efter en metro eller H&M katalogen??

Snor

En dag på öppna förskolan och Milton börjar snora. Natten var en mardröm med gnäll, stånk och stön. Så idag har han varit helt golvad. Han somnade sittandes i mitt knä på golvet, det händer aldrig!! Snoret bara rinner och varje gång man torkar honom skriker han. Lilla plutten

Försöker lära honom säga "mamma". "Säg mamma, Milton" och han asgarvar "säg pappa" och ännu mer garv, så jag får nog lägga ner det där.

Den förlorade fadern

K har kommit hem efter sin konferens med jobbet. Skönt att ha honom hemma=)
Vi har varit på öppna förskolan och busat med massa barn och sjungit. Detta gjorde oss båda vrålhungriga och jätte trötta så vi slängde i oss mat och däckade mer eller mindre båda två. Miltons kompis var på öppna förskolan och hon hade med blivit stor och fått tänder. Nu är dom inte minst på öppna förskolan längre.

Har börjat att rota lite i lådor för att se vad vi kan kasta innan vi flyttar. Uch, nu blir de ingen mer flytt på vääääldigt länge. Förra året blev det två flyttar=( I år blir det bara en.

dumma H&M

Varför har H&M jätte söta basketskor till tjej och jätte fula dojor till kille??? Milton vill oxå ha basketskor!!
Dumma H&M

i huvudet på Lotta

I mitt huvud pågår just nu inredning av Miltons nya rum. Ska bli sååå kul att fixa iordning. Kristian har lovat att det får bli mitt projekt och han ska bara vara snäll och hjälpa till. Någon som har några bra tips på hur man kan inreda? Rummet är lite avlångt och ca 9kvm2. Alla ideér är välkommna=)
Vill ha tips på It all- färgsättning, tapeter, möbler, stil

Stora pojken

Mitt hjärtegull kan sitta, tänk vad tiden går. Bjuder på lite kort, de var längesen. All kärlek till dig Milton.



Håret har växt som tusan på sistonde





dagens agenda

- Dansa ut julen (utan dans)
- Damma
- promenad
Roligare än så blir det inte. Har lite att pyssla med här hemma när vi inte vart hemma på så länge.

Längtar till april för att vi får vårt lilla hus då=) Tråkigt att lämna fina stockholm, men familjen är viktigare. Inte så jätte spännande Caroline, men men=)

tillbaks till vardagen

Ska bli konstigt att vinka av Kristian imorrn när han går till jobbet. Vi har ju vart hemma tre veckor ihop. Så imorrn börjar vardagen igen. Denna vecka blir det öppna förskolan och träff/promenad med de andra mammorna. Ska bli kul att se om de små frön´a har växt något undet jul=)

(Jag längtar med till April Caroline, fast lite av en annan anledning=))

By night

Idag vart det god middag hemma hos svärmor innan avgången till stockholm. Känns konstigt att åka hem nu när vi vart i motala i tre veckor. Nyfikna som vi är åkte vi förbi vårt lilla hus på vägen för att se hur det ser ut "by night" hihi -Looks good;)

Mille som alltid somnar så lätt av att man lägger ner honom i sängen har den senaste veckan tjurat ihop. Han skriker som en gris när man lägger honom. En timme tar det att få honom att somna, gäller samtliga sovtiderna. Dessutom har han börjat vakna en timma vid 2-3-4 nånstans och bara skriker och är jätte- arg/tjurig/ledsen. Nån som vet vad denna helomvändning kan handla om?? Känns som man är trött hela dagarna bara för att man inte får sova ordentligt=/ Gillar inte.

6 månaders dag och avslöjad hemlis

Grattis mitt hjärtegull på din 6 månaders dag. Varje dag med dig är helt underbar. Mamma & Pappa älskar dig ♥

Och sen nu till hemlisen/utflykten vi gjorde...Vi har skaffat radhus i Linköping (straxt utanför) det ligger i ett jättefint nybyggt område med dagis och skola runt knuten.
     Hela området krylar av unga par och små knoddar.     Ska bli sååå kul att få pyssla i trädgård (en liten ialf) ha grillfester, inreda Miltons rum. Det bästa av allt är att det är helt nybyggt och allt är jätte snyggt och fräscht. Det är lite funkis stil och vi kommer bo i mitten av tre hus. Att vi har sol från morgon till sen kväll är ett stooort +. Är så glad=)

Ska bli skönt att flytta nära vår släkt så att Milton får träffa dom oftare. *Längtar*


utflykt

Idag har vi varit på utflykt, jätte kul och spännande framför allt. Får se om jag berättar för er imorgon vart det bar=) Ikväll blir det familjemys för hela slanten. Imorrn blir Milton 6 månader!! Helt galet att vår plutt blivit så stor. Helt helt sjukt, känns ju som igår (men ändå inte) som vi åkte hem med vårt lilla knyte. Varje dag är fortfarande spännande att se hans framfart och vad han hittar på, man kan aldrig få nog av att titta och le åt vårt solsken

volvo

Vår nya bil har kommit! Den står i bilhallen och blänker. Vi fick känna lie på den och provsitta, den luktade ny bil=) ÅÅå vill få den nu! (väntar på vinterdäcken bara)
Vår fina fina bil, den ska få massaor av kärlek.

Nu ska vi på middag, är såå hungrig.
Var ute förut, men det var alldeles för burrigt.
Imorrn ska vi på utflykt..hihih längtar

Som söndag fast tisdag

Känns som en slö söndag idag. Var uppe halv åtta för att åka till farbror doktorn som var en flick doktor. Som jag trodde så är det en inflamation i handen. 150 kr fattigare med den vetskapen.
   Idag är det super fint väder, kanske ska ta en promenad bort till hästarna, såg att de var ute idag. Jag vågar mig ju fram till staketet nu, men kommer de för nära är de ju lite läskiga, de har en förkärlek till att försöka nafsa mig jämt.

Nu sitter vi och väntar på att lilla M ska vakna så vi kan åka in till stan

Småland

Anlände just till småland för en mindre släktmiddag med Kristians släkt. Ska bli kul att se dom igen och att de ska få se Milton, hur stor han blivit sen sist.
    Kristians mormor kommer vara där. Ska bli skoj, kommer nog knäppa ett par kort.
    Dagen till ära har Milton på sig en julklapp från Villervalla med massa fina stjärnor på, mammas lilla stjärna=). Han har susat gott så han kommer vara på toppen humör efter ha fått lite kalops i kistan=)

By the way så sitter han nu, sen cirka en vecka tillbaka. Gött att bara kunna sätta ner honom.
Plus i kanten för vackert vinter väder!

2010

Kändes lite vemodigt att lämna 2009, för det var ett sånt underbart år. Den finaste kom till oss, semestrar, värme och perfekt födelsedag är det vi lämnar bakom oss. Dock kommer 2010 bli ett bra år det med, alla dagar med Milton kan inte bli annat än bra.

Nyårsafton då, till denna dag hade jag längtat, för jag hade ju fått en fin klänning att ha på mig. Mille accepterade äntligen välling i flaska så ett glas skumpa och ett glas vin skulle få plats i magen bland den helt underbara maten som Diana och Stefan lagat. Milton var en solstråle och somnade vid 9 i ett sovrum på övervåningen i den fantastiska herrgården.
   Babyvakten kopplades på och jag öppnade vin flarran. Kände mig jätte syndig när jag satt och smuttade på mitt vin. Alla var på topp humör och kvällen blev verkligen super lyckad. Vi kom inte hem förän 4!! Det känns lite idag kan jag säga. Soffan, brasa och tv är vad som gäller. Kristian hade Milton roden inatt/morse och skötte instoppning av napp och matning. Mina tuttar börjar dock värka efter att inte ha ammat sen 9 igår kväll.

Summan av kardemumman är att jul och nyår har varit dom bästa, förmodligen tack vare vår fina Milton.
Nu ska jag krypa ner under täcket ett tag medans Milton sover innan vi går ut i vårt vacka vinterland

RSS 2.0