Två dansande små troll=)

Igår var Miltons kusin Lovelia här. Hanna filmade dom när dom dansade och sjöng till Pippi Långstrump. Hon kan det där med att lägga upp videoklipp lite bättre än jag=P Så kika in där och titta när dom shakar loss=)
Smoothiechee

3D

När vi var i vecka 16 så gjorde vi ett missbildningsultraljud för jag har blivit så nojjig efter min tid på neonatal/IVA!
    Det visade ingenting och det var en mycket frisk och livlig liten krabat som bodde där inne. I vecka 16 är dom ju inget vidare söta hehe dom har inte fått människorutseéndet än, men bilderna blev toppen och Crocus som vi gjorde det hos var verkligen toppen. Vilken man! Han berättade om allt han gjorde och om alla mått han fick fram och varför man gjorde så. Stor skillnad mot vårt v.19 ultraljud. Tänkte bjuda på någon bild därifrån ialf.




Lite små läskiga kort tycker jag



Om ni får möjlighet, gör ett 3D ultraljud, jätte häftigt och lätt värt sina pengar


Dagis röst

Milton har med sig sin dagisröst hem om ni vet vad jag menar? Det bara dånar och tjuter i huvudet av hans stämma. Han har fram tills nu inte haft någon dagis tämma, men alla små barnen har väl växt till sig och måste vråla för att höras. Tar ungefär hela efm. att skruva ner rösten igen (typ lagom tills det är läggdags)

Nu lagar han mat och bjuckar på glass=) Just nu är han i affären och köper mer glass för vi åt visst upp allt.








Hanna & Lovelia har precis varit här och lekt med oss. Idag lekte dom jätte bra ihop och de dansade och körde jaga. Nu är ialf jag super trött haha=)
Ikväll DS kära vänner=)


Miss you like crazy

Har abstinens efter min lilla pojke! Efter att knappt träffat honom på två dagar så har jag Milton sug! Det här går inte. Jag hämtar hem honom tidigare helt enkelt!!





Sångstund på ett högst "olagligt" ställe



Tänk att vi knåpa ihop något så fint Krille!♥


Popcorn maskin=)

Känner mig som en pocorn maskin. Hann bara skriva det där inlägget om att det inte är så mycket aktivitet i magen=P
Sent på kvällen ör han ett rejält race! Det bara sparkas och knuffas oavbrutet som popcorn liksom. Det är stark liten rackare med, hårda sparkar och trycker hårt på magen gör den med.På dagarna är den väldigt och lugn och endast några små kickar känner jag av lite då och då. Milton var verkligen inte så här aktiv och hårdhänt. Vi börjar tro att det är en liten vilde som kommer komma till oss=)
  
Igår låg jag och tittade på magen och sparka syndes jätte tydligt! Det måste vara jätte skillnad mellan första och andra graviditetn vad det gäller sparkar, för med Milton kände jag bara små små rörelser fast då mer in i magen vid den här tiden. Båda två ligger på samma ställe i magen så det har inte med det att göra...en vilde helt enkelt=)

"Ledig"

Inte direkt, men på hemmaplan ialf. Praktik kör i två dagar och en dag att vila upp sig på. Ett pass kvar sen kan jag koncentrera mig på mina sista uppgifter.

Är lite nervis, min nya chef ringde igår, men jag fick inte tag på henne sen..undrar vad hon vill? Allt var ju bestämt med hur vi skulle göra när jag slutar skolan..så jag kan inte föstå varför hon ringer?? Oj oj oj vilket nervknippe jag är.

Nu ska jag dricka en mycket välförtjänt kaffe efter att ha jagat runt hela morgonen och letat efter Miltons ytterkläder! Sambon har inte riktigt förstått det där med ordning och reda...

Pannkakor med sylt=)

Snart är det lunch dax och idag ska stora mannen i huset göra pannkakor. Sen pyser jag till praktiken igen. 14.00-21.30 låter väääldigt långt, men som tur är har vi kul och tiden går ganska snabbt.

Igår kväll hade vi kvällsmys hela familjen. Milton var vaken med oss och vi myste i soffan och tittade på "Så mycket bättre", tyckte dom gjorde riktigt bra tolkningar igår. Sen slocknade han på två sekunder i sin egna säng (hans önskemål!?)



"Milton fin mamma"
Milton gjorde sig så här fin när vi skulle åka till affären här om dagen, sen stog han och speglade sig lite. Undrar vem han har titta på??=)


Filt med en svans??



Hehe händer mycket konstigt här hemma=)

Nu är kyl och frys påfylld igen och det blev proppfullt=skönt! Då hoppas jag att vi klarar oss veckan igenom. Imorse hade vi nämligen inget kaffe! Ni förstår vilken kris det var här hemma va??!!


Alldeles själv!

Milton dukade bordet alldeles själv, vilken duktig pojke vi har ♥



Ikväll blir det potatisgratäng med massa vitlök och fläskfilé *mums* Lite ärter och rödvinsås till det med såklart ååå vad gott!


Vecka 20!!=)

Nu har halva tiden gått. Känns kanon och nu känns det som att det bara är nerräkning kvar. Det är ju så tråkigt att man bara går och hoppas att tiden ska flyga fram, när man samtidigt vill njuta av varje minut man har.

En liten magbild med. Känns som tillväxten avstannat lite och att det inte händer så mycket för tillfället. Kickarna, buffarna och puffarna känns likadant och lika mycket som för 3 veckor sedan. Och såklart är min "vän" foglossningen kvar och vissa dagar går jag värre än nyopererade ryggpatienter på min Avd hehe

 



(Mysbyx-lördag än så länge =P hihi)


Ingen mask??

Har inte sett till eller märkt några symtom på dom små äckliga...men än är väl inte säkert=/ Tvättar och spritar honom direkt när han kommer från dagis samt byter kläder. Ska koka napparna med

Annars verkar ju det här bli en härlig, solig och ledig lördag=) Vi har inte gjort ett smack än och det är väl så dagen kommer se ut i fortsättningen med=) Super skönt! Imorgon ska jag ju infinna mig på praktiken 14.00 igen. Bara en vecka kvar nu!

Hoppas solen skiner på er med

Jobb dax

Jaha..det var den förmiddagen. Vad fort tiden går när man inte vill det! Ska slänga i mig lite mat och pysa till jobbet. Ska förbi H&M och byta en tröja först med. Ikväll blir det mormor och morfar som hämtar på dagis. Kommer nog gå toppen det=)

Sa jag att de har fått mask på dagis?? Uch vad äckligt!! Jag drömde om jäkla maskar i natt och Milton har jag skrubbat kan jag säga. Sprit flaskan användes flitigt igår!! (hand sprit alltså) Vill inte ha! Det och löss är nog det vidrigaste ett barn kan släpa på sig. Jag hoppas hoppas hoppas att vi inte får hem det!

Min andra stjärna

Eftersom jag börjar sent idag så vill jag ha min lilla snutt hemma ett tag så man inte saknar honom allt för mycket sen!

Idag var tydligen målet att tömma heeela lådan med bilar i "Nu är den tom".... aha and then?? Sen var det ju bara att knalla därifrån och börja leka med garaget istället?!












Tillslut morrade han på mig (som ett läskigt monster) antog att det betydde att jag skulle sluta ta kort haha


Min stjärna

Satte upp min adventsstjärna och julgardinerna i köket. Älskar Ikeas lätta mojäng att lägga upp gardiner med. Går på ett naffs och ett syproffs som mig behöver inte anstränga sig=) 





Jag är ju inte så mycket för rött som är en julfärg utan det brukar bli lite alternativa färger. Älskar denna lila adventsstjärna med glitter! Den är visst lite liten och fjuttig har jag upptäckt efter att jag kikat in hos andra haha. Nya gardinerna med, vad tycks?? 


Hej Vovven

På schemat står att åka och köpa en stjärna till Miltons fönster och det ser han verkligen fram emot=) Han vill åka nu=) så bäst att sätta fart då.

"Hej, vovven. Gör du? Vill du vovven" Milton snackar lite med vovven med sin lenaste röst=)




Om ni berättar

Om någon vill vara så snäll och berätta hur man lägger upp ett videoklipp på bloggen så ska jag lägga upp ett roligt/gulligt/härigt /bedårande (ja ni vet alla gulliga ord man kan benämna sina barn med) videoklipp på Mille här om dagen!

Fruktstund

Ett alternativt ställe att äta äpple på, för lite mer spänning i vardagen kanske??
Krille tog tåget idag, så jag och Milton ska åka och inhandla prylar inför första advent när han slutar dagis, sånt här gillar jag=)








Bebis sovplats

Milton är visst en liten planerare som sin mamma=) Och igår berättade han för Krille när jag var på jobbet att bebisen skulle få sova i Miltons säng med honom (jätte sött) sen ändra han sig några gånger och sista budet var att alla skulle sova i mammas och pappas säng, men det var lite väl generöst tyckte Milton och sa att bebisen får sova "dä på golvet" och syftade på toalettgolvet...sjysst hehe. Till slut kom dom fram till att bebisen åtmisntonde kunde få sova i sin säng=)

Lite frukost här på jobbet. Kaffe=välbehöv...

Lite frukost här på jobbet. Kaffe=välbehövlig så här dax:) Imorse var det super mys att få gosa och pussa på min lille pojke innan jobbet, ååå vad jag saknade honom igår. Idag slutar jag 4 så i Efm blir det massa gos:)


The big Ul

En riktig besvikelse=( Bilden var suddig och vi såg vår lill* i helbild några få sekunder och då var det alldeles suddigt och kroppsdelarna gick knappt att urskilja. Ååå så besviken jag är! Det här är ju det alla ser fram emot, att se den lille och se profilen, vi hade ju så gärna velat jämföra med Miltons profil för att se om de är lite lika.
*suck* vi får vänta med det tills den kommer ut då...

Bilden var super mörk och bluddrig fattar inte hur hon kunde se något själv? Hon hade jätte problem med att få till bilder att mäta på och misshandlade min mage totalt, varken jag eller den där inne uppskattade det alls. Här är dom ynka två bilderna (och dom fick vi gratis så hon var nog med missnöjd)







Den här sista bilden är på Milton i ungefär samma vecka som jag är i nu. Jag tycker det är stor skillnad ialf.


Diza & jag

Diza tyckte att vi skulle ha lite kvalité tid tillsammans. Hon står och hänger över mig och buffar, puffar och kraffsar på min hand så att skriva är inte lätt=) I ett tappert försök hämtar hon bollen istället... Får nog helt enkelt lägga ner detta för en stund och leka en stund med henne innan vi ska på Ul=)

Hörs sen!=)

V. 19 + Ul

Idag är vi i V. 19+2
Så här tjock och glad är man då=)



Jag har ju lyckats att få foglossning denna gång, vilket jag slapp helt med Milton. Nu har jag haft ont i flera veckor och hoppet om att det bara skulle vara tillfälligt har snart runnit ut=/ Idag har jag haft grymt ont och jag känner mig som närmare 100!
Bebisen däremot mår nog väldigt bra. Det är en livlig liten krabbat som kickar och buffar riktigt hårt trots att bebisen bara är ca 15 cm mellan huvud och stjärt och väger ynka ca 280g. Imorgon ska vi på Ul, vilket ska bli jätte spännande, sista gången vi ser den lille innan den kommer till oss i April.


två glada

Två glada bär som ska på dop, en av oss har väldigt mycket spring i benen=) Som tur var fanns det massor andra barn där att busa med




Bakluckeloppis

Igår var det bakluckeloppis på parkeringen vid skolan. Tog en tur dit efter jobbet och gjorde ett litet fynd. En gitarr till Milton med massa knappar och som spelade olika låtar. Han lekte med den enda tills vi skulle åka på dop, och då ville han ta med sig den hehe..tror kanske inte det skulle ha varit så uppskattat=P
   Försökte få honom att posá med gitarren, men det gick inte!

Nu ska vi äta fiskgratäng med potatis=)


Mys söndag

Idag har vi inga planer, åå så skönt=) Eller några små måsten, men i det stora hela ska vi bara njuta av en ledig dag.

Första och andra dagen på praktiken gick bra, kände mig väldigt förvirrad och ny, men i Lördags kändes det redan som man hajjade galoppen. Mina undersköterske uppgifter (typiska) gjorde att man på något sätt visste vad man skulle göra och man såg vilka arbetsuppgifter som var mina och vad som behövde göras.


Nu bär det iväg!

Hej hopp dax att dra, nu börjar det pirra lite i magen=) Kommer nog gå fint skulle jag tro. Kommer sakna min lilla pojke ikväll bara=/
   Hann ju såklart inte hälften av allt som skulle göras=P

Dagis schemat, hämtning, lämning, tider tog längre tid att fixa än väntat. Vilket pussel det blev av det hela.

Hoppas ni får en riktig myskväll hemma med era familjer.

Första praktik dagen

Idag gäller det. Kl. 14 ska jag infinna mig på avd. 30, redo för ett lååångt arbetspass. Lättnaden är att de andra i mitt team är lika "nollställda" som jag. Ingen vet igentligen vad vi ska göra hehe.

Innan jobbet måste jag hinna handla, slå in paket inför dopet i morgon osv. Nästan stressigt att börja två för man går bara och kollar på klockan hela tiden och tänker på jobb. Jobbigast av allt är att jag inte får träffa Milton förään imorgon när jag kommer hem=( Kunde inte sluta pussa på honom i morse!

Imorgon blir det som sagt dop, men innan de har jag praktik så morgondagen blir minst lika stressig.

Nu ska jag skriva schema till dagis innan jag drar igång med det andra. Ha en toppen dag allesammans.

Skönaste killen

Titta vilken liten slappis vi har=) En riktig liten glidare





Lyckan var total när nya playmobil katalogen kommit=) Det var mycket "wow" och "ååå" i den. Ni ska ju inte tro för en sekund att hade någon plan på att komma ner...


fattig-are

yes stämmer. 1069kr fattigare och en mer eller mindre tjurig/missnöjd hund. Vetrinär besök stod på agendan idag och en ny utredning om hennes lilla ögat har rullat igång. Denna vetrinär var dock mycket bättre och vi kände båda (jag & Krille) större förtoende och fick en bättre kontakt än med det djursjukhus vi varit på tidigare. Nu väntar en 7 dagars antibiotika kur för vår lilla fyr-fota vän. Nu hoppas vi på det bästa och att hon snart ska bli bra.

                           

                                                 Diezel (vänster) & Diza (höger)

Hemkommen

Nu är vi hemma! Stackars Milton var ensam kvar på dagis (var nog bara jag som tyckte, han hade fröken för sig själv och fick en helt clementin själv)

Föreläsningen/introt inför praktiken gick jätte bra, bara jag som är så negativ jämt innan jag vet vad som väntar mig. Tror att det kommer bli trots att det känns lite luddigt. De jag ska jobba med verkade jätte trevliga och lättsamma och det känns skönt! Känns bara skrämmande att det bara är vi studenter som driver avdelningen =/ Kände mig med ens väldigt okunning och liten.
   
På fredag är första passet och det känns skoj/läskigt

Nu ska vi äta här innan jag och Hanna ska ha vampyr kväll=)


En lunch insats

Måste stoppa i mig lunch innan jag pyser iväg, har bara såå dålig fantasi och ingen lust att laga till bara mig=/
Packa ihop lite saker i väskan med måste jag o fixa håret..jaha bara att sätta fart känner jag.

På dagis höll de på att laga lunch ute till dom små när vi kom dit. Hade lust att trycka ner rumpan på bänken vid alla barn jag med hehe. Service kallar jag det.

På hemmaplan

Här hemma har jag en liten busunge som leker för fullt=) Yes, lilleman fick vara hemma med mig på förmiddagen, jag har en föreläsning i efm. och då tyckte jag att det blev lite för lång dagis dag. Skönt att inte behöva stressa på morgonen och tjata på honom.

Ikväll kommer älsklingen hem igen och ska jobba hemma torsdag och fredag. Det har vi längtat efter=)

Och i magen har jag visst en riktig vilding som hoppar studsmatta??? haha känns så ialf=) Trots att jag upplevt puffar och buffar en gång tidigare så känns det lika häftigt och underbart gång 2!=)











Så här ser man Milton ofta göra med armarna, det är lite av hans grej;)


Ny bil

Har hittat en jättefin bil (jag går på utseénde, blankhet och inredning) tror att jag är lite små kär i den=) Både jag hund, barn och vagn får plats i den oxå! Krille som går på allt det där man ska gå på tyckte med att den verkar bra. Tänk om den blir vår vad glad jag skulle bli!!=)

                                                        
                                                           Tuut tuut!
                                                 (bilden lånad från google)

Me too

Igår ramlade jag in över en rea på Me too kläder! Jag äääälskar deras kläder. Tycker dom kan vara så himla bedårande. Så ni kan ju tänka er hur lyrisk jag blev=) Om ni som jag gillar deras kläder gå in på Ellos och klicka er in på deras "outlet", men skynda för det finns inte så mycket storlekar kvar!!




Tisdag= ny energi

Idag är energi nivån påfylld och det känns som det blir en kanon dag=)

Tack alla rara för gratulationerna om vår lill* i magen. Blev jätteglad av att läsa dom=)

Roligast av allt med den här graviditeten är att jag har två kompisar som ska ungefär samtidigt! Bara några veckor mellan oss, det tror jag blir jätte skoj och för våra barn med som oxå kommer bli kompisar precis som deras mammor är och har varit väldigt länge nu.
       En av vännerna som ska få är även Miltons faster, så han kommer få en ny kusin och bebisen i magen får en jämnårig kusin. Det blir toppen tror jag=)!!

 

                       

                       

                  Milton & hans kusin Lovelia. Båda ska inom några månader bli storasyskon ♥
   Korten är ifrån när jag var barnvakt till Lovelia en sväng, här har vi precis hämtat Milton från dagis och ingen av dom orkade gå såklart=P


Nu ska jag berätta!

Hemlisen jag skrev om är väl ingen jätte hemlis runt om längre, men för er är de väl de. Nu är det väl inte så mycket att hymla om längre=)

I April kommer Milton att få ett litet syskon!=) Milton ska bli storebror och vi ska bli tvåbarnsföräldrar. Ett jätte stort steg, men vi längtar så efter den lill* .


                        

Ganska lika tycker jag, har liite större mage nu än då. Annars har den här graviditeten varit helt olik den första. Alla symtom och krämpor kom med en gång=/ Förra gången mådde jag oförskämt bra. Nu är jag som en 90årig tant haha=)


"pappa bäst"

Firade ni (era barn) pappa i går?? Milton gav sin pappa ett grönt, platt paket med prickar på med kommentaren "pappa bäst".
     Tror att den kommentaren slår de flesta innehåll man kan få i ett paket=) Sen bestämde Milton att de skulle sitta på mattan och öppna paketet. Där i fanns en väggalmenacka för 2012 med bilder på lilla familjen. Kommer verkligen att behövas nästa år! Pappa Krille blev jätte glad över sitt paket, men mest över sin sons kommentar så klart=) (som jag givetvis absolut inte hade något att göra med =P)


Pular fortfarande på inlägget, men det kommer strax=)=) hihi

Resultat

Idag var jag lite snabbare med att få Milton på pottan och trött som han var så satt han kvar en stund och efter någon minut eller två kissade han en riktig skvätt.
    Vi alla hoppade till när det började spela innan vi fattade vad det var som lät haha. Duktig gosse. På torsdag ska vi på utvecklingssamtal på dagis och då tänkte vi ta upp potträning så dom börjar träna med honom där oxå.

*Stolt mamma*

Måndag hela veckan

Känns som jag jämt skriver att det är måndag eller fredag. Veckorna bara skuttar fram! Tänk att halva november gått! Jag och Krille har gått igenom mitt schema dom närmaste veckorna inför praktiken. Tror att vi lyckats pyssla ihop det vad det gäller bil, hund och dagis. Vi ska alldeles snart börja kika på en till bil som jag ska ha till jobbet, för snart börjar jag jobba iiihhh=) Det blir inget fancy fancy, men barn och hund måste såklart få plats och åka säkert.

Solsken idag hörrni, härligt härligt. Ska pyssla ihop ett litet inlägg till senare så kika in sen så ska ni få reda på en hemlis;)

Söndags seg

Är så där härligt söndags seg. Milton körde all in igår när mormor & morfar kom, det skulle lekas i ett och halv 8 var han fortfarande på strålande humör och lekte som bara den. Dock var han nog innerst inne helt slutkörd för han sov ända till 8.39!! Det har inte hänt på några månader=)

Vi har hunnit med lek & promenad idag innan dom åkte hemåt. Nu ska vi göra oss iordning för att åka till Miltons farmor en sväng.

Hoppas ni får en bra dag.

Pott pling

På förmiddagen plinga de lite i pottan igen, bara några droppar, men Bamse kallsongerna åkte på och han vart jätte stolt=)


06.50 en lördag, nu skojar du va?

Så dax väckte Milton mig och ville se på Bompa...låt se... då hade jag sovit i 6 timmar, inte jätte aktuellt. Jag sa att det var natt och att han fick sova en stund till=)
08.20 vaknar jag och han ligger bakom mig och snuttar (vaken) jag vänder mig om och gosar lite och frågar om han har varit vaken hela tiden "ja" *skratt* , skrutten då!
Sen vände jag mig om för att tända lampan då drar han mig i armen och säger:
"nää mamma kom tillbaka"
"Vill du gosa mer?"
(jag)
"jaa"

Sötast i världen då!!!

En dimmig lördag i November

Oj, kan inte fatta att det är November redan. Har ju varit så skönt väder ute så hösten har inte känts så där trälig som den kan vara.

Idag kommer mina föräldrar på besök och ska stanna över natten, ska bli toppen roligt och vi längtar så tills dom kommer. Milton har bestämt massor kul som dom ska göra=) Tur att dom kommer ha söndagen på sig att vila upp sig haha=)

Mys-pys i soffan, jag & grabben ♥



Nu tar vi kväller här i stugan, vi ska mysa några minuter till innan läggdags.
Vi syns imorgon!


Tävling hos endenise.se

Jag är med och tävlar hos endenise.se om ett hemligt paket från "Ekoleko"=)













Tävling i samarbete med EKOLEKO

"Jag tävlar hos endenise om ett hemligt paket från EKOLEKO. Tävla HÄR du med"

Nu drar jag igång ännu en tävling. Denna gång i samarbete med underbara EKOLEKO. Det finns en hel del leksaker på nätet men det är inte alla som har giftfria och miljövänliga leksaker. EKOLEKO är en butik fylld med giftfria leksaker. Giftfria leksaker är något vi som föräldrar alltid sträver efter, eller? Se nu till att vara med och tävla om detta hemliga paket som garanterat innehåller bra leksaker för barnen. Såhär innan jul så skadar det inte att vara med, julklappar kostar en del :)

 

 


over size ;)

Pics på nya tröjan, den är tunnt stickad eller vad man ska säga, har en liten fick på bröstet och inköptes för en billig peng på H&M



Bad honom att lägga sig på mattan för att jag skulle få med tröjan framifrån, de andra tjugo korten blev på baksidan av tröjan haha


Hej hopp fredag!

Tänk att jag missat totalt att det är 11-11-11 idag hihi. Såg det när jag gick in på fejjan på lunchen. Vilket stohej det varit om det. Själv har man suttit i en provsal flera timmar lyckligt ovetandes om hysterin.
Lunchade med mig själv efteråt och guuud så skönt det var, alldeles tyst och lugnt. Jag åt ultra långsamt=) Lyx nu förtiden ;)

Sen vart det en tur på stan, små köpte lite på rean. En jättefin tröja till Milton som han kan växa i märkte jag haha. Leggins och tröja till mig, tänk att jag fick två och han bara en ;)

Ikväll blir det filmmys med popcorn och choklad ska bli jätte skönt.
Vad ska ní göra en sån här härlig fredag kväll???

Det här var en bra idé "kanske"

  Milton har börjat säga "kanske" efter meningar, "den här bilen kanske". Och det här tyckte han var en bra idé... kanske



                      

                "oooj mamma". Kan man säga, play doh lera intryckt i vanen är ingen bra idé.

                      

                                  och så här ser man ut när man känner sig lite skyldig=)

                     

Rea

Igår kikade jag in på H&M:s sida och upptäckte att de hade rea på vissa handdukar, badrumsmattor och dyligt. Det var inte rea på alla färger, men jag klickade hem lite nya handdukar och en badrumsmatta. Hade velat ha lila handdukar, men de var slut=( Kika in där om ni är lika handduks sugna som jag=)

God morgon på Er

Nu intas det frukost hos oss (jag äter sen) som vanligt ska det ju krånglas och bråkas lite innan maten så nu har vi en kamp med klockan oxå. Spännande att se om man hinner till dagis till 9 (alltid samma visa)

Milton väckte mig 06.20 och sa till mig att gå upp...kändes inte jätte aktuellt kan jag säga. Idag kommer han nog sova väldigt gott på dagis med tanke på att han redan är trött.

För mig väntas det att läsa bok inför provet imorgon oh jag känner mig faktiskt taggad och hoppas att det kommer gå bra=)

Vad ska ni hitta på idag då?

                           

                           

                           

                          
      En försommardag på ALV. Vi hade en toppen dag med släkten och minnena värmer i höstmörkret.


Besök

Vi har haft besök på efm. Miltons kusin var här och lekte lite. Det var mycket bok läsning och sjungning idag vilket är en trevlig omväxling med alla bilar och traktorer=)
Milton sjöng hela björnen sover jätte fint och tydligt, men när jag skulle filma honom tyckte han att jag kunde sjunga själv haha
Vi hade givetvis Emma här på besök oxå, men hon hann och smita iväg innan Milton kom hem.

Just nu sitter jag och funderar på vad jag ska göra för kvällsmat=/ Inte sugen på någonting ju...

Där satt den!

Första uppgiften i Näringslära inlämnad och med ett VG som resultat, mäkta nöjd med tanke på mitt ointresse=P
Bara två kvar=/

Drömmaren

Ååå jag har så mycket ideér om hur jag vill göra här hemma. Får sånna ryck ibland då jag bara vill förändra, förändra, förändra. Sen slutar det med att jag köper en duk eller ett par gardiner så är jag nöjd haha.

Jag vill:

* Byta ut lite köksluckor
* extra skåp i köket
* ny spegel och underskåp i badrummet
* nya handdukar
* tapetsera en vägg

Ni ser listan är lång och jag vill göra allting på samma gång!! Stackars Krille som får stå ut med alla mina idéer=P
Har ialf. fått klartecken på några av mina förändringar ialf...det är bra=) Själv vill han göra om kontoret till kontor/gästrum/tv -rum, och ju mer jag tänker på det desto bättre verkar idén.
Och så kan man ju passa på att tepetsera där inne med då *ler*

Välkommen solen!

Vi kikade ut idag....



och upptäckte att solen var tillbaka, vi blev givetvis glada & Milton insåg att han nog behövde de här...



men det var bara 2 grader så han tog på halsduken med...



cool=)



en ryggsäck med behövs (fel inställning på kameran)





Sen var det dax att ge sig iväg

Ha en toppen dag allihopa=)


"plingeling" i pottan

Imorse när Milton satt på pottan kom det faktiskt 3 droppar och det räckte för att den skulle spela en truddelutt=) Haha han blev jätte tyst och förvånad, han fattade nog inte riktigt vad som hände. Sen visade jag honom och berättade att den spelar när man kissar, då skrattade han och ville givetvis att den skulle spela igen=P
Sen sprang han och berättade den glada nyheten för pappa såklart.

Hoppas på att truddelutten ska få honom att vilja gå mer på pottan nu *hoppas hoppas*

lunch time

Lunch timmen närmar sig och det märks att huvudet börjar bli tomt=)

Har ett litet julklapps/födelsedagstips eller vad man nu vill=)

Toffelhjälten säljer jätte fina skinnbarntofflor, de har tofflor för barn upp till 10 vilket jag tycker är ovanligt. De är jätte mjuka och fina och ramlar snabbt och enkelt ner i din brevlåda. De finns i massor fina färger och med olika motiv.
 Dessutom är de dina för endast 219kr under november månad!!

Milton har såklart fått ett par=) De var dock lite stora så vi fick byta storlek, så fort jag får hem dom ska jag visa dom för er.

                    

                                           (Bilderna är lånade från toffelhjälten)


God morgon tisdag

Den nya termometern funkar prima och visade 5 grader då vi var poå väg till dagis. Vad lätt det blev helt plötsligt med kläderna, inget mer gissande=)

Lite kaffe är ett krav innan jag sätter igång med skolan och så måste jag ju kika runt bland bloggarna me såklart=)
Hoppas ni fått en fin start på morgonen.

Kvällsmat och mys

Lite mys i soffan hela familjen medans kvällsmaten lagade sig själv på spisen och ugnen (bästa kompisen) Så skönt att laga mat i ugnen så man slipper stå och sköta det hela tiden, röra, sänka o höja värmen, love It! Så kan man ju ägna sig åt att leka och mysa lite istället=)

Slängde ihop en inprovicerad kyckling m. koksmjölk sås. Blev super smaskig och så hade jag minimajs, ärter, vattenkastanj och morötter i =busenkelt! Milton mumsade i sig hela portionen utan problem och belönades med en  efterlängtad glass måndagen till ära ;) 

Lite skryt

Ååå vad skönt, nästan alla Miltons julklappar är klara, yes! Bara lite små saker till kanske om man dyker på något. Är väldigt nöjd ialf, och hoppas han blir det med. I år satsar vi på lite mindre leksaker. Blir så himla mycket för honom och han vet inte vart han ska ta vägen. Bättre att köpa några få bra resonerar jag.
                   Dessutom känns det redan som om killen har allt redan vid 2års ålder!

Känner mig väldigt nöjd=)


Dessutom är doppresenten inför det stundade dopet avklarat, har klurat och klurat och nu är det med klart. Tror även att dessa presenter går hem.

Nu stänger jag boken för en stund, fattar ändå inget med alla näringstabeller, prutt så tråkigt. Jag och lilleman ska iväg och köpa en termometer så att vi slipper gissa temperatur på morgonen när vi ska klä på honom.

Tjingeling så länge!

Ny vecka nya utmaningar

God morgon.
Här hemma intas det frukost efter lämning och promenad. Sen väntar några "spännande" skoluppgifter och på fredag bli det de där provet som jag missade i fredags. Det är väl planerna för veckan, resten blir en överraskning=)
Hoppas alla haft en toppen helg som vi.

Hemma mys

Nu är vi hemma igen och vi har kommit hyffsat i ordning. Ikväll blir det tomtegröt till kvällsmat=) *mums*
Köpte lite nytt pyssel till kuporna så nu är jag nöjd ialf=)

För övrigt har vi hunnit handla inför veckan, inhandlat första julklappen (duktig) och varit hos mina föräldrar. Milton tyckte att det var lika bra att köra slut på dom så han körde all in där på för middagen. Nu ligger han utslagen i soffan och kollar bompa, imorgon är det dagis dax igen

Trevlig kväll i stugorna!

                              

                             


                               

                            "Puss" & "Kärlek" står det på stenarna sen är det silver och lila bollar med.

Lördags språng

Imorgon blir de fullt upp så bäst att skriva en rad om det redan nu=)

Först ut blir det att åka till en vän, Vi ska surpla kaffe och barnen ska leka snällt på rummet =P
Sen blir de happy birthday kalas hos min bror och sist, men inte minst en utsökt middag hos mina föräldrar
Jag tror det kommer bli en toppen dag♥

Hoppas ni med får en underbar fredags kväll & en fantastiskt solig Lördag ;)

                           

                                                       Lite för mycket Emil kanske??=)


Pytte lite bättre

Så där, nu känner jag mig lite mer levande, hänger dock på gränsen fortfarande. Jisses vad en förkyldning knockar omkull än. Gillar inte! Mår pytte lite bättre idag och känner mig inte så grinig som igår.
    Det var absolut ingen bra dag=( Det enda positiva som hände var att dagis kortet på Milton blev jätte bra=)

Fotografen stojade, hoppade och lät som jag vet inte vad, Milton as garvar (och ser lite rädd ut) och vänder sig om till Krille "fotogaf toki pappa haha, mannen toki haha" Så sant så sant min son=)

Nu blir det soffmys med min lika sjuka hälft, popkorn och toblerone ska vara bra medicin har jag hört ;)

Idag torsdag, 3/11

Uch det här är inte min dag. Jag har en huvudvärk som aldrig förr halsen värker och varje gång jag försöker läsa en rad i boken pulserar det i huvudet. Det där provet imorgon kommer gå sååå bra! Det här var ingen bra dag!=/
Ingen lust till något alls.

Höst mys

Fixade lite höstmys i "kupan" här om dagen. Valde lila för att matcha gardinerna. Nu behöver jag hjälp med vad jag ska ha i den lilla kupan?? *help me*
Ska jag ha ljus? stenar? nån växt?




Stora kupan


Band ett svart band runt ljuset och hängde dit en berlock så att det skulle se lite finare ut


Lilla kupan



tillsammans, funderar på att lägga svarta småstenar i botten på stora, kanske lilla med?

Todays to do

I efm kommer Milton "lilla" kusin hit en stund. Åå vad mysigt vi  tycker det är att låna henne ibland=)

                            

Undanflykt

Milton är inte överdrivet förtjust i smörgås så därför får han den först innan den smaskiga yougurten med russin kommer fram. Idag kom han med sin första ursäkt någonsin.

"Inte äta den mackan, titta så" Han stoppar in en liten för stor bit i munnen så att den kommer för långt in i munnen...
"gå inte, ont halsen"

Haha, alltså vem kan tvinga i honom en macka då om han får ont i halsen av den? Vart får han allt ifrån??


Update på dagis fronten

Äntligen kan jag lämna av den lilla mannen på dagis utan tår och skrik! Verkligen super skönt. Nu får jag en puss & kram och ett vink sen springer han iväg yes! Nu slipper jag ha ont i magen varje morgon på vägen dit över hur han kommer att reagera. Skönt för honom och skönt för mig=)

                           
                                 Bild från i sommras när han fortfarande hade sin lilla kaluffs=)

Pott snack

Nu ska jag ta pott snacket med grabben så kanske om 10 minuter (om jag har tur) har jag fått dit honom. Viktigt att börja i tid hehe sen är det sussa kudde som gäller för hans del. Wish me luck ;)

Imorgon ska vi vara barnvakt!=)

I vårt hus

Här hemma har vi små pysslat lite. Ikväll blev det krocketter och hamburgare med grönsaker till Miltons stora glädje=) Han mumsade glatt i sig hela portionen. Nu leker vi med bilar m släp och lastbilar med släp..det ni!

Har även varit en sväng hos Miltons faster och kusin så de har fått leka av sig lite. Trevligt med vuxet sällskap för min del med=) Dom dansade loss, lagade lite mat och spela lite flöjt en bra lekstund helt enkelt.

Pottan

Nu har vi börjat gå upp 15 minuter tidigare för att "tjata" den lilla manne till pottan. Äntligen går han med på att sätta sig, om så ens för 1sek. Ibland hinner han bara sätta sig innan han reser sig
"nä, inget kiss" (hehe) försöker förklara att man åtminstonde måste ge det 3 sek innan man är färdig=P
Är ialf oerhört tacksam att pott-hatet har lagt sig. Nu hoppas vi bara på ett litet resultat snart som en liten morot för honom.

Köpte även ett par kallsipper som morot, med Bamse på såklart..så fort det kommer något ska han börja få ha dom. Visar dom någon gång ibland och påminner om vad de innebär;)
Hejja hejja Milton!

                                                           
                                                         (Bild lånad av google)

Materiella ting

Tänkte på igår efter min minishopping, vad löjligt glad man blir av nya saker? Jag blir det ialf, spelar nästan ingen roll vad det är om det är till mig eller någon annan. Konstigt att materiella ting kan få en att känna så?!
Någon mer som blir löjligt glad av shopping???

                                                        
                                                       (Bild lånad av google)

Milton sa

(Jag) "ska vi ta strumporna med grävskopor på?"
(Milton) "ja, det blir fint"
hehe, det blev faktiskt jätte fint=) Härligt att man kan bli road på morgon kvisten.

RSS 2.0